SĄD REJONOWY DLA WROCŁAWIA FABRYCZNEJ WE WROCŁAWIU, VI WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI W ZAKRESIE PRAW I OBOWIĄZKÓW MAJĄTKOWYCH I NIEMAJĄTKOWYCH ORAZ PODPISYWANIA W IMIENIU SPÓŁKI UPOWAŻNIONY JEST KAŻDY CZŁONEK ZARZĄDU DZIAŁAJĄC SAMODZIELNIE.
Organizacja Food art concept enterprise osiągnęła 371 652 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 371 639 zł. Pozostałe przychody to 13 zł.
Całkowite koszty wyniosły 444 458 zł.
Strata netto wyniosła 72 820 zł.
Spółka wykazuje
malejące
przychody w czasie.
Średni spadek przychodów wynosi -4730 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 371 652 zł w 2023 roku.
• 584 501 zł w 2022 roku.
• 329 750 zł w 2021 roku.
Zyski spółki mają również malejącą
tendencję w czasie.
Średni spadek zysków wynosi -13 693 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• -72 820 zł w 2023 roku.
• 3223 zł w 2022 roku.
• 89 054 zł w 2021 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Food art concept enterprise wynosi -73 tys. zł.
EBITDA Food art concept enterprise wynosi -55 tys. zł.
EBIT
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek EBIT wynosi
13 682 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• -72 750 zł w
2023 roku.
• 4106 zł w
2022 roku.
• 92 828 zł w
2021 roku.
EBITDA
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek EBITDA wynosi
17 506 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBITDA wynosiła:
• -54 750 zł w
2023 roku.
• 4106 zł w
2022 roku.
• 92 828 zł w
2021 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Food art concept enterprise wynosi 247 768 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
0 zł a 929 130 zł.
Wartość organizacji
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek wartości firmy wynosi -9380 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 247 768 zł w 2023 roku.
• 402 560 zł w 2022 roku.
• 576 048 zł w 2021 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Food art concept enterprise wynosi 0,12%. To oznacza, że firma ma szansę 0,12% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
maleje
w czasie.
Przeciętny
spadek
ryzyka w czasie wynosi -0,027% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,12% w 2023 roku.
• 0,14% w 2022 roku.
• 0,18% w 2021 roku.
Wynagrodzenia
Łączna kwota wynagrodzeń wyniosła 40 753
zł.
Koszty operacyjne Food art concept enterprise wyniosły 444 389
zł.
Wynagrodzenia stanowią 9%
kosztów operacyjnych.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost wynagrodzeń wynosi
6792 zł rocznie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 40 753 zł w 2023 roku
• 59 104 zł w 2022 roku
• 1318 zł w 2021 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
rośnie w czasie. Średni wzrost udziału wynosi
1.5 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
9% w 2023 roku
•
10% w 2022 roku
•
1% w 2021 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Food art concept enterprise wyniosła 1 896 668 zł.
a
ktywa trwałe to 1 225 735 zł.
a
ktywa obrotowe to 670 934 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 1 896 668 zł.
k
apitał (fundusz) własny to -73 065 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 1 969 733 zł.
Organizacja
powiększa
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni wzrost wartości aktywów wynosi 39 538 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 1 896 668 zł w 2023 roku.
• 1 596 020 zł w 2022 roku.
• 1 621 576 zł w 2021 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł -4%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł 100%.
Marża operacyjna wyniosła -20%.
Marża netto wyniosła -20%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -0.7 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 23.1 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -3.7 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -3.7 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Food art concept enterprise wyniosły 1 969 733 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 1 896 668 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 104%.
Całkowite zobowiązania organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 47 726 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 1 969 733 zł w 2023 roku
• 1 596 265 zł w 2022 roku
• 1 625 045 zł w 2021 roku
Wskaźnik zadłużenia
rośnie w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 0.4 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 104% w 2023 roku
• 100% w 2022 roku
• 100% w 2021 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Food art concept enterprise wykazała przychody na poziomie 371 652 zł.
Organizacja zarobiła -72 820 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 0 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł -72 820 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za -0% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
nie zmienia się w czasie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 0 zł w 2023 roku
• 0 zł w 2022 roku
• 0 zł w 2021 roku