Województwo
WARMIŃSKO-MAZURSKIE
Rozpoczęcie działalności
2022-12-30
Organ reprezentujący
ZARZĄD FUNDACJI
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY W OLSZTYNIE, VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI W IMIENIU FUNDACJI, W TYM W SPRAWACH MAJĄTKOWYCH, UPRAWNIONYCH JEST DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU DZIAŁAJĄCYCH ŁĄCZNIE - W PRZYPADKU WIELOOSOBOWEGO. ZARZĄD DZIAŁA SAMODZIELNIE - W PRZYPADKU ZARZĄDU JEDNOOSOBOWEGO.
Cel działania
PROMOCJA ZDROWEGO ODŻYWIANIA: A) WSPIERANIE WSZELKICH DZIAŁAŃ ZWIĄZANYCH Z EKOLOGIĄ, B) NAUKA, EDUKACJA, OŚWIATA I WYCHOWYWANIE ORAZ PROMOWANIE SAMODOSKONALENIA UMIEJĘTNOŚCI LEKKICH, W TYM RÓWNIEŻ POLEGAJĄCE NA KSZTAŁCENIU STUDENTÓW, C) DZIAŁALNOŚĆ CHARYTATYWNA, D) PROMOCJA KULTURY I DBANIE O DOBRO SPOŁECZNE, E) PROMOCJA ZDROWEGO STYLU ŻYCIA, F) DBANIE O OCHRONĘ I RÓWNOWAGĘ ŚRODOWISKA NATURALNEGO, ZE SZCZEGÓŁOWYM UWZGLĘDNIENIEM REJONU MAZUR, G) PROMOWANIE ROZWOJU WYSOKIEJ JAKOŚCIOWO PRODUKCJI, PRZYJAZNEJ ŚRODOWISKU NATURALNEMU, UWZGLĘDNIAJĄCEJ PRAWA KONSUMENTA DO NATURALNYCH, ZDROWYCH PRODUKTÓW, H) PROMOWANIE NATURALNEGO, ZDROWEGO I RÓŻNORODNEGO POŻYWIENIA JAKO FUNDAMENTALNEGO CZYNNIKA ZDROWIA I BYTU CZŁOWIEKA, I) DZIAŁANIA NA RZECZ POPRAWY JAKOŚCI ŻYWIENIA W INSTYTUCJACH PUBLICZNYCH I PRYWATNYCH, J) INTEGRACJA I MOBILIZACJA ŚRODOWISK LOKALNYCH DO DZIAŁANIA NA RZECZ LEPSZEGO JEDZENIA, K) INTEGRACJA I BUDOWANIE WSPÓŁPRACY MIĘDZY ŚRODOWISKIEM EDUKACYJNYM I BRANŻĄ GASTRONOMICZNĄ; L) WSPIERANIE PRACOWNIKÓW GASTRONOMII ORAZ PERSONEL KUCHENNY W SZKOŁACH I PRZEDSZKOLACH W DĄŻENIACH DO ROZWOJU WIEDZY I UMIEJĘTNOŚCI ZAWODOWYCH.