Organizacja Food service osiągnęła 15 192 974 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 14 123 580 zł. Pozostałe przychody to 1 069 394 zł.
Całkowite koszty wyniosły 12 399 836 zł.
Zysk netto wyniósł 1 723 744 zł.
Spółka wykazuje
rosnące
przychody w czasie.
Średni wzrost przychodów wynosi 2 531 700 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 15 192 974 zł w 2023 roku.
• 5 368 264 zł w 2022 roku.
• 2 899 358 zł w 2021 roku.
Zyski spółki mają również rosnącą
tendencję w czasie.
Średni wzrost zysków wynosi 287 814 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• 1 723 744 zł w 2023 roku.
• 714 166 zł w 2022 roku.
• 902 895 zł w 2021 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Food service wynosi 1,48 mln zł.
EBITDA Food service wynosi 2,2 mln zł.
EBIT
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBIT wynosi
246 456 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• 1 475 842 zł w
2023 roku.
• 1 612 506 zł w
2022 roku.
• 1 300 359 zł w
2021 roku.
EBITDA
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBITDA wynosi
367 374 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBITDA wynosiła:
• 2 201 351 zł w
2023 roku.
• 2 022 866 zł w
2022 roku.
• 2 027 924 zł w
2021 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Food service wynosi 20 622 867 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
3 599 243 zł a 37 982 435 zł.
Wartość organizacji
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost wartości firmy wynosi 3 436 604 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 20 622 867 zł w 2023 roku.
• 8 741 943 zł w 2022 roku.
• 7 315 297 zł w 2021 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Food service wynosi 0,31%. To oznacza, że firma ma szansę 0,31% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
rośnie
w czasie.
Przeciętny
wzrost
ryzyka w czasie wynosi 0,050% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,31% w 2023 roku.
• 0,16% w 2022 roku.
• 0,08% w 2021 roku.
Wynagrodzenia
Łączna kwota wynagrodzeń wyniosła 114 586
zł.
Koszty operacyjne Food service wyniosły 12 647 738
zł.
Wynagrodzenia stanowią 1%
kosztów operacyjnych.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost wynagrodzeń wynosi
19 098 zł rocznie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 114 586 zł w 2023 roku
• 1925 zł w 2022 roku
• 3496 zł w 2021 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
rośnie w czasie. Średni wzrost udziału wynosi
0.2 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
1% w 2023 roku
•
0% w 2022 roku
•
0% w 2021 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Food service wyniosła 35 026 462 zł.
a
ktywa trwałe to 30 057 012 zł.
a
ktywa obrotowe to 4 969 450 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 35 026 462 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 4 798 991 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 30 227 472 zł.
Organizacja
powiększa
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni wzrost wartości aktywów wynosi 5 824 610 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 35 026 462 zł w 2023 roku.
• 26 790 346 zł w 2022 roku.
• 17 378 971 zł w 2021 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł 5%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł 36%.
Marża operacyjna wyniosła 10%.
Marża netto wyniosła 11%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 1.5 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 34.1 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 19.1 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 20.8 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Food service wyniosły 30 227 472 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 35 026 462 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 86%.
Całkowite zobowiązania organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 5 025 088 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 30 227 472 zł w 2023 roku
• 23 715 099 zł w 2022 roku
• 15 017 890 zł w 2021 roku
Wskaźnik zadłużenia
obniża się w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi 1.9 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 86% w 2023 roku
• 89% w 2022 roku
• 86% w 2021 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Food service wykazała przychody na poziomie 15 192 974 zł.
Organizacja zarobiła 2 020 082 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 296 338 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł 1 723 744 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za 15% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
rośnie w czasie. Średni wzrost podatku dochodowego wynosi 49 390 zł rocznie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 296 338 zł w 2023 roku
• 193 589 zł w 2022 roku
• 274 564 zł w 2021 roku