Adres
UL. DERDOWSKIEGO, 7
Rozpoczęcie działalności
2017-09-19
Organ reprezentujący
ZARZĄD FUNDACJI
Email
karolina021@onet.pl
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY GDAŃSK-PÓŁNOC W GDAŃSKU, VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
OŚWIADCZENIA WOLI W IMIENIU ZARZĄDU FUNDACJI WE WSZYSTKICH SPRAWACH Z WYJĄTKIEM MAJĄTKOWYCH, SKŁADAĆ MOŻE KAŻDY CZŁONEK ZARZĄDU SAMODZIELNIE. W SPRAWACH MAJĄTKOWYCH OŚWIADCZENIE WOLI SKŁADA PREZES SAMODZIELNIE LUB DWAJ CZŁONKOWIE ZARZĄDU ŁĄCZNIE.
Cel działania
CELEM FUNDACJI JEST STWORZENIE ZAPLECZA INTELEKTUALNEGO I ORGANIZACYJNEGO DLA DZIAŁALNOŚCI SPOŁECZNEJ I PUBLICZNEJ SŁUŻĄCEJ ZACHOWANIU DOROBKU KULINARNEGO REGIONALNEGO, POLSKIEGO I EUROPEJSKIEGO, POLSKICH WARTOŚCI, ROZWOJU SEKTORA ZDROWEJ ŻYWNOŚCI, PRZEZ: 1.KSZTAŁTOWANIE POSTAWY SZACUNKU DO NATURY, ŻYCIA I ZDROWIA LUDZKIEGO ORAZ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA ŚRODOWISKO W KTÓRYM ŻYJEMY W CELU ZACHOWANIA GO DLA PRZYSZŁYCH POKOLEŃ. 2.OCHRONA DZIEDZICTWA KULINARNEGO. 3.PODTRZYMYWANIE I UPOWSZECHNIANIE TRADYCJI NARODOWEJ I REGIONALNEJ , PIELĘGNOWANIE POLSKOŚCI ORAZ ŚWIADOMOŚCI NARODOWEJ I OBYWATELSKIEJ. 4.WSPIERANIE TRADYCJI REGIONALNYCH W ZAKRESIE TRADYCYJNEJ ŻYWNOŚCI, ORGANIZOWANIE TARGÓW, KONKURSÓW CZY INNYCH FORM PREZENTACJI DOROBKU KULINARNEGO. 5.PROMOCJA AKTYWNYCH FORM WYPOCZYNKU, AKTYWNOŚCI FIZYCZNEJ I TURYSTYKI, DZIAŁANIA NA RZECZ ZDROWEGO TRYBU ŻYCIA I OCHRONY ZDROWIA. 6.DZIAŁALNOŚĆ NA RZECZ SZEROKO ROZUMIANEJ EKOLOGII, OCHRONY ŚRODOWISKA, ZDROWIA I RODZINY W CELU REALIZACJI ZASADY ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU. 7.WSPIERANIE ROZWOJU PROFILAKTYKI I KSZTAŁTOWANIE POSTAW PROZDROWOTNYCH SZCZEGÓLNIE W ZAKRESIE ZDROWEJ ŻYWNOŚCI. 8.POPULARYZOWANIE IDEI ZWIĄZANYCH Z PROMOCJĄ EKOLOGII, OCHRONY ŚRODOWISKA ORAZ PROWADZENIE EDUKACJI ZWIĄZANEJ Z EKOLOGIĄ, OCHRONĄ ŚRODOWISKA ORAZ ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU. 9.UPOWSZECHNIANIE W SPOŁECZEŃSTWIE WIEDZY O EKOLOGII, OCHRONIE ŚRODOWISKA I ZDROWIA ORAZ O ZRÓWNOWAŻONYM ROZWOJU. 10.WSPIERANIE I POPULARYZACJĘ ROLNICTWA EKOLOGICZNEGO I AGROTURYZMU. 11.POPULARYZOWANIE ROZWIĄZAŃ UNII EUROPEJSKIEJ DOTYCZĄCYCH EKOLOGII, OCHRONY ŚRODOWISKA I ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU. 12.WSPIERANIE, INICJOWANIE I ORGANIZOWANIE DZIAŁAŃ KULTURALNYCH I ARTYSTYCZNYCH. 13.DZIAŁANIA NA RZECZ ZAPOBIEGANIA WYKLUCZENIU SPOŁECZNEMU, INTEGRACJI OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH, WYRÓWNYWANIA SZANS. 14.UPOWSZECHNIANIE IDEI WOLONTARIATU. 15.PROWADZENIE MUZEUM I IZB PAMIĘCI POŚWIĘCONYCH M IN. DZIEDZICTWU KULINARNEMU. POZOSTAŁE CELE ROZ.II PAR.6 STATUTU