Województwo
WARMIŃSKO-MAZURSKIE
Rozpoczęcie działalności
2016-03-31
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY W OLSZTYNIE, VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
OŚWIADCZENIA WOLI W SPRAWACH MAJĄTKOWYCH, JAK I NIEMAJĄTKOWYCH W IMIENIU FUNDACJI SKŁADAJĄ W PRZYPADKU ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO CO NAJMNIEJ DWAJ CZŁONKOWIE ZARZĄDU DZIAŁAJĄCY ŁĄCZNIE, NATOMIAST PRZY ZARZĄDZIE JEDNOOSOBOWYM UPRAWNIONY JEST JEDYNY CZŁONEK ZARZĄDU DZIAŁAJĄCY SAMODZIELNIE.
Cel działania
1. STWORZENIE KRAJOWEGO RYNKU PRODUKTÓW ZBOŻOWYCH O WYSOKIEJ JAKOŚCI ORAZ ICH PROMOCJA, 2. DZIAŁANIE NA RZECZ PROMOCJI SPOŻYCIA PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH, W SZCZEGÓLNOŚCI PIECZYWA, 3. UŚWIADAMIANIE POTRZEBY ZDROWEGO ŻYWIENIA ORAZ POPULARYZOWANIE WŚRÓD SPOŁECZEŃSTWA WIEDZY O KORZYŚCIACH ZDROWOTNYCH WYNIKAJĄCYCH ZE SPOŻYWANIA PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH, W SZCZEGÓLNOŚCI PIECZYWA, 4. POPIERANIE SPOŻYWANIA NATURALNYCH PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH, W SZCZEGÓLNOŚCI ZDROWEGO PIECZYWA, W WALCE Z OTYŁOŚCIĄ, 5. TWORZENIE PŁASZCZYZNY WYMIANY INFORMACJI I DOŚWIADCZEŃ ORAZ WSPÓŁPRACY POMIĘDZY OSOBAMI I INSTYTUCJAMI ZAINTERESOWANYMI PROMOCJĄ SPOŻYCIA PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH, W SZCZEGÓLNOŚCI PIECZYWA, 6. WSPIERANIE INNOWACJI W ZAKRESIE PRODUKCJI I PRZETWÓRSTWA ZBÓŻ, A TAKŻE PRODUKTÓW ZBOŻOWYCH, WYPRACOWANIE ZAKRESU WSPÓŁPRACY POMIĘDZY NAUKĄ A BIZNESEM ORAZ OKREŚLENIE ZAPOTRZEBOWANIA BRANŻY PRODUKCJI I PRZETWÓRSTWA ZBÓŻ NA PRACE BADAWCZO-ROZWOJOWE I NOWE TECHNOLOGIE, 7. POZYSKIWANIE ZEWNĘTRZNYCH ŹRÓDEŁ FINANSOWANIA NA INNOWACJE I ROZWÓJ BRANŻY PRODUKCJI I PRZETWÓRSTWA ZBÓŻ, W SZCZEGÓLNOŚCI BRANŻY PIEKARNICZEJ I CUKIERNICZEJ, 8. STWORZENIE WARUNKÓW WSPÓŁPRACY PIEKARZY I CUKIERNIKÓW ZE SZKOŁAMI ZAWODOWYMI, UCZELNIAMI WYŻSZYMI, JEDNOSTKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI, INSTYTUCJAMI OTOCZENIA BRANŻY PRODUKCJI I PRZETWÓRSTWA ZBÓŻ ORAZ WŁADZ PAŃSTWOWYCH, 9. WSPIERANIE IDEI ŁĄCZENIA SIĘ FIRM PRZETWÓRSTWA ZBOŻOWEGO W KLASTRY, 10. TWORZENIE WARUNKÓW DO ZDOBYWANIA I PODNOSZENIA KWALIFIKACJI ZAWODOWYCH PIEKARZY I CUKIERNIKÓW, 11. WYPRACOWANIE SYSTEMU WSPARCIA DORADCZEGO DLA FIRM I INSTYTUCJI DZIAŁAJĄCYCH W BRANŻY PRODUKCJI I PRZETWÓRSTWA ZBÓŻ, W SZCZEGÓLNOŚCI W BRANŻY PIEKARNICZEJ I CUKIERNICZEJ.