Organizacja Food service company osiągnęła 3 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 0 zł. Pozostałe przychody to 3 zł.
Całkowite koszty wyniosły 3460 zł.
Strata netto wyniosła 3460 zł.
Spółka wykazuje
malejące
przychody w czasie.
Średni spadek przychodów wynosi -0 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 3 zł w 2019 roku.
• 3 zł w 2018 roku.
• 3 zł w 2017 roku.
Zyski spółki mają rosnącą
tendencję w czasie.
Średni wzrost zysków wynosi 1024 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• -3460 zł w 2019 roku.
• -3474 zł w 2018 roku.
• -5509 zł w 2017 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Food service company wynosi 2 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
0 zł a 8 zł.
Wartość organizacji
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek wartości firmy wynosi -0 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 2 zł w 2019 roku.
• 2 zł w 2018 roku.
• 2 zł w 2017 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Food service company wynosi 0,01%. To oznacza, że firma ma szansę 0,01% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
maleje
w czasie.
Przeciętny
spadek
ryzyka w czasie wynosi -0,007% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,01% w 2019 roku.
• 0,01% w 2018 roku.
• 0,03% w 2017 roku.
Bilans
Całkowita wartość aktywów Food service company wyniosła 2286 zł.
a
ktywa obrotowe to 2286 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 2286 zł.
k
apitał (fundusz) własny to -14 007 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 16 293 zł.
Organizacja
powiększa
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni wzrost wartości aktywów wynosi 459 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 2286 zł w 2019 roku.
• 1722 zł w 2018 roku.
• 1368 zł w 2017 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł -151%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł 25%.
Marża netto wyniosła -115,333%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 125.7 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -26.6 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
pogarsza się w czasie.
Marża netto organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 27080.4 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Food service company wyniosły 16 293 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 2286 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 713%.
Całkowite zobowiązania organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 3926 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 16 293 zł w 2019 roku
• 12 269 zł w 2018 roku
• 8441 zł w 2017 roku
Wskaźnik zadłużenia
rośnie w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 47.8 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 713% w 2019 roku
• 713% w 2018 roku
• 617% w 2017 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Food service company wykazała przychody na poziomie 3 zł.
Organizacja zarobiła -2825 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 635 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł -3460 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za -22% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
obniża się w czasie. Średni wzrost podatku dochodowego wynosi -1140 zł rocznie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 635 zł w 2019 roku
• 569 zł w 2018 roku
• 2915 zł w 2017 roku