WŁASNOŚĆ MIESZANA W SEKTORZE PRYWATNYM Z PRZEWAGĄ WŁASNOŚCI PRYWATNEJ KRAJOWEJ POZOSTAŁEJ
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY DLA M.ST.WARSZAWY W WARSZAWIE,XIV WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
W PRZYPADKU ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ W IMIENIU SPÓŁKI WYMAGANE JEST WSPÓŁDZIAŁANIE DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU ALBO JEDNEGO CZŁONKA ZARZĄDU ŁĄCZNIE Z PROKURENTEM.
Organizacja Foodio concepts osiągnęła 10 617 100 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 10 616 835 zł. Pozostałe przychody to 265 zł.
Całkowite koszty wyniosły 15 225 375 zł.
Strata netto wyniosła 4 608 540 zł.
Spółka wykazuje
rosnące
przychody w czasie.
Średni wzrost przychodów wynosi 399 100 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 10 617 100 zł w 2020 roku.
• 10 218 000 zł w 2019 roku.
Zyski spółki mają również rosnącą
tendencję w czasie.
Średni wzrost zysków wynosi 4 472 460 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• -4 608 540 zł w 2020 roku.
• -9 081 000 zł w 2019 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Foodio concepts wynosi -3,93 mln zł.
EBITDA Foodio concepts wynosi -3,5 mln zł.
EBIT
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBIT wynosi
1 543 299 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• -3 926 701 zł w
2020 roku.
• -5 470 000 zł w
2019 roku.
EBITDA
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBITDA wynosi
1 973 828 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBITDA wynosiła:
• -3 496 172 zł w
2020 roku.
• -5 470 000 zł w
2019 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Foodio concepts wynosi 7 078 067 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
0 zł a 26 542 751 zł.
Wartość organizacji
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek wartości firmy wynosi -15 128 433 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 7 078 067 zł w 2020 roku.
• 22 206 500 zł w 2019 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Foodio concepts wynosi 6,1%. To oznacza, że firma ma szansę 6,1% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
rośnie
w czasie.
Przeciętny
wzrost
ryzyka w czasie wynosi 4,274% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 6,1% w 2020 roku.
• 1,78% w 2019 roku.
Wynagrodzenia
Łączna kwota wynagrodzeń wyniosła 3 503 815
zł.
Koszty operacyjne Foodio concepts wyniosły 14 543 536
zł.
Wynagrodzenia stanowią 24%
kosztów operacyjnych.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost wynagrodzeń wynosi
3 503 815 zł rocznie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 3 503 815 zł w 2020 roku
• 0 zł w 2019 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
rośnie w czasie. Średni wzrost udziału wynosi
24.1 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
24% w 2020 roku
•
0% w 2019 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Foodio concepts wyniosła 2 522 704 zł.
a
ktywa trwałe to 1 049 350 zł.
a
ktywa obrotowe to 1 473 354 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 2 522 704 zł.
k
apitał (fundusz) własny to -10 571 051 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 13 093 755 zł.
Organizacja
zmniejsza
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni spadek wartości aktywów wynosi -18 003 296 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 2 522 704 zł w 2020 roku.
• 20 526 000 zł w 2019 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł -183%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł 44%.
Marża operacyjna wyniosła -37%.
Marża netto wyniosła -43%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -138.4 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -1313.8 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 16.9 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 45.5 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Foodio concepts wyniosły 13 093 755 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 2 522 704 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 519%.
Całkowite zobowiązania organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 13 093 755 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 13 093 755 zł w 2020 roku
• 0 zł w 2019 roku
Wskaźnik zadłużenia
rośnie w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 519 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 519% w 2020 roku
• 0% w 2019 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Foodio concepts wykazała przychody na poziomie 10 617 100 zł.
Organizacja zarobiła -4 608 540 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 0 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł -4 608 540 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za -0% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
obniża się w czasie. Średni wzrost podatku dochodowego wynosi -227 000 zł rocznie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 0 zł w 2020 roku
• 227 000 zł w 2019 roku