Miejscowość
SZEPIETOWO-WAWRZYŃCE
Rozpoczęcie działalności
2017-01-31
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma prawna
STOWARZYSZENIE
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY W BIAŁYMSTOKU, XII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO REPREZENTOWANIA STOWARZYSZENIA, ZAWIERANIA UMÓW, UDZIELANIA PEŁNOMOCNICTW, ZACIĄGANIA ZOBOWIĄZAŃ I SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WE WSZYSTKICH SPRAWACH, W TYM MAJĄTKOWYCH JEST UPRAWNIONY PREZES LUB WICEPREZES DZIAŁAJĄCY ŁĄCZNIE Z INNYM CZŁONKIEM ZARZĄDU UPOWAŻNIONYM PRZEZ ZARZĄD.
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
1. BUDOWANIE ŚWIADOMOŚCI MIESZKAŃCÓW WOJEWÓDZTWA PODLASKIEGO W CELU ROZWOJU GOSPODARCZEGO, SPOŁECZNEGO I KULTURALNEGO REGIONU, 2. TWORZENIE LOBBINGU NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI WOJEWÓDZTWA PODLASKIEGO, A ZWŁASZCZA SFERY DZIEDZICTWA KULINARNEGO, 3. UTWORZENIE MARKOWEGO PRODUKTU WOJEWÓDZTWA PODLASKIEGO W POSTACI PODLASKIEGO SZLAKU KULINARNEGO (ZWANEGO DALEJ SZLAKIEM), 4. POZYSKIWANIE ŚRODKÓW NA RZECZ ROZWOJU SZLAKU, STOWARZYSZENIA I WOJEWÓDZTWA PODLASKIEGO, 5. DZIAŁANIA PROMOCYJNE ZWIĄZANE Z FUNKCJONOWANIEM SZLAKU, WOJEWÓDZTWEM PODLASKIM, DZIEDZICTWEM KULINARNYM, ETNOGRAFIĄ, WIZERUNKIEM I ROZWOJEM TURYSTYKI W TYM SZCZEGÓLNIE TURYSTYKI KULINARNEJ, 6. REPREZENTOWANIE INTERESÓW STOWARZYSZENIA I SZLAKU WOBEC INSTYTUCJI PAŃSTWOWYCH, SAMORZĄDOWYCH I ORGANIZACJI SPOŁECZNYCH, 7. INICJOWANIE I KOORDYNOWANIE WSPÓLNYCH PRZEDSIĘWZIĘĆ PODEJMOWANYCH W INTERESIE CZŁONKÓW STOWARZYSZENIA SZLAKU, 8. PROWADZENIE SZEROKO ZAKROJONYCH DZIAŁAŃ SZKOLENIOWYCH, EDUKACYJNYCH, KULTURALNO-OŚWIATOWYCH, INFORMACYJNYCH I WYDAWNICZYCH NA RZECZ SZLAKU, STOWARZYSZENIA I WOJEWÓDZTWA PODLASKIEGO, 9. OCHRONA ŚRODOWISKA NATURALNEGO, 10. PRZYCZYNIANIE SIĘ DO ROZWOJU BAZY TURYSTYCZNEJ I AGROTURYSTYCZNEJ, 11. POSZERZENIE ZNAJOMOŚCI HISTORII REGIONU, JEGO ZABYTKÓW, KULTURY I PRZYRODY, 12. INNE DZIAŁANIA SPRZYJAJĄCE ROZWOJOWI STATUTOWYCH CELÓW STOWARZYSZENIA, 13. BUDOWA KAPITAŁU SPOŁECZNEGO NA TERENIE WOJEWÓDZTWA PODLASKIEGO, 14. PROMOCJA PRODUKTÓW REGIONALNYCH I LOKALNYCH WYTWARZANYCH METODAMI TRADYCYJNYMI PRZEZ CZŁONKÓW STOWARZYSZENIA.