SĄD REJONOWY DLA WROCŁAWIA FABRYCZNEJ WE WROCŁAWIU, IX WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
W PRZYPADKU ZARZĄDU JEDNOOSOBOWEGO - PREZES ZARZĄDU SAMODZIELNIE. W PRZYPADKU ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ W IMIENIU SPÓŁKI DOTYCZĄCYCH ZACIĄGANIA ZOBOWIĄZAŃ I ROZPORZĄDZANIA PRAWAMI O CHARAKTERZE NIEMAJĄTKOWYM LUB O WARTOŚCI DO KWOTY 120.000,00 ZŁ (STO DWADZIEŚCIA TYSIĘCY ZŁOTYCH) W POJEDYNCZEJ TRANSAKCJI LUB SERII POWIĄZANYCH ZE SOBĄ TRANSAKCJI UPRAWNIONY JEST KAŻDY CZŁONEK ZARZĄDU SAMODZIELNIE. NATOMIAST DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ W IMIENIU SPÓŁKI DOTYCZĄCYCH ZACIĄGANIA ZOBOWIĄZAŃ I ROZPORZĄDZANIA PRAWAMI O WARTOŚCI PRZEKRACZAJĄCEJ KWOTĘ 120.000,00 ZŁ (STO DWADZIEŚCIA TYSIĘCY ZŁOTYCH) W POJEDYNCZEJ TRANSAKCJI LUB W SERII POWIĄZANYCH ZE SOBĄ TRANSAKCJI WYMAGANE JEST DZIAŁANIE DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU ŁĄCZNIE LUB CZŁONKA ZARZĄDU ŁĄCZNIE Z PROKURENTEM.
Grupa Hotelarsko-Gastronomiczna specjalizuje się w kompleksowej organizacjiwydarzeń, w tym wesel, spotkań rodzinnych oraz imprez firmowych. Firma zapewnia pełne wsparcie na każdym etapie planowania i realizacji wydarzenia, dbając o każdy detal i dostosowując ofertę do indywidualnych potrzeb klienta. Bez względu na charakter uroczystości, zespół Grupy Hotelarsko-Gastronomicznej wykorzystuje swoje doświadczenie i zaangażowanie, aby zapewnić niezapomniane i perfekcyjnie zorganizowane imprezy. Ofertę firmy charakteryzuje elastyczność i wysoka jakość świadczonych usług, co pozwala na zorganizowanie zarówno kameralnych, rodzinnych spotkań, jak i dużych pikników firmowych. Dzięki długiej obecności na rynku i licznych zrealizowanych projektach, Grupa Hotelarsko-Gastronomiczna zdobyła zaufanie wielu klientów, gwarantując profesjonalizm i niezawodność na każdym etapie współpracy.
W skrócie
Organizacja wesel
Imprezy rodzinne
Imprezy firmowe
Personalizowane i kompleksowe usługi
Podstawowe wyniki finansowe
Organizacja Grupa hotelarsko-gastronomiczna osiągnęła 211 267 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 208 000 zł. Pozostałe przychody to 3267 zł.
Całkowite koszty wyniosły 239 915 zł.
Strata netto wyniosła 31 915 zł.
Spółka wykazuje
malejące
przychody w czasie.
Średni spadek przychodów wynosi -24 711 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 211 267 zł w 2020 roku.
• 403 226 zł w 2019 roku.
• 393 063 zł w 2018 roku.
Zyski spółki mają również malejącą
tendencję w czasie.
Średni spadek zysków wynosi -23 811 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• -31 915 zł w 2020 roku.
• -26 898 zł w 2019 roku.
• 8475 zł w 2018 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Grupa hotelarsko-gastronomiczna wynosi -35 tys. zł.
EBITDA Grupa hotelarsko-gastronomiczna wynosi -35 tys. zł.
EBIT
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek EBIT wynosi
30 234 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• -35 182 zł w
2020 roku.
• -26 870 zł w
2019 roku.
• 11 146 zł w
2018 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Grupa hotelarsko-gastronomiczna wynosi 140 845 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
0 zł a 528 168 zł.
Wartość organizacji
zmniejsza się
w czasie.
Przeciętny spadek wartości firmy wynosi -80 295 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 140 845 zł w 2020 roku.
• 288 389 zł w 2019 roku.
• 335 689 zł w 2018 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Grupa hotelarsko-gastronomiczna wynosi 0,04%. To oznacza, że firma ma szansę 0,04% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
rośnie
w czasie.
Przeciętny
wzrost
ryzyka w czasie wynosi 0,014% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,04% w 2020 roku.
• 0,03% w 2019 roku.
• 0,00% w 2018 roku.
Bilans
Całkowita wartość aktywów Grupa hotelarsko-gastronomiczna wyniosła 36 816 zł.
a
ktywa obrotowe to 36 816 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 36 816 zł.
k
apitał (fundusz) własny to -5830 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 42 646 zł.
Organizacja
zmniejsza
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni spadek wartości aktywów wynosi -33 045 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 36 816 zł w 2020 roku.
• 114 089 zł w 2019 roku.
• 116 273 zł w 2018 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł -87%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł 547%.
Marża operacyjna wyniosła -17%.
Marża netto wyniosła -15%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -38.6 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 152.9 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -12.1 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -9.7 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Grupa hotelarsko-gastronomiczna wyniosły 42 646 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 36 816 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 116%.
Całkowite zobowiązania organizacji
spadają w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi -16 262 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 42 646 zł w 2020 roku
• 87 993 zł w 2019 roku
• 63 279 zł w 2018 roku
Wskaźnik zadłużenia
rośnie w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 16.2 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 116% w 2020 roku
• 77% w 2019 roku
• 54% w 2018 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Grupa hotelarsko-gastronomiczna wykazała przychody na poziomie 211 267 zł.
Organizacja zarobiła -31 915 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 0 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł -31 915 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za -0% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
obniża się w czasie. Średni wzrost podatku dochodowego wynosi -5332 zł rocznie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 0 zł w 2020 roku
• 0 zł w 2019 roku
• 2650 zł w 2018 roku
Organizacja Grupa hotelarsko-gastronomiczna wykazała zysk netto większy niż 12% organizacji z branży "Pozostałe doradztwo w zakresie prowadzenia działalności gospodarczej i zarządzania".
Organizacja wykazała przychód większy niż 69% organizacji z branży.
Organizacja posiadała aktywa o wartości większej niż 45% organizacji z branży.
Organizacja wykazała wskaźnik długu większy niż 83% organizacji z branży.
Organizacja wykazała marżę netto większą niż 27% organizacji z branży.
Organizacja wykazała marżę operacyjną większą niż 27% organizacji z branży.
Organizacja wykazała rentowność aktywów (ROA) większą niż 8% organizacji z branży.
Organizacja wykazała rentowność kapitału własnego (ROE) większą niż 98% organizacji z branży.
Organizacja zapłaciła podatek dochodowy większy niż 0% organizacji z branży.
Udział organizacji w rynku wyniósł 0.0005%.
Zysk netto na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2020 był on wyższy niż 12% organizacji w branży.
Przychody na tle rynku
zmniejszają się w czasie.
W 2020 były wyższe niż 69% organizacji w branży.
Wartość aktywów na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2020 była ona wyższa niż 45% organizacji w branży.
Wskaźnik zadłużenia na tle rynku
powiększa się w czasie.
W 2020 był wyższy niż 83% organizacji w branży.
Marża netto na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2020 była wyższa niż 27% organizacji w branży.
Marża operacyjna na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2020 była wyższa niż 27% organizacji w branży.
Rentowność aktywów (ROA) na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2020 była wyższa niż 8% organizacji w branży.
Rentowność kapitału własnego (ROE) na tle rynku
powiększa się w czasie.
W 2020 była wyższa niż 98% organizacji w branży.
Podatek dochodowy na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2020 był on wyższy niż 0% organizacji w branży.
Udział w rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2020 wynosił on 0.0005%.