SĄD REJONOWY POZNAŃ - NOWE MIASTO I WILDA W POZNANIU, IX WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
W PRZYPADKU POWOŁANIA ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI I PODPISYWANIA W IMIENIU SPÓŁKI UPRAWNIONYCH JEST DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU ALBO JEDEN CZŁONEK ZARZĄDU ŁĄCZNIE Z PROKURENTEM.
Organizacja Restauracje i catering osiągnęła 196 504 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 196 504 zł. Pozostałe przychody to 0 zł.
Całkowite koszty wyniosły 121 616 zł.
Zysk netto wyniósł 74 888 zł.
Spółka wykazuje
malejące
przychody w czasie.
Średni spadek przychodów wynosi -251 849 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 196 504 zł w 2023 roku.
• 286 611 zł w 2022 roku.
• 777 563 zł w 2021 roku.
Zyski spółki mają rosnącą
tendencję w czasie.
Średni wzrost zysków wynosi 25 613 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• 74 888 zł w 2023 roku.
• 57 684 zł w 2022 roku.
• -73 760 zł w 2021 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Restauracje i catering wynosi 75 tys. zł.
EBITDA Restauracje i catering wynosi 75 tys. zł.
EBIT
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBIT wynosi
21 653 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• 75 325 zł w
2023 roku.
• -153 351 zł w
2022 roku.
• -266 742 zł w
2021 roku.
EBITDA
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBITDA wynosi
11 979 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBITDA wynosiła:
• 75 325 zł w
2023 roku.
• -130 789 zł w
2022 roku.
• -242 740 zł w
2021 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Restauracje i catering wynosi 693 347 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
262 793 zł a 1 401 564 zł.
Wartość organizacji
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek wartości firmy wynosi -87 325 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 693 347 zł w 2023 roku.
• 628 439 zł w 2022 roku.
• 681 740 zł w 2021 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Restauracje i catering wynosi 0,06%. To oznacza, że firma ma szansę 0,06% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
maleje
w czasie.
Przeciętny
spadek
ryzyka w czasie wynosi -0,090% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,06% w 2023 roku.
• 0,14% w 2022 roku.
• 0,38% w 2021 roku.
Wynagrodzenia
Łączna kwota wynagrodzeń wyniosła 37 197
zł.
Koszty operacyjne Restauracje i catering wyniosły 121 179
zł.
Wynagrodzenia stanowią 31%
kosztów operacyjnych.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
spadają w czasie. Średni spadek wynagrodzeń wynosi
-41 648 zł rocznie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 37 197 zł w 2023 roku
• 120 684 zł w 2022 roku
• 300 565 zł w 2021 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
rośnie w czasie. Średni wzrost udziału wynosi
2.4 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
31% w 2023 roku
•
53% w 2022 roku
•
35% w 2021 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Restauracje i catering wyniosła 925 317 zł.
a
ktywa trwałe to 600 000 zł.
a
ktywa obrotowe to 325 317 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 925 317 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 350 391 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 574 925 zł.
Organizacja
zmniejsza
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni spadek wartości aktywów wynosi -24 623 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 925 317 zł w 2023 roku.
• 904 318 zł w 2022 roku.
• 1 096 440 zł w 2021 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł 8%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł 21%.
Marża operacyjna wyniosła 38%.
Marża netto wyniosła 38%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 2.6 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 16 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 6.9 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 7.1 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Restauracje i catering wyniosły 574 925 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 925 317 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 62%.
Całkowite zobowiązania organizacji
spadają w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi -65 489 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 574 925 zł w 2023 roku
• 628 814 zł w 2022 roku
• 878 621 zł w 2021 roku
Wskaźnik zadłużenia
obniża się w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi 4.7 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 62% w 2023 roku
• 70% w 2022 roku
• 80% w 2021 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Restauracje i catering wykazała przychody na poziomie 196 504 zł.
Organizacja zarobiła 74 888 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 0 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł 74 888 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za 0% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
nie zmienia się w czasie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 0 zł w 2023 roku
• 0 zł w 2022 roku
• 0 zł w 2021 roku
Organizacja Restauracje i catering wykazała zysk netto większy niż 68% organizacji z branży "Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne".
Organizacja wykazała przychód większy niż 33% organizacji z branży.
Organizacja posiadała aktywa o wartości większej niż 73% organizacji z branży.
Organizacja wykazała wskaźnik długu większy niż 51% organizacji z branży.
Organizacja wykazała marżę netto większą niż 95% organizacji z branży.
Organizacja wykazała marżę operacyjną większą niż 95% organizacji z branży.
Organizacja wykazała rentowność aktywów (ROA) większą niż 59% organizacji z branży.
Organizacja wykazała rentowność kapitału własnego (ROE) większą niż 49% organizacji z branży.
Organizacja zapłaciła podatek dochodowy większy niż 0% organizacji z branży.
Udział organizacji w rynku wyniósł 0.0009%.
Zysk netto na tle rynku
powiększa się w czasie.
W 2023 był on wyższy niż 68% organizacji w branży.
Przychody na tle rynku
zmniejszają się w czasie.
W 2023 były wyższe niż 33% organizacji w branży.
Wartość aktywów na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2023 była ona wyższa niż 73% organizacji w branży.
Wskaźnik zadłużenia na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2023 był wyższy niż 51% organizacji w branży.
Marża netto na tle rynku
powiększa się w czasie.
W 2023 była wyższa niż 95% organizacji w branży.
Marża operacyjna na tle rynku
powiększa się w czasie.
W 2023 była wyższa niż 95% organizacji w branży.
Rentowność aktywów (ROA) na tle rynku
powiększa się w czasie.
W 2023 była wyższa niż 59% organizacji w branży.
Rentowność kapitału własnego (ROE) na tle rynku
powiększa się w czasie.
W 2023 była wyższa niż 49% organizacji w branży.
Podatek dochodowy na tle rynku
nie zmienia się w czasie.
W 2023 był on wyższy niż 0% organizacji w branży.
Udział w rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2023 wynosił on 0.0009%.
Powiązania
Historia powiązań
Udziałowcy
Klupa Jolanta
posiada 20 udziałów, które stanowią 66.7% firmy.
Klupa Józef
posiada 10 udziałów, które stanowią 33.3% firmy.
Największym udziałowcem od 30.03.2016 jest
Klupa Jolanta
kontrolujący 67% udziałów.
Najwięksi udziałowcy w okresie od 21.11.2013 do 30.03.2016:
• Klupa Józef (33% udziałów)
• Klupa Jolanta (33% udziałów)
• Dziamski Patryk (33% udziałów)
Najwięksi udziałowcy w okresie od 07.11.2011 do 21.11.2013:
• Klupa Józef (33% udziałów)
• Cichosz Jarosław (33% udziałów)
• Dziamski Patryk (33% udziałów)