Rozpoczęcie działalności
2015-09-21
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma prawna
STOWARZYSZENIE
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY DLA M.ST.WARSZAWY W WARSZAWIE,XIV WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO ZAWIERANIA UMÓW, UDZIELANIA PEŁNOMOCNICTWA I SKŁADANIA INNYCH OŚWIADCZEŃ WOLI W SPRAWACH MAJĄTKOWYCH STOWARZYSZENIA UPOWAŻNIONY JEST JEDNOOSOBOWO PREZES LUB DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU DZIAŁAJĄCYCH ŁĄCZNIE.
Postępowanie likwidacyjne
Tak
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
1. PROPAGOWANIE POLSKIEJ TRADYCJI, DZIEDZICTWA KULINARNEGO I PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH W KRAJU I POZA GRANICAMI KRAJU. 2. PROMOWANIE TRADYCYJNYCH I INNOWACYJNYCH PRZEDSIĘWZIĘĆ ZWIĄZANYCH Z PRZEMYSŁEM GOSPODNIM NA RYNKU KRAJOWYM I ZAGRANICZNYM. 3. BUDOWANIE RELACJI BIZNESOWYCH I MEDIALNYCH POMIĘDZY PODMIOTAMI POLSKIMI I ZAGRANICZNYMI. 4. PROJEKTOWANIE I REALIZACJA WYDARZEŃ PODNOSZĄCYCH ŚWIADOMOŚĆ KULTURY KULINARNEJ W POLSCE I NA ŚWIECIE. 5. PROPAGOWANIE POLSKIEJ KULTURY KULINARNEJ NA ŚWIECIE POPRZEZ BUDOWANIE RELACJI Z MEDIAMI I LIDERAMI OPINII W POLSCE I NA ŚWIECIE. 6. PROPAGOWANIE ZDROWEGO STYLU ŻYCIA DZIECI, MŁODZIEŻY I DOROSŁYCH ZE SZCZEGÓLNYM UWZGLĘDNIENIEM ZASAD DOBREGO ODŻYWIANIA. 7. PROMOWANIE POLSKICH I ZAGRANICZNYCH TRADYCJI, TECHNIK I DOBRYCH PRAKTYK KULINARNYCH. 8. PROMOWANIE POLSKICH I ŚWIATOWYCH OSOBOWOŚCI BRANŻY KULINARNEJ I PRZEMYSŁU GOSPODNIEGO. 9. PROMOWANIE POLSKICH I ZAGRANICZNYCH PŁODÓW ROLNYCH I ICH PRODUCENTÓW. 10. WSPÓŁPRACA Z INNYMI PODMIOTAMI SPOŁECZNYMI O PODOBNYCH CELACH. 11. WSPIERANIE DZIECI I MŁODZIEŻY Z RODZIN NAJUBOŻSZYCH, MATEK WYCHOWUJĄCYCH SAMOTNIE DZIECI, ZAGROŻONYCH UBÓSTWEM, W SZCZEGÓLNOŚCI RODZIN I DZIECI SPOŁECZNOŚCI BRANŻY KULINARNEJ.