Organizacja Culinary global concept osiągnęła 3 317 877 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 3 317 877 zł. Pozostałe przychody to 0 zł.
Całkowite koszty wyniosły 2 463 280 zł.
Zysk netto wyniósł 854 597 zł.
Spółka wykazuje
rosnące
przychody w czasie.
Średni wzrost przychodów wynosi 74 898 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 3 317 877 zł w 2022 roku.
• 2 535 151 zł w 2021 roku.
• 1 294 937 zł w 2020 roku.
Zyski spółki mają również rosnącą
tendencję w czasie.
Średni wzrost zysków wynosi 31 579 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• 854 597 zł w 2022 roku.
• 640 764 zł w 2021 roku.
• -177 728 zł w 2020 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Culinary global concept wynosi 918 tys. zł.
EBITDA Culinary global concept wynosi 932 tys. zł.
EBIT
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBIT wynosi
44 106 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• 918 378 zł w
2022 roku.
• 675 710 zł w
2021 roku.
• -175 774 zł w
2020 roku.
EBITDA
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBITDA wynosi
44 793 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBITDA wynosiła:
• 931 604 zł w
2022 roku.
• 685 416 zł w
2021 roku.
• -166 068 zł w
2020 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Culinary global concept wynosi 6 895 559 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
1 265 252 zł a 11 964 359 zł.
Wartość organizacji
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost wartości firmy wynosi 321 392 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 6 895 559 zł w 2022 roku.
• 4 877 461 zł w 2021 roku.
• 1 007 023 zł w 2020 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Culinary global concept wynosi 0,01%. To oznacza, że firma ma szansę 0,01% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
maleje
w czasie.
Przeciętny
spadek
ryzyka w czasie wynosi -0,001% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,01% w 2022 roku.
• 0,04% w 2021 roku.
• 0,41% w 2020 roku.
Wynagrodzenia
Łączna kwota wynagrodzeń wyniosła 531 822
zł.
Koszty operacyjne Culinary global concept wyniosły 2 399 500
zł.
Wynagrodzenia stanowią 22%
kosztów operacyjnych.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost wynagrodzeń wynosi
32 229 zł rocznie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 531 822 zł w 2022 roku
• 422 587 zł w 2021 roku
• 410 624 zł w 2020 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
rośnie w czasie. Średni wzrost udziału wynosi
1.1 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
22% w 2022 roku
•
23% w 2021 roku
•
28% w 2020 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Culinary global concept wyniosła 1 993 654 zł.
a
ktywa trwałe to 68 089 zł.
a
ktywa obrotowe to 1 925 565 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 1 993 654 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 1 687 003 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 306 651 zł.
Organizacja
powiększa
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni wzrost wartości aktywów wynosi 154 773 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 1 993 654 zł w 2022 roku.
• 1 379 865 zł w 2021 roku.
• 648 011 zł w 2020 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł 43%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł 51%.
Marża operacyjna wyniosła 28%.
Marża netto wyniosła 26%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -2.9 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -9.2 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 0.8 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 0.4 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Culinary global concept wyniosły 306 651 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 1 993 654 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 15%.
Całkowite zobowiązania organizacji
spadają w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi -38 754 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 306 651 zł w 2022 roku
• 547 460 zł w 2021 roku
• 456 369 zł w 2020 roku
Wskaźnik zadłużenia
obniża się w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi 5.1 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 15% w 2022 roku
• 40% w 2021 roku
• 70% w 2020 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Culinary global concept wykazała przychody na poziomie 3 317 877 zł.
Organizacja zarobiła 916 070 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 61 473 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł 854 597 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za 7% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
rośnie w czasie. Średni wzrost podatku dochodowego wynosi 12 295 zł rocznie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 61 473 zł w 2022 roku
• 33 572 zł w 2021 roku
• 0 zł w 2020 roku