Opis:Sprzedaż hurtowa mięsa i wyrobów z mięsa obejmuje działalność koncentrującą się na...dystrybucji dużych ilości mięsa oraz produktów mięsnych do innych przedsiębiorstw, takich jak sklepy spożywcze, restauracje, oraz inne punkty gastronomiczne. Firmy zajmujące się tym rodzajem działalności mogą operować na różnych szczeblach łańcucha dostaw, począwszy od kontaktu z producentami, poprzez przechowywanie, aż po transport towarów do klientów. Szeroki asortyment obejmuje różnorodne rodzaje mięsa, takie jak wołowina, wieprzowina, drób, oraz produkty przetworzone jak wędliny i konserwy mięsne. Ważnym aspektem tej działalności jest spełnianie norm jakości oraz bezpieczeństwa żywności, które są regulowane przez odpowiednie przepisy prawa.
W skrócie
Dystrybucja mięsa i produktów mięsnych
Sprzedaż hurtowa dla firm
Kontakt z producentami, przechowywanie, transport
Różne rodzaje mięsa i wyroby przetworzone
Normy jakości i bezpieczeństwa żywności
Rozmiar branży
W branży są 474 organizacje.
Wszystkie firmy w branży generują łącznie 18,71 mld zł.
Liczba organizacji w branży rośnie średnio o około 10 firm rocznie.
Całkowite przychody branży zwiększają się o 1,77 mld zł rocznie.
Średnia roczna stopa wzrostu (CAGR) wynosi 11.3%.
Rozkład geograficzny
Największe firmy
Największa organizacja w branży to Tarczyński. Firma generuje 1,96 mld zł przychodu.
Druga największa organizacja w branży to Rolmex. Przychód organizacji wynosi 1,23 mld.
Trzecie największe przychody osiąga Bruno Tassi. Jej sprzedaż opiewa na 803 mln.