Miejscowość
BIELSKO-BIAŁA
Rozpoczęcie działalności
2023-06-29
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY W BIELSKU-BIAŁEJ, VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI W IMIENIU FUNDACJI, W TYM W SPRAWACH MAJĄTKOWYCH, UPRAWNIONY JEST PREZES ZARZĄDU.
Cel działania
CELAMI FUNDACJI SĄ: 1) DZIAŁANIA NA RZECZ OCHRONY, PROMOCJI ZDROWIA I ZDROWEGO STYLU ŻYCIA. 2) PODNOSZENIE SPOŁECZNEGO POZIOMU ŚWIADOMOŚCI EKOLOGICZNEJ, DZIAŁALNOŚĆ PROEKOLOGICZNA, NIEMARNOWANIA ŻYWNOŚCI. 3) DZIAŁALNOŚĆ WSPOMAGAJĄCA ROZWÓJ WSPÓLNOT, SPOŁECZNOŚCI LOKALNYCH, RÓWNIEŻ AKTYWIZACJA SPOŁECZNOŚCI Z OBSZARÓW WIEJSKICH. 4) DZIAŁALNOŚĆ NA RZECZ DZIECI, OSÓB MŁODYCH, STARSZYCH I NA RZECZ OSÓB Z NIEPELNOSPRAWNOŚCIAMI. 5) PROMOCJA I ORGANIZACJA WOLONTARIATU. 6) PROPAGOWANIE TURYSTYKI, ZDROWEGO WYPOCZYNKU, UPOWSZECHNIANIE AKTYWNOŚCI FIZYCZNEJ. 7) PODEJMOWANIE, REALIZOWANIE I PROPAGOWANIE INICJATYW EDUKACYJNYCH, KULTURALNYCH, ARTYSTYCZNYCH. 8) POZNAWANIE I PIELĘGNOWANIE DOROBKU KULTURY REGIONU, KRAJU I ŚWIATA. 9) DZIAŁANIA NA RZECZ POSZERZANIA SAMOŚWIADOMOŚCI W ZAKRESIE KORELACJI STANU PSYCHICZNEGO ZE STANEM FIZYCZNYM. 10) DZIAŁANIA NA RZECZ POPRAWY ZDROWIA PSYCHICZNEGO DZIECI, MŁODZIEŻY I DOROSŁYCH. 11) WSPIERANIE PROCESU ROZWOJU DEMOKRACJI I SPOŁECZEŃSTWA OBYWATELSKIEGO, PROMOWANIE UCZESTNICTWA OBYWATELI W ŻYCIU SPOŁECZNOŚCI LOKALNEJ I KREOWANIE POSTAW PROSPOŁECZNYCH, Z UWZGLĘDNIENIEM DZIAŁAŃ ZWALCZAJĄCYCH WYKLUCZENIE. 12) DZIAŁANIA NA RZECZ INTEGRACJI EUROPEJSKIEJ ORAZ ROZWIJANIA KONTAKTÓW I WSPÓŁPRACY MIĘDZY SPOŁECZEŃSTWAMI, JAK RÓWNIEŻ PROPAGOWANIE I ORGANIZOWANIE WYMIAN MIĘDZYKULTUROWYCH. 13) DZIAŁANIA NA RZECZ DOSKONALENIA OSOBOWOŚCI, SAMOREALIZACJI, TWÓRCZEGO ROZWOJU CZŁOWIEKA. 14) WSPIERANIE CZŁONKÓW FUNDACJI W SAMOROZWOJU, FINANSOWANIE SZKOLEŃ I KURSÓW. 15) UPOWSZECHNIANIE I OCHRONA PRAW KOBIET ORAZ DZIAŁALNOŚĆ NA RZECZ RÓWNYCH PRAW KOBIET I MĘŻCZYZN. 16) DZIAŁALNOŚĆ NA RZECZ RODZINY, MACIERZYŃSTWA, RODZICIELSTWA. 17) DZIAŁANIA NA RZECZ PODTRZYMYWANIA TRADYCJI RODZINNYCH, PIELĘGNOWANIE RELACJI MIĘDZYPOKOLENIOWYCH. 18) PRZECIWDZIAŁANIE UZALEŻNIENIOM I PATOLOGIOM SPOŁECZNYM. 19) NAUKA, EDUKACJA, OŚWIATA I WYCHOWANIE. 20) PROPAGOWANIE UMIEJĘTNOŚCI DOBORU SKŁADNIKÓW POKARMOWYCH, ZASTOSOWANIE ODPOWIEDNICH TECHNIK KULINARNYCH, POZNAWANIE KUCHNI RÓŻNYCH NARODÓW. 21. POZNAWANIENOWOCZESNYCH TRENDÓW KULINARNYCH.