Organizacja Zakład rozbioru i przetwórstwa mięsa osiągnęła 308 442 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 308 442 zł. Pozostałe przychody to 0 zł.
Całkowite koszty wyniosły 343 823 zł.
Strata netto wyniosła 35 382 zł.
Spółka wykazuje
rosnące
przychody w czasie.
Średni wzrost przychodów wynosi 77 110 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 308 442 zł w 2022 roku.
• 100 zł w 2021 roku.
• 400 zł w 2020 roku.
Zyski spółki mają malejącą
tendencję w czasie.
Średni spadek zysków wynosi -8845 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• -35 382 zł w 2022 roku.
• -369 zł w 2021 roku.
• -2441 zł w 2020 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Zakład rozbioru i przetwórstwa mięsa wynosi 205 628 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
0 zł a 771 104 zł.
Wartość organizacji
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost wartości firmy wynosi 51 407 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 205 628 zł w 2022 roku.
• 5459 zł w 2021 roku.
• 5936 zł w 2020 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Zakład rozbioru i przetwórstwa mięsa wynosi 0,49%. To oznacza, że firma ma szansę 0,49% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
rośnie
w czasie.
Przeciętny
wzrost
ryzyka w czasie wynosi 0,103% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,49% w 2022 roku.
• 0,01% w 2021 roku.
• 0,01% w 2020 roku.
Bilans
Całkowita wartość aktywów Zakład rozbioru i przetwórstwa mięsa wyniosła 319 908 zł.
a
ktywa obrotowe to 319 908 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 319 908 zł.
k
apitał (fundusz) własny to -27 823 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 347 731 zł.
Organizacja
powiększa
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni wzrost wartości aktywów wynosi 79 977 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 319 908 zł w 2022 roku.
• 57 919 zł w 2021 roku.
• 10 773 zł w 2020 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł -11%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł 127%.
Marża operacyjna wyniosła 22%.
Marża netto wyniosła -11%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -2.8 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 31.8 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 5.4 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -2.9 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Zakład rozbioru i przetwórstwa mięsa wyniosły 347 731 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 319 908 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 109%.
Całkowite zobowiązania organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 86 933 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 347 731 zł w 2022 roku
• 50 729 zł w 2021 roku
• 3215 zł w 2020 roku
Wskaźnik zadłużenia
obniża się w czasie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 109% w 2022 roku
• 88% w 2021 roku
• 30% w 2020 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Zakład rozbioru i przetwórstwa mięsa wykazała przychody na poziomie 308 442 zł.
Organizacja zarobiła -35 382 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 0 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł -35 382 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za -0% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
nie zmienia się w czasie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 0 zł w 2022 roku
• 0 zł w 2021 roku
• 0 zł w 2020 roku
Organizacja Zakład rozbioru i przetwórstwa mięsa wykazała zysk netto większy niż 12% organizacji z branży "Przetwarzanie i konserwowanie mięsa z drobiu".
Organizacja wykazała przychód większy niż 29% organizacji z branży.
Organizacja posiadała aktywa o wartości większej niż 28% organizacji z branży.
Organizacja wykazała wskaźnik długu większy niż 85% organizacji z branży.
Organizacja wykazała marżę netto większą niż 10% organizacji z branży.
Organizacja wykazała marżę operacyjną większą niż 90% organizacji z branży.
Organizacja wykazała rentowność aktywów (ROA) większą niż 11% organizacji z branży.
Organizacja wykazała rentowność kapitału własnego (ROE) większą niż 95% organizacji z branży.
Organizacja zapłaciła podatek dochodowy większy niż 0% organizacji z branży.
Udział organizacji w rynku wyniósł 0.001%.
Zysk netto na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2022 był on wyższy niż 12% organizacji w branży.
Przychody na tle rynku
powiększają się w czasie.
W 2022 były wyższe niż 29% organizacji w branży.
Wartość aktywów na tle rynku
powiększa się w czasie.
W 2022 była ona wyższa niż 28% organizacji w branży.
Wskaźnik zadłużenia na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2022 był wyższy niż 85% organizacji w branży.
Marża netto na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2022 była wyższa niż 10% organizacji w branży.
Marża operacyjna na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2022 była wyższa niż 90% organizacji w branży.
Rentowność aktywów (ROA) na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2022 była wyższa niż 11% organizacji w branży.
Rentowność kapitału własnego (ROE) na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2022 była wyższa niż 95% organizacji w branży.
Podatek dochodowy na tle rynku
nie zmienia się w czasie.
W 2022 był on wyższy niż 0% organizacji w branży.
Udział w rynku
powiększa się w czasie.
W 2022 wynosił on 0.001%.
Powiązania
Historia powiązań
Udziałowcy
Porębska Anna
posiada 67 udziałów, które stanowią 67% firmy.
Imex Business
posiada 33 udziałów, które stanowią 33% firmy.
Podobne organizacje do ZAKŁAD ROZBIORU I PRZETWÓRSTWA MIĘSA