SĄD REJONOWY KATOWICE-WSCHÓD W KATOWICACH, VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ W IMIENIU SPÓŁKI UPOWAŻNIENI SĄ: -W PRZYPADKU ZARZĄDU JEDNOOSOBOWEGO - PREZES ZARZĄDU LUB DWÓCH PROKURENTÓW ŁĄCZNIE; -W PRZYPADKU ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO - DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU LUB CZŁONEK ZARZĄDU ŁĄCZNIE Z PROKURENTEM, BĄDŹ DWÓCH PROKURENTÓW
Organizacja Kulinaria osiągnęła 22 691 686 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 22 691 642 zł. Pozostałe przychody to 45 zł.
Całkowite koszty wyniosły 21 831 183 zł.
Zysk netto wyniósł 860 458 zł.
Spółka wykazuje
rosnące
przychody w czasie.
Średni wzrost przychodów wynosi 5 548 959 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 22 691 686 zł w 2018 roku.
• 17 142 728 zł w 2017 roku.
Zyski spółki mają również rosnącą
tendencję w czasie.
Średni wzrost zysków wynosi 391 570 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• 860 458 zł w 2018 roku.
• 468 888 zł w 2017 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Kulinaria wynosi 1,21 mln zł.
EBITDA Kulinaria wynosi 1,83 mln zł.
EBIT
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBIT wynosi
513 097 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• 1 210 487 zł w
2018 roku.
• 697 390 zł w
2017 roku.
EBITDA
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBITDA wynosi
462 897 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBITDA wynosiła:
• 1 830 520 zł w
2018 roku.
• 1 367 623 zł w
2017 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Kulinaria wynosi 24 012 941 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
5 443 317 zł a 56 729 216 zł.
Wartość organizacji
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost wartości firmy wynosi 5 910 931 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 24 012 941 zł w 2018 roku.
• 18 102 010 zł w 2017 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Kulinaria wynosi 0,01%. To oznacza, że firma ma szansę 0,01% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
maleje
w czasie.
Przeciętny
spadek
ryzyka w czasie wynosi -0,005% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,01% w 2018 roku.
• 0,02% w 2017 roku.
Wynagrodzenia
Koszty operacyjne Kulinaria wyniosły 21 481 155
zł.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
nie zmieniają się w czasie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 0 zł w 2018 roku
• 0 zł w 2017 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
nie zmienia się w czasie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
0% w 2018 roku
•
0% w 2017 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Kulinaria wyniosła 12 284 260 zł.
a
ktywa trwałe to 3 831 251 zł.
a
ktywa obrotowe to 8 453 009 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 12 284 260 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 7 257 756 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 5 026 504 zł.
Organizacja
powiększa
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni wzrost wartości aktywów wynosi 1 974 458 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 12 284 260 zł w 2018 roku.
• 10 309 802 zł w 2017 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł 7%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł 12%.
Marża operacyjna wyniosła 5%.
Marża netto wyniosła 4%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 2.5 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 4.5 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 1.3 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 1.1 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Kulinaria wyniosły 5 026 504 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 12 284 260 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 41%.
Całkowite zobowiązania organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 1 113 999 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 5 026 504 zł w 2018 roku
• 3 912 505 zł w 2017 roku
Wskaźnik zadłużenia
rośnie w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 3 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 41% w 2018 roku
• 38% w 2017 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Kulinaria wykazała przychody na poziomie 22 691 686 zł.
Organizacja zarobiła 1 182 371 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 321 913 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł 860 458 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za 27% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
rośnie w czasie. Średni wzrost podatku dochodowego wynosi 122 910 zł rocznie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 321 913 zł w 2018 roku
• 199 003 zł w 2017 roku