Województwo
ZACHODNIOPOMORSKIE
Rozpoczęcie działalności
2021-01-18
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma własności
WŁASNOŚĆ KRAJOWYCH OSÓB FIZYCZNYCH
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY SZCZECIN-CENTRUM W SZCZECINIE, XIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI W IMIENIU FUNDACJI, W TYM DO ZAWIERANIA UMÓW UPRAWNIONY JEST KAŻDY CZŁONEK ZARZĄDU SAMOISTNIE.
Cel działania
A) DZIAŁALNOŚĆ CHARYTATYWNA POLEGAJĄCA W SZCZEGÓLNOŚCI NA PRZEKAZYWANIU ŻYWNOŚCI OSOBOM POTRZEBUJĄCYM ORAZ PROWADZENIE ZAKŁADÓW WYŻYWIENIA ZBIOROWEGO DLA OSÓB POTRZEBUJĄCYCH, B) EKOLOGIA ORAZ DZIAŁANIA KULINARNE NA RZECZ OCHRONY ŚRODOWISKA, C) PRZECIWDZIAŁANIE MARNOTRAWIENIU ŻYWNOŚCI ORAZ WDRAŻANIE ZASAD KUCHNI BEZODPADOWEJ, D) ROZWÓJ EKOLOGICZNEJ ŻYWNOŚCI LOKALNEJ, E) POBUDZANIE ŚWIADOMOŚCI EKOLOGICZNEJ SPOŁECZEŃSTWA ORAZ KSZTAŁTOWANIE KORZYSTNYCH DLA ŚRODOWISKA NATURALNEGO POSTAW I ZACHOWAŃ OBYWATELI, F) KREOWANIE DOBRYCH KULINARNYCH WZORCÓW I ZDROWEGO TRYBU ŻYCIA BAZUJĄCYCH NA EKOLOGII, IDEI ZERO WASTE, LESS WASTE W KRAJU I POZA GRANICAMI KRAJU, G) PROPAGOWANIE WIEDZY ZAPOBIEGAJĄCEJ NIEWŁAŚCIWEMU ZAGOSPODAROWANIU I UNIESZKODLIWIANIU ODPADÓW ORAZ MINIMALIZOWANIE Z PRODUKCJI I STOSOWANIA SUBSTANCJI CHEMICZNYCH I PRODUKTÓW MAJĄCYCH NEGATYWNY WPŁYW NA ŚRODOWISKO I ZDROWIE LUDZI, H) UPOWSZECHNIANIE WIEDZY O GASTRONOMII, W TYM KULTYWOWANIE REGIONALNYCH TRADYCJI KULINARNYCH, I) WSPÓŁPRACA I WSPIERANIE REGIONALNYCH PRODUCENTÓW ŻYWNOŚCI W KRAJU I ZAGRANICĄ, J)WSPIERANIE AĄUAKULTURY, K)UZUPEŁNIANIE WIEDZY I UMIEJĘTNOŚCI ZAWODOWYCH CZŁONKÓW FUNDACJI, L)PROMOWANIE WYDAWNICTW FACHOWYCH ORAZ WŁASNEJ DZIAŁALNOŚCI WYDAWNICZEJ, W TYM W INTERNECIE. M)DZIAŁALNOŚĆ CHARYTATYWNA, N)DZIAŁALNOŚĆ EDUKACYJNA ORAZ INFORMACYJNO-PROMOCYJNA ZWIĄZANĄ ZE ZDROWYM TRYBEM ŻYCIA, PROFILAKTYKĄ, PROMOCJĄ ZDROWIA.