Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma prawna
STOWARZYSZENIE
Sposób reprezentacji
1. DLA WAŻNOŚCI OŚWIADCZEŃ WOLI, JAK RÓWNIEŻ WSZELKICH PISM W PRZEDMIOCIE PRAW I OBOWIĄZKÓW MAJĄTKOWYCH STOWARZYSZENIA WYMAGANY JEST PODPIS JEDNEGO CZŁONKA ZARZĄDU Z ZASTRZEŻENIEM UST.2. 2. PRZY ZOBOWIĄZANIACH, KTÓRYCH WARTOŚĆ PRZEKRACZA 50 TYS. ZŁOTYCH DO ICH WAŻNOŚCI WYMAGANE JEST WSPÓŁDZIAŁANIE DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU.
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
- BUDOWANIE WIZERUNKU RESTAURATORÓW POLSKICH, - TWORZENIE WARUNKÓW POTRZEBNYCH DO ROZWOJU POLSKIEJ KULTURY KULINARNEJ, - WSPARCIE RESTAURATORÓW POLSKICH ORAZ ICH PROMOCJA W KRAJU I ZA GRANICĄ, - PODNOSZENIE JAKOŚCI ŚWIADCZONYCH USŁUG RESTAURATORSKICH, - PROMOWANIE TRADYCYJNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH, - PROMOWANIE ROZWOJU WYSOKIEJ JAKOŚCIOWEJ PRODUKCJI, - PROMOWANIE ROZWOJU FIRM PRZYJAZNYCH ŚRODOWISKU NATURALNEMU, - DBANIE O OCHRONĘ I RÓWNOWAGĘ ŚRODOWISKA NATURALNEGO, - OCHRONA TRADYCYJNYCH, WYSOKIEJ JAKOŚCI PRODUKTÓW I PRZECIWSTAWIANIE ICH GENETYCZNIE ZMODYFIKOWANYM PRODUKTOM, MOGĄCYM PRZYNIEŚĆ SZKODY DLA ZDROWIA I ŻYCIA KONSUMENTÓW, - KSZTAŁTOWANIE ŚWIADOMOŚCI KONSUMENTÓW W SPRAWACH EKOLOGII, - OBRONA PRAW RESTAURATORÓW ORAZ PRODUCENTÓW ŻYWNOŚCI I OSÓB PRZETWARZAJACYCH ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNĄ.