Organizacja Gastro-concept osiągnęła 3 424 280 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 3 424 280 zł. Pozostałe przychody to 0 zł.
Całkowite koszty wyniosły 3 775 972 zł.
Strata netto wyniosła 351 692 zł.
Spółka wykazuje
malejące
przychody w czasie.
Średni spadek przychodów wynosi -127 211 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 3 424 280 zł w 2023 roku.
• 3 842 860 zł w 2022 roku.
• 1 960 824 zł w 2021 roku.
Zyski spółki mają również malejącą
tendencję w czasie.
Średni spadek zysków wynosi -2723 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• -351 692 zł w 2023 roku.
• -919 994 zł w 2022 roku.
• 250 795 zł w 2021 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Gastro-concept wynosi -312 tys. zł.
EBITDA Gastro-concept wynosi -263 tys. zł.
EBIT
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek EBIT wynosi
26 310 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• -312 486 zł w
2023 roku.
• -838 961 zł w
2022 roku.
• 275 816 zł w
2021 roku.
EBITDA
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek EBITDA wynosi
25 835 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBITDA wynosiła:
• -263 465 zł w
2023 roku.
• -766 635 zł w
2022 roku.
• 352 542 zł w
2021 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Gastro-concept wynosi 2 399 029 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
0 zł a 8 560 701 zł.
Wartość organizacji
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek wartości firmy wynosi -65 445 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 2 399 029 zł w 2023 roku.
• 2 941 850 zł w 2022 roku.
• 3 451 941 zł w 2021 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Gastro-concept wynosi 0,94%. To oznacza, że firma ma szansę 0,94% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
maleje
w czasie.
Przeciętny
spadek
ryzyka w czasie wynosi -0,070% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,94% w 2023 roku.
• 1,97% w 2022 roku.
• 0,06% w 2021 roku.
Wynagrodzenia
Łączna kwota wynagrodzeń wyniosła 959 928
zł.
Koszty operacyjne Gastro-concept wyniosły 3 736 767
zł.
Wynagrodzenia stanowią 26%
kosztów operacyjnych.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost wynagrodzeń wynosi
99 014 zł rocznie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 959 928 zł w 2023 roku
• 542 767 zł w 2022 roku
• 387 543 zł w 2021 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
rośnie w czasie. Średni wzrost udziału wynosi
2.9 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
26% w 2023 roku
•
12% w 2022 roku
•
23% w 2021 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Gastro-concept wyniosła 710 161 zł.
a
ktywa trwałe to 69 410 zł.
a
ktywa obrotowe to 640 750 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 710 161 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 154 900 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 555 261 zł.
Organizacja
zmniejsza
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni spadek wartości aktywów wynosi -52 226 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 710 161 zł w 2023 roku.
• 1 259 736 zł w 2022 roku.
• 2 586 108 zł w 2021 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł -50%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł -227%.
Marża operacyjna wyniosła -9%.
Marża netto wyniosła -10%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -2.8 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -291.1 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -0.9 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -0.4 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Gastro-concept wyniosły 555 261 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 710 161 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 78%.
Całkowite zobowiązania organizacji
spadają w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi -81 720 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 555 261 zł w 2023 roku
• 753 144 zł w 2022 roku
• 1 064 049 zł w 2021 roku
Wskaźnik zadłużenia
obniża się w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi 4 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 78% w 2023 roku
• 60% w 2022 roku
• 41% w 2021 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Gastro-concept wykazała przychody na poziomie 3 424 280 zł.
Organizacja zarobiła -319 424 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 32 268 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł -351 692 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za -10% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
obniża się w czasie. Średni wzrost podatku dochodowego wynosi -20 699 zł rocznie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 32 268 zł w 2023 roku
• 79 362 zł w 2022 roku
• 19 352 zł w 2021 roku
Największymi udziałowcami w organizacji są:
• Wachowicz Eliza (25% udziałów)
• Stal Caroline (25% udziałów)
• Wachowicz Ingrid (25% udziałów)
• Skocińska Wachowicz Agnieszka (25% udziałów)
Najwięksi udziałowcy w okresie od 23.07.2019 do 25.10.2022:
• Wachowicz Eliza (25% udziałów)
• Stal Caroline (25% udziałów)
• Wachowicz Ingrid (25% udziałów)
• Skocińska Wachowicz Agnieszka (25% udziałów)
Najwięksi udziałowcy w okresie od 11.05.2019 do 23.07.2019:
• Wachowicz Eliza (25% udziałów)
• Skocińska Wachowicz Agnieszka (25% udziałów)