SĄD REJONOWY DLA WROCŁAWIA FABRYCZNEJ WE WROCŁAWIU, VI WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
W PRZYPADKU ZARZĄDU JEDNOOSOBOWEGO OŚWIADCZENIA W IMIENIU SPÓŁKI SKŁADA CZŁONEK ZARZĄDU. W PRZYPADKU ZARZĄDU SKŁĄDAJĄCEGO SIĘ Z DWÓCH LUB WIĘKSZEJ ILOŚCI OSÓB DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ W IMIENIU SPÓŁKI WYMAGANE JEST WSPÓŁDZIAŁANIE DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU ALBO JEDNEGO CZŁONKA ZARZĄDU ŁĄCZNIE Z PROKURENTEM.
Organizacja Gastro biznes osiągnęła -1709 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły -1709 zł. Pozostałe przychody to 0 zł.
Całkowite koszty wyniosły 15 682 zł.
Strata netto wyniosła 17 391 zł.
Spółka wykazuje
malejące
przychody w czasie.
Średni spadek przychodów wynosi -425 193 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• -1709 zł w 2020 roku.
• 495 101 zł w 2019 roku.
• 1 150 470 zł w 2018 roku.
Zyski spółki mają również malejącą
tendencję w czasie.
Średni spadek zysków wynosi -29 569 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• -17 391 zł w 2020 roku.
• -66 366 zł w 2019 roku.
• -83 761 zł w 2018 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Gastro biznes wynosi -17 tys. zł.
EBITDA Gastro biznes wynosi -17 tys. zł.
EBIT
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek EBIT wynosi
34 163 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• -17 391 zł w
2020 roku.
• -69 084 zł w
2019 roku.
• -85 183 zł w
2018 roku.
EBITDA
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek EBITDA wynosi
35 496 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBITDA wynosiła:
• -17 391 zł w
2020 roku.
• -69 084 zł w
2019 roku.
• -81 517 zł w
2018 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Gastro biznes wynosi 82 039 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
0 zł a 437 543 zł.
Wartość organizacji
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek wartości firmy wynosi -420 048 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 82 039 zł w 2020 roku.
• 425 150 zł w 2019 roku.
• 911 837 zł w 2018 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Gastro biznes wynosi 0,02%. To oznacza, że firma ma szansę 0,02% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
rośnie
w czasie.
Przeciętny
wzrost
ryzyka w czasie wynosi 0,004% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,02% w 2020 roku.
• 0,04% w 2019 roku.
• 0,22% w 2018 roku.
Wynagrodzenia
Łączna kwota wynagrodzeń wyniosła 5989
zł.
Koszty operacyjne Gastro biznes wyniosły 15 682
zł.
Wynagrodzenia stanowią 38%
kosztów operacyjnych.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
spadają w czasie. Średni spadek wynagrodzeń wynosi
-125 058 zł rocznie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 5989 zł w 2020 roku
• 184 730 zł w 2019 roku
• 465 751 zł w 2018 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
rośnie w czasie. Średni wzrost udziału wynosi
2 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
38% w 2020 roku
•
33% w 2019 roku
•
38% w 2018 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Gastro biznes wyniosła 149 623 zł.
a
ktywa obrotowe to 149 623 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 149 623 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 109 386 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 40 237 zł.
Organizacja
zmniejsza
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni spadek wartości aktywów wynosi -60 678 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 149 623 zł w 2020 roku.
• 160 922 zł w 2019 roku.
• 310 608 zł w 2018 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł -12%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł -16%.
Marża operacyjna wyniosła 1,018%.
Marża netto wyniosła 1,018%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -11 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -13.9 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 337 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 337.4 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Gastro biznes wyniosły 40 237 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 149 623 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 27%.
Całkowite zobowiązania organizacji
spadają w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi -4839 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 40 237 zł w 2020 roku
• 34 145 zł w 2019 roku
• 117 466 zł w 2018 roku
Wskaźnik zadłużenia
rośnie w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 3.5 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 27% w 2020 roku
• 21% w 2019 roku
• 38% w 2018 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Gastro biznes wykazała przychody na poziomie -1709 zł.
Organizacja zarobiła -17 391 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 0 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł -17 391 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za -0% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
obniża się w czasie. Średni wzrost podatku dochodowego wynosi -4578 zł rocznie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 0 zł w 2020 roku
• 0 zł w 2019 roku
• 0 zł w 2018 roku