Rozpoczęcie działalności
2021-02-23
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Email
anueloserra@gmail.com
Forma prawna
STOWARZYSZENIE
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY DLA M.ST.WARSZAWY W WARSZAWIE,XII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI I PODPISYWANIA W IMIENIU STOWARZYSZENIA JEST UPOWAŻNIONY PREZES ZARZĄDU. W PRZYPADKU JEGO NIEOBECNOŚCI LUB INNEJ PRZESZKODY, DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI I PODPISYWANIA W IMIENIU STOWARZYSZENIA JEST UPOWAŻNIONY WICEPREZES ZARZĄDU.
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
A) INTEGRACJA I ZJEDNOCZENIE WOKÓŁ STOWARZYSZENIA KUCHARZY, TYCH KTÓRZY WYKONUJĄ ZAWÓD KUCHARZA, NAUCZYCIELI GOTOWANIA, SYMPATYKÓW SZTUKI KULINARNEJ, UCZNIÓW INSTYTUTÓW I SZKÓŁ HOTELOWYCH PRZEBYWAJĄCYCH NA TERYTORIUM RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ, NA RZECZ INTERESÓW ZAWODOWYCH MAJĄCYCH NA CELU PODNIESIENIE ZNACZENIA ORAZ PRESTIŻU SPOŁECZNEGO, GOSPODARCZEGO I ZAWODOWEGO TEGO ZAWODU; B) USTANOWIENIE WOBEC INSTYTUCJI I SAMORZĄDÓW, REPREZENTACJI NA TERYTORIUM RZECZPOSPOLITEJ POLSKIEJ TYCH, KTÓRZY POŚWIĘCAJĄ SIĘ ZAWODOWEJ DZIAŁALNOŚCI KULINARNEJ, ORGANIZUJĄC WSZELKIMI MOŻLIWYMI ŚRODKAMI SPOTKANIA I DEBATY NA TEMAT PROBLEMÓW ZAWODU, PROMUJĄC WIEDZĘ I WSPÓŁPRACĘ MIĘDZY WSZYSTKIMI PODMIOTAMI DZIAŁAJĄCYMI W ZAWODZIE; C) PROMOWANIA, NIEZALEŻNIE I WE WSPÓŁPRACY Z INNYMI PODMIOTAMI I INSTYTUCJAMI, WSZELKICH INICJATYW, KTÓRE PRZYCZYNIAJĄ SIĘ DO PODNOSZENIA WIEDZY I ROZPOWSZECHNIANIA WŁOSKIEJ KULTURY GASTRONOMICZNEJ, A TAKŻE DO OCHRONY JEJ DZIEDZICTWA HISTORYCZNEGO; D) PLANOWANIE, ORGANIZOWANIE, ZARZĄDZANIE SZKOLENIAMI, KURSAMI I PRZEKWALIFIKOWANIA ZAWODOWE OSÓB PRACUJĄCYCH W ZAWODZIE, RÓWNIEŻ POPRZEZ WSPÓŁPRACĘ ZE SZKOŁAMI GASTRONOMICZNYMI; E) POGŁĘBIANIE WIEDZY TECHNICZNEJ NA TEMAT GOTOWANIA, PRZEPROWADZANIE BEZPOŚREDNIO LUB POŚREDNIO BADAŃ, PUBLIKACJI, DEBAT I KONFERENCJI NA TEMATY BĘDĄCE PRZEDMIOTEM ZAINTERESOWANIA DZIAŁALNOŚCI RESTAURACYJNEJ W OGÓLNYM ZAKRESIE (PRYWATNYM, ZBIOROWYM, TURYSTYCZNYM ITD.), ANGAŻUJĄC W TYM CELU UWAGĘ ORGANÓW SZKOLENIOWYCH, INFORMACYJNYCH I KULTURALNYCH; F) PODKREŚLANIE POPRZEZ WYDARZENIA, KONKURSY, NAGRODY I WYRÓŻNIENIA, DOSKONAŁOŚCI ZAWODU, ZASŁUŻONEJ DZIAŁALNOŚCI SZEFÓW KUCHNI (RÓWNIEŻ Z ETYCZNEGO PUNKTU WIDZENIA), ZMIAN I POTRZEB KUCHNI WŁOSKIEJ ORAZ JEJ ROZPOWSZECHNIANIE W ŚWIECIE;