Województwo
KUJAWSKO-POMORSKIE
Rozpoczęcie działalności
2015-11-04
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma prawna
STOWARZYSZENIE
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY W BYDGOSZCZY, XIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO REPREZENTOWANIA STOWARZYSZENIA ORAZ ZACIĄGANIA ZOBOWIĄZAŃ MAJĄTKOWYCH W JEGO IMIENIU UPRAWNIONY JEST PREZES ZARZĄDU DZIAŁAJĄCY ŁĄCZNIE Z INNYM CZŁONKIEM ZARZĄDU.
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
1. CELAMI STOWARZYSZENIA SĄ: 1) ZAPEWNIANIE WYSOKIEJ JAKOŚCI PRODUKTÓW. 2) PROPAGOWANIE SPOŻYCIA BROKUŁÓW W POLSCE I EUROPIE. 3) STWORZENIE STRATEGII MARKETINGOWEJ DLA PRODUKTÓW BROKUŁÓW, 4) ANALIZA POTRZEB RYNKÓW I PROGNOZY ROZWOJU EKSPORTU POLSKICH PRODUKTÓW ROLNYCH 5) LOBBING UZASADNIONYCH INTERESÓW PRODUCENTÓW BROKUŁÓW. W SZCZEGÓLNOŚCI PROROZWOJOWYCH ROZWIĄZAŃ JAKOŚCIOWYCH I ZDROWOTNYCH, 6) PRZEPROWADZANIE ANALIZ, GROMADZENIE I ROZPOWSZECHNIANIE AKTUALNYCH INFORMACJI DOTYCZĄCYCH RYNKU WARZYW. 7) ORGANIZOWANIE SYMPOZJÓW NAUKOWO-TECHNICZNYCH, SEMINARIÓW, SZKOLEŃ, KONFERENCJI, WYSTAW I INNYCH IMPREZ MAJĄCYCH NA CELU REALIZACJE ZADAŃ STOWARZYSZENIA. 8) REPREZENTOWANIE PRODUCENTÓW BROKUŁÓW W INNYCH ORGANIZACJACH I ZWIĄZKACH, 9) KSZTAŁTOWANIE KORZYSTNEGO WIZERUNKU POLSKICH PRODUCENTÓW BROKUŁÓW, 10) PROMOWANIE ZA GRANICĄ KRAJOWYCH PRODUCENTÓW I SPRZEDAWCÓW BROKUŁÓW, 11) PROMOCJA ZDROWEGO STYLU ŻYCIA I POWSZECHNA EDUKACJA W ZAKRESIE PRAWIDŁOWEGO ODŻYWIANIA. 12) SZKOLENIA PRODUCENTÓW I PRZETWÓRCÓW WARZYW, 13) BADANIA NAUKOWE I PRACE ROZWOJOWE MAJĄCE NA CELU POPRAWĘ JAKOŚCI WARZYW ORAZ ICH PRZETWORÓW, A TAKŻE PROWADZĄCE DO WZROSTU ICH SPOŻYCIA, 14) UPOWSZECHNIANIE ZAGRANICZNYCH PUBLIKACJI DOTYCZĄCYCH OSIĄGNIĘĆ NAUKOWYCH I TECHNICZNYCH Z ZAKRESU PRODUKCJI BROKUŁÓW,