Organizacja Europejskie centrum gastronomii osiągnęła 966 502 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 966 502 zł. Pozostałe przychody to 0 zł.
Całkowite koszty wyniosły 578 168 zł.
Zysk netto wyniósł 388 333 zł.
Spółka wykazuje
rosnące
przychody w czasie.
Średni wzrost przychodów wynosi 401 279 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 966 502 zł w 2019 roku.
• 711 417 zł w 2018 roku.
• 163 944 zł w 2017 roku.
Zyski spółki mają również rosnącą
tendencję w czasie.
Średni wzrost zysków wynosi 169 505 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• 388 333 zł w 2019 roku.
• 245 097 zł w 2018 roku.
• 49 323 zł w 2017 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Europejskie centrum gastronomii wynosi 432 tys. zł.
EBITDA Europejskie centrum gastronomii wynosi 466 tys. zł.
EBIT
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBIT wynosi
188 502 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBIT wynosił:
• 431 950 zł w
2019 roku.
• 292 112 zł w
2018 roku.
• 54 945 zł w
2017 roku.
EBITDA
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost EBITDA wynosi
201 915 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat EBITDA wynosiła:
• 465 533 zł w
2019 roku.
• 330 216 zł w
2018 roku.
• 61 704 zł w
2017 roku.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Europejskie centrum gastronomii wynosi 2 737 095 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
539 428 zł a 5 436 664 zł.
Wartość organizacji
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost wartości firmy wynosi 1 183 075 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 2 737 095 zł w 2019 roku.
• 1 702 846 zł w 2018 roku.
• 370 944 zł w 2017 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Europejskie centrum gastronomii wynosi 0,00%. To oznacza, że firma ma szansę 0,00% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
maleje
w czasie.
Przeciętny
spadek
ryzyka w czasie wynosi -0,003% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,00% w 2019 roku.
• 0,01% w 2018 roku.
• 0,01% w 2017 roku.
Wynagrodzenia
Łączna kwota wynagrodzeń wyniosła 710
zł.
Koszty operacyjne Europejskie centrum gastronomii wyniosły 534 552
zł.
Wynagrodzenia stanowią 0%
kosztów operacyjnych.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost wynagrodzeń wynosi
355 zł rocznie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 710 zł w 2019 roku
• 0 zł w 2018 roku
• 0 zł w 2017 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
rośnie w czasie. Średni wzrost udziału wynosi
0.1 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
0% w 2019 roku
•
0% w 2018 roku
•
0% w 2017 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Europejskie centrum gastronomii wyniosła 793 195 zł.
a
ktywa trwałe to 4017 zł.
a
ktywa obrotowe to 789 178 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 793 195 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 719 237 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 73 957 zł.
Organizacja
powiększa
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni wzrost wartości aktywów wynosi 334 359 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 793 195 zł w 2019 roku.
• 443 226 zł w 2018 roku.
• 124 477 zł w 2017 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł 49%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł 54%.
Marża operacyjna wyniosła 45%.
Marża netto wyniosła 40%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 4.7 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -1.7 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 5.6 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 5 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Europejskie centrum gastronomii wyniosły 73 957 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 793 195 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 9%.
Całkowite zobowiązania organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 17 643 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 73 957 zł w 2019 roku
• 112 322 zł w 2018 roku
• 38 670 zł w 2017 roku
Wskaźnik zadłużenia
obniża się w czasie. Średni spadek zobowiązań wynosi 10.9 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 9% w 2019 roku
• 25% w 2018 roku
• 31% w 2017 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Europejskie centrum gastronomii wykazała przychody na poziomie 966 502 zł.
Organizacja zarobiła 427 329 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 38 996 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł 388 333 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za 9% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
rośnie w czasie. Średni wzrost podatku dochodowego wynosi 16 693 zł rocznie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 38 996 zł w 2019 roku
• 43 871 zł w 2018 roku
• 5611 zł w 2017 roku