Województwo
KUJAWSKO-POMORSKIE
Adres
KS. PIOTRA SKARGI, 3
Rozpoczęcie działalności
2008-05-14
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma prawna
STOWARZYSZENIE
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY W BYDGOSZCZY, XIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DLA WAŻNOŚCI OŚWIADCZEŃ WOLI SKŁADANYCH W IMIENIU STOWARZYSZENIA W SPRAWACH MAJĄTKOWYCH WYMAGANE SĄ PODPISY DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU, TZN. PREZESA LUB SEKRETARZA I DRUGIEGO CZŁONKA ZARZĄDU.DLA WAŻNOŚCI OŚWIADCZEŃ WOLI SKŁADANYCH W IMIENIU STOWARZYSZENIA W SPRAWACH NIEMAJĄTKOWYCH WYMAGANY JEST PODPIS PREZESA LUB SEKRETARZA.
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
CEL DZIAŁANIA 1) REPREZENTOWANIE INTERESÓW ZAWODOWYCH ZRZESZONYCH CZŁONKÓW, 2) UZUPEŁNIANIE WIEDZY I UMIEJĘTNOŚCI ZAWODOWYCH CZŁONKÓW, 3) POPIERANIE SZTUKI KULINARNEJ I GASTRONOMICZNEJ, 4) KULTYWOWANIE NARODOWYCH I REGIONALNYCH TRADYCJI KULINARNYCH , W TYM PRZEJAWIANIE I PIELĘGNOWANIE INICJATYW PROWADZĄCYCH DO UPOWSZECHNIANIA KUCHNI POLSKIEJ, STAROPOLSKIEJ I REGIONALNEJ, 5) KSZTAŁTOWANIE I ROZWIJANIE WZORCÓW RACJONALNEGO ŻYWIENIA WŚRÓD NAJSZERSZYCH KRĘGÓW SPOŁECZEŃSTWA POLSKIEGO W TYM KSZTAŁTOWANIE NOWOCZESNEJ MYŚLI KULINARNEJ, 6) POZNAWANIE TRADYCJI KULINARNYCH INNYCH NARODÓW, 7) ORGANIZOWANIE ZAWODÓW, KONKURSÓW, POKAZÓW, MAJĄCYCH NA CELU WYMIANĘ DOŚWIADCZEŃ Z ZAKRESU GASTRONOMII, 8) STWORZENIE WARUNKÓW KSZTAŁCENIA KADR KUCHARZY Z ZAKRESU TECHNIK KULINARNYCH, W TYM PODNOSZENIA ICH SZEROKO POJĘTYCH KWALIFIKACJI ZAWODOWYCH ORAZ KSZTAŁTOWANIE ICH ETYKI SPOŁECZNEJ I ZAWODOWEJ, 9) ORGANIZOWANIE PRAKTYK I STAŻY KRAJOWYCH I ZAGRANICZNYCH DLA UCZĄCYCH SIĘ W ZAKRESIE GASTRONOMII, 10) WSPÓŁPRACA Z WŁADZAMI, INSTYTUCJAMI ORAZ STOWARZYSZENIAMI I ORGANIZACJAMI ZAINTERESOWANYMI DZIAŁALNOŚCIĄ STOWARZYSZENIA, 11) ZABEZPIECZENIE SOCJALNE CZŁONKÓW STOWARZYSZENIA I ICH RODZIN W TYM POMOC MATERIALNA W RAMACH MOŻLIWOŚCI STOWARZYSZENIA, ORGANIZACJA WYJAZDÓW URLOPOWYCH, 12) ROZBUDZANIE I POPIERANIE INICJATYW ZAWODOWYCH CZŁONKÓW STOWARZYSZENIA, 13) INTEGRACJA ŚRODOWISKA ZAWODOWEGO, 14) PODNOSZENIE SPOŁECZNEGO PRESTIŻU ZAWODU ORAZ OCHRONA JEGO DOBREGO IMIENIA, 15) CZŁONKOSTWO W ŚWIATOWYM STOWARZYSZENIU TOWARZYSTW KUCHARZY - WACS.