SĄD REJONOWY DLA KRAKOWA ŚRÓDMIEŚCIA W KRAKOWIE, XII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO REPREZENTOWANIA SPÓŁKI UPOWAŻNIONY JEST: - W PRZYPADKU ZARZĄDU JEDNOOSOBOWEGO LUB DWUOSOBOWEGO - UPRAWNIONY JEST JEDNOOSOBOWO KAŻDY CZŁONEK ZARZĄDU, - W PRZYPADKU ZARZĄDU SKŁADAJĄCEGO SIĘ Z TRZECH LUB WIĘCEJ OSÓB - DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU ŁĄCZNIE LUB CZŁONEK ZARZĄDU ŁĄCZNIE Z PROKURENTEM.
Organizacja Sztuka smaków osiągnęła 1 565 618 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 1 561 247 zł. Pozostałe przychody to 4371 zł.
Całkowite koszty wyniosły 1 540 326 zł.
Zysk netto wyniósł 20 921 zł.
Spółka wykazuje
rosnące
przychody w czasie.
Średni wzrost przychodów wynosi 215 899 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 1 565 618 zł w 2023 roku.
• 2 840 995 zł w 2022 roku.
• 91 700 zł w 2021 roku.
Zyski spółki mają również rosnącą
tendencję w czasie.
Średni wzrost zysków wynosi 4013 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• 20 921 zł w 2023 roku.
• 5039 zł w 2022 roku.
• -1113 zł w 2021 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Sztuka smaków wynosi 17 tys. zł.
EBITDA Sztuka smaków wynosi 29 tys. zł.
EBIT
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBIT wynosi
3234 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• 16 702 zł w
2023 roku.
• -22 019 zł w
2022 roku.
• -1134 zł w
2021 roku.
EBITDA
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBITDA wynosi
4704 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBITDA wynosiła:
• 28 599 zł w
2023 roku.
• -16 621 zł w
2022 roku.
• 3464 zł w
2021 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Sztuka smaków wynosi 1 127 430 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
0 zł a 3 914 044 zł.
Wartość organizacji
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost wartości firmy wynosi 157 880 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 1 127 430 zł w 2023 roku.
• 1 914 154 zł w 2022 roku.
• 61 133 zł w 2021 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Sztuka smaków wynosi 0,01%. To oznacza, że firma ma szansę 0,01% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
rośnie
w czasie.
Przeciętny
wzrost
ryzyka w czasie wynosi 0,001% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,01% w 2023 roku.
• 0,12% w 2022 roku.
• 0,03% w 2021 roku.
Wynagrodzenia
Łączna kwota wynagrodzeń wyniosła 57 437
zł.
Koszty operacyjne Sztuka smaków wyniosły 1 544 545
zł.
Wynagrodzenia stanowią 4%
kosztów operacyjnych.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost wynagrodzeń wynosi
6040 zł rocznie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 57 437 zł w 2023 roku
• 28 871 zł w 2022 roku
• 39 970 zł w 2021 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
obniża się w czasie. Średni spadek udziału wynosi
0.7 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
4% w 2023 roku
•
1% w 2022 roku
•
43% w 2021 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Sztuka smaków wyniosła 30 894 zł.
a
ktywa trwałe to 13 190 zł.
a
ktywa obrotowe to 17 704 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 30 894 zł.
k
apitał (fundusz) własny to -73 968 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 104 862 zł.
Organizacja
zmniejsza
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni spadek wartości aktywów wynosi -1408 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 30 894 zł w 2023 roku.
• 202 751 zł w 2022 roku.
• 42 788 zł w 2021 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł 68%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł -28%.
Marża operacyjna wyniosła 1%.
Marża netto wyniosła 1%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 12.6 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -9.2 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 0.3 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 0.4 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Sztuka smaków wyniosły 104 862 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 30 894 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 339%.
Całkowite zobowiązania organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 8975 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 104 862 zł w 2023 roku
• 297 640 zł w 2022 roku
• 142 716 zł w 2021 roku
Wskaźnik zadłużenia
rośnie w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 35 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 339% w 2023 roku
• 147% w 2022 roku
• 334% w 2021 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Sztuka smaków wykazała przychody na poziomie 1 565 618 zł.
Organizacja zarobiła 20 921 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 0 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł 20 921 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za 0% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
nie zmienia się w czasie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 0 zł w 2023 roku
• 0 zł w 2022 roku
• 0 zł w 2021 roku