WŁASNOŚĆ MIESZANA W SEKTORZE PRYWATNYM Z PRZEWAGĄ WŁASNOŚCI PRYWATNEJ KRAJOWEJ POZOSTAŁEJ
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY DLA M.ST.WARSZAWY W WARSZAWIE,XII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
W PRZYPADKU POWOŁANIA ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO, PRAWO DO REPREZENTOWANIA SPÓŁKI LUB DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI W SPRAWIE PRAW I OBOWIĄZKÓW, ZAWIERANIA UMÓW I ZACIĄGANIA ZOBOWIĄZAŃ W IMIENIU SPÓŁKI, UPRAWNIONYCH JEST DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU DZIAŁAJĄCYCH ŁĄCZNIE.
Organizacja Foodiekoncept osiągnęła 68 545 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 68 545 zł. Pozostałe przychody to 0 zł.
Całkowite koszty wyniosły 154 414 zł.
Strata netto wyniosła 85 869 zł.
Spółka wykazuje
rosnące
przychody w czasie.
Średni wzrost przychodów wynosi 22 848 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 68 545 zł w 2020 roku.
• 87 235 zł w 2019 roku.
• 177 642 zł w 2018 roku.
Zyski spółki mają malejącą
tendencję w czasie.
Średni spadek zysków wynosi -28 623 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• -85 869 zł w 2020 roku.
• -59 825 zł w 2019 roku.
• 9546 zł w 2018 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Foodiekoncept wynosi -86 tys. zł.
EBITDA Foodiekoncept wynosi -86 tys. zł.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Foodiekoncept wynosi 93 586 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
0 zł a 255 410 zł.
Wartość organizacji
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost wartości firmy wynosi 31 195 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 93 586 zł w 2020 roku.
• 170 448 zł w 2019 roku.
• 182 521 zł w 2018 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Foodiekoncept wynosi 0,14%. To oznacza, że firma ma szansę 0,14% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
rośnie
w czasie.
Przeciętny
wzrost
ryzyka w czasie wynosi 0,028% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,14% w 2020 roku.
• 0,10% w 2019 roku.
• 0,01% w 2018 roku.
Wynagrodzenia
Łączna kwota wynagrodzeń wyniosła 20 926
zł.
Koszty operacyjne Foodiekoncept wyniosły 154 414
zł.
Wynagrodzenia stanowią 14%
kosztów operacyjnych.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost wynagrodzeń wynosi
6975 zł rocznie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 20 926 zł w 2020 roku
• 5880 zł w 2019 roku
• 7438 zł w 2018 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
rośnie w czasie. Średni wzrost udziału wynosi
4.5 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
14% w 2020 roku
•
4% w 2019 roku
•
4% w 2018 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Foodiekoncept wyniosła 109 444 zł.
a
ktywa obrotowe to 109 444 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 109 444 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 63 852 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 45 592 zł.
Organizacja
powiększa
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni wzrost wartości aktywów wynosi 36 481 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 109 444 zł w 2020 roku.
• 162 021 zł w 2019 roku.
• 36 785 zł w 2018 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł -78%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł -134%.
Marża operacyjna wyniosła -125%.
Marża netto wyniosła -125%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -26.2 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -44.8 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -41.8 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -41.8 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Foodiekoncept wyniosły 45 592 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 109 444 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 42%.
Całkowite zobowiązania organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 15 197 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 45 592 zł w 2020 roku
• 12 299 zł w 2019 roku
• 2239 zł w 2018 roku
Wskaźnik zadłużenia
obniża się w czasie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 42% w 2020 roku
• 8% w 2019 roku
• 6% w 2018 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Foodiekoncept wykazała przychody na poziomie 68 545 zł.
Organizacja zarobiła -85 869 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 0 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł -85 869 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za -0% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
nie zmienia się w czasie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 0 zł w 2020 roku
• 0 zł w 2019 roku
• 1734 zł w 2018 roku