WŁASNOŚĆ MIESZANA W SEKTORZE PRYWATNYM Z PRZEWAGĄ WŁASNOŚCI KRAJOWYCH OSÓB FIZYCZNYCH
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY DLA M.ST.WARSZAWY W WARSZAWIE,XIV WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ W IMIENIU SPÓŁKI UPRAWNIONY JEST PREZES ZARZĄDU SAMODZIELNIE, DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU DZIAŁAJĄCYCH ŁĄCZNIE LUB JEDEN CZŁONEK ZARZĄDU DZIAŁAJĄCY ŁĄCZNIE Z PROKURENTEM.
Organizacja Food design osiągnęła 20 980 199 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 20 975 683 zł. Pozostałe przychody to 4516 zł.
Całkowite koszty wyniosły 18 674 841 zł.
Zysk netto wyniósł 2 300 842 zł.
Spółka wykazuje
rosnące
przychody w czasie.
Średni wzrost przychodów wynosi 2 003 368 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 20 980 199 zł w 2023 roku.
• 13 158 111 zł w 2022 roku.
• 7 078 410 zł w 2021 roku.
Zyski spółki mają również rosnącą
tendencję w czasie.
Średni wzrost zysków wynosi 336 087 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• 2 300 842 zł w 2023 roku.
• 644 748 zł w 2022 roku.
• 723 188 zł w 2021 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Food design wynosi 2,44 mln zł.
EBITDA Food design wynosi 2,47 mln zł.
EBIT
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBIT wynosi
342 420 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• 2 443 998 zł w
2023 roku.
• 735 180 zł w
2022 roku.
• 783 882 zł w
2021 roku.
EBITDA
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBITDA wynosi
343 054 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBITDA wynosiła:
• 2 468 770 zł w
2023 roku.
• 751 133 zł w
2022 roku.
• 807 298 zł w
2021 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Food design wynosi 25 279 900 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
2 089 733 zł a 52 450 497 zł.
Wartość organizacji
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost wartości firmy wynosi 2 930 264 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 25 279 900 zł w 2023 roku.
• 11 715 169 zł w 2022 roku.
• 7 611 692 zł w 2021 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Food design wynosi 0,09%. To oznacza, że firma ma szansę 0,09% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
maleje
w czasie.
Przeciętny
spadek
ryzyka w czasie wynosi -0,001% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,09% w 2023 roku.
• 0,15% w 2022 roku.
• 0,93% w 2021 roku.
Wynagrodzenia
Łączna kwota wynagrodzeń wyniosła 1 762 772
zł.
Koszty operacyjne Food design wyniosły 18 531 685
zł.
Wynagrodzenia stanowią 10%
kosztów operacyjnych.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost wynagrodzeń wynosi
185 769 zł rocznie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 1 762 772 zł w 2023 roku
• 1 480 365 zł w 2022 roku
• 852 599 zł w 2021 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
rośnie w czasie. Średni wzrost udziału wynosi
0.3 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
10% w 2023 roku
•
12% w 2022 roku
•
14% w 2021 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Food design wyniosła 6 362 223 zł.
a
ktywa trwałe to 338 946 zł.
a
ktywa obrotowe to 6 023 277 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 6 362 223 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 2 786 310 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 3 575 913 zł.
Organizacja
powiększa
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni wzrost wartości aktywów wynosi 753 273 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 6 362 223 zł w 2023 roku.
• 3 364 807 zł w 2022 roku.
• 2 645 020 zł w 2021 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł 36%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł 83%.
Marża operacyjna wyniosła 12%.
Marża netto wyniosła 11%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 3.5 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 7.7 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 1.2 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 1.3 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Food design wyniosły 3 575 913 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 6 362 223 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 56%.
Całkowite zobowiązania organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 419 489 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 3 575 913 zł w 2023 roku
• 2 879 339 zł w 2022 roku
• 2 804 300 zł w 2021 roku
Wskaźnik zadłużenia
obniża się w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi 0.2 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 56% w 2023 roku
• 86% w 2022 roku
• 106% w 2021 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Food design wykazała przychody na poziomie 20 980 199 zł.
Organizacja zarobiła 2 349 949 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 49 107 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł 2 300 842 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za 2% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
obniża się w czasie. Średni wzrost podatku dochodowego wynosi -3858 zł rocznie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 49 107 zł w 2023 roku
• 0 zł w 2022 roku
• 0 zł w 2021 roku
Organizacja Food design wykazała zysk netto większy niż 98% organizacji z branży "Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)".
Organizacja wykazała przychód większy niż 96% organizacji z branży.
Organizacja posiadała aktywa o wartości większej niż 95% organizacji z branży.
Organizacja wykazała wskaźnik długu większy niż 49% organizacji z branży.
Organizacja wykazała marżę netto większą niż 73% organizacji z branży.
Organizacja wykazała marżę operacyjną większą niż 74% organizacji z branży.
Organizacja wykazała rentowność aktywów (ROA) większą niż 81% organizacji z branży.
Organizacja wykazała rentowność kapitału własnego (ROE) większą niż 77% organizacji z branży.
Organizacja zapłaciła podatek dochodowy większy niż 89% organizacji z branży.
Udział organizacji w rynku wyniósł 0.4%.
Zysk netto na tle rynku
powiększa się w czasie.
W 2023 był on wyższy niż 98% organizacji w branży.
Przychody na tle rynku
zmniejszają się w czasie.
W 2023 były wyższe niż 96% organizacji w branży.
Wartość aktywów na tle rynku
powiększa się w czasie.
W 2023 była ona wyższa niż 95% organizacji w branży.
Wskaźnik zadłużenia na tle rynku
powiększa się w czasie.
W 2023 był wyższy niż 49% organizacji w branży.
Marża netto na tle rynku
powiększa się w czasie.
W 2023 była wyższa niż 73% organizacji w branży.
Marża operacyjna na tle rynku
powiększa się w czasie.
W 2023 była wyższa niż 74% organizacji w branży.
Rentowność aktywów (ROA) na tle rynku
powiększa się w czasie.
W 2023 była wyższa niż 81% organizacji w branży.
Rentowność kapitału własnego (ROE) na tle rynku
powiększa się w czasie.
W 2023 była wyższa niż 77% organizacji w branży.
Podatek dochodowy na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2023 był on wyższy niż 89% organizacji w branży.
Udział w rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2023 wynosił on 0.4%.
Place Care
posiada 1200 udziałów, które stanowią 22.2% firmy.
Największymi udziałowcami w organizacji są:
• Kowalczyk Osiak Barbara (39% udziałów)
• Czerwińska Małgorzata (39% udziałów)
Najwięksi udziałowcy w okresie od 02.10.2017 do 08.03.2021:
• Kowalczyk Osiak Barbara (33% udziałów)
• Sekuła Henryka (33% udziałów)
• Place Care (33% udziałów)
Najwięksi udziałowcy w okresie od 27.04.2017 do 02.10.2017:
• Fine Growth Capital (33% udziałów)
• Kowalczyk Osiak Barbara (33% udziałów)
• Sekuła Henryka (33% udziałów)