W IMIENIU POLSKIEJ IZBY GOSPODARCZEJ RESTEURATORÓW I HOTELARZY DOKUMENTY PODPISUJE I ZACIĄGA ZOBOWIĄZANIA MAJĄTKOWE DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU PIGRIH, W TYM PREZES.
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
1/REPR. INTERESÓW GOSPO. JEJ CZŁONKÓW WOBEC WŁADZ. I INST. PAŃST, SAMORZĄ. I SPOŁECZ. 2/UTRWALENIE WIĘZI ŚRODO., TRADY. I OBYCZ. HANDL.ORAZ POSTAW ZGODNYCH Z ZASAD. ETYKI I GODNOŚCI ZAWOD. 3/LEGALIOW. DOKU.,WYDAWANIE CERTYFIKATÓW, ŚWIADECTW I ZAŚW. STOSOWNIE DO UMÓW, KONWENCJI MIĘDZYNARDOWYCH. LUB MIĘDZYN. ZWYCZAJÓW HANDL. 4/POMOC W NAWIĄZYWANIU WIĘZI GOSPO. MIĘDZY CZŁONK.IZBY, JAK RÓWNIEŻ KRAJOWYMI I ZAGRANI. PARTNE. GOSP. 5/PODEJM. INICJATYW SPRZYJAJĄCYCH ROZWOJ. PRYWAT. DZIAŁAL. ORAZ POPRAW. WARUNKÓW TEJ DZIAŁL. 6/INSPIROWANIE POWOŁANYCH DO TEGO ORGANÓW W KIERUNKU PODEJMOWANIA INICJATYW USTAWODAWCZYCH W ZAKRESIE DZIAŁANIA CZŁONKÓW 7/PROWADZENIE DZIAŁALNOŚCI SOCJ., SAMORZĄDOWEJ ORAZ KAS ZAPOMOGOWO - POŻYCZKOWYCH W OPARCIU O UTWORZONE FUNDUSZE 8/PROWADZENIE DORADZTWA W SPRAWACH ORGANIZACYJNYCH, PRAWNYCH I PODATKOWYCH 9/PROWADZENIE SZKOLEŃ, INSTRUKTAŻY, INFORMACJI I KONSULT. NA RZECZ CZŁONKÓW IZBY 10/SZKOLENIE ZAWODOWE DLA PRACOWNIKÓW CZŁONKÓW IZBY, W TYM TAKŻE PRZEPROWADZANIE EGZAMINÓW I WYDAWNIE CERTYFIKATÓW POTWIERDZAJĄCYCH NABYTĄ WIEDZE I KWALIFIKACJE 11/ ORGANIZOWANIE SEMINARIÓW, KONFERENCJI I SYMPOZJÓW NAUKOWYCH NA TEMATY BĘDĄCE OBSZAREM ZAINTERESOWANIA I DZIAŁALNOSCI GOSPODARCZEJ CZŁONKÓW IZBY 12/TWORZENIE ODDZIAŁÓW TERENOWYCH I GRUP BRANŻOWYCH 13/PROWADZENIE DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ 14/PROWADZENIE PORADNICTWA W ZAKRESIE GASTRONOMII I HOTELARSTWA ORAZ ZAGADNIEŃ ORGANIZ.- PRAWNYCH DOTYCZĄCYCH TYCH DZIEDZIN, A TAKŻE OPRACOWYWANIE EKSPERTYZ I ANALIZ 15/WSPÓŁDZIAŁANIE Z IZBAMI Z INNYMI IZBAMI GOSPODARCZYMI ORAZ STOWARZYSZENIAMI NAUKOWYMI 16/WSPÓŁPRACA Z POKREWNYMI ORGANIZ. ZAGRANI. 17/ WYDAWANIE FACHOWYCH WYDAW. PERIODYCZNYCH ORAZ PUBLIKACJI JEDNORAZOWYCH, PROPAGUJĄCE KRAJOWE I ZAGRANICZNE OSIĄGNIĘCIA Z DZIEDZINY GASTRONOMMII I HOTELARSTWA 18/ORGANIZ.I UCZEST. W KONKURSACH, WYSTAWACH I TARGACH Z DZIEDZ.GASTRONOMII I HOTELA. 19/POWOŁA.SĄDU ARBITRAŻ. DO ROZSTRZ. SPORÓW POMIĘDZY CZŁONK. IZBY I ICH PARTN. GOSPOD.
Branże
Opis
Reprezentowanie interesów restauratorów i hotelarzy.
Organizacja wydarzeń charytatywnych na rzecz potrzebujących.
Współpraca z instytucjami edukacyjnymi w zakresie praktyk zawodowych.
Promowanie tradycji i zwyczajów kulinarnych.
Działania na rzecz regulacji w branży gastronomicznej.
stanowi istotne wsparcie dla branży gastronomicznej oraz hotelarskiej w Polsce. Jej misją jest reprezentowanie interesów członków wobec instytucji publicznych, a także wspieranie tradycji, wartości i obyczajów związanych z działalnością tych sektorów. PIGRiH aktywnie działa na rzecz rozwoju i promocji lokalnych przedsiębiorstw, organizując różnorodne inicjatywy, które łączą środowisko restauratorów i hotelarzy. Motto organizacji - „że stół zawsze powinien łączyć a nie dzielić” - odzwierciedla ich dążenie do integracji i wsparcia lokalnej społeczności oraz promowania wartości gastronomicznych. PIGRiH ma na swoim koncie szereg osiągnięć, takich jak ustalenie regulowanych opłat za ogródki sezonowe, współpraca z Technikum Gastronomicznym, organizacja licznych wydarzeń charytatywnych oraz propagowanie zdrowego żywienia w kontekście zmian w regulacjach międzykontynentalnych. Działa również na rzecz integracji środowiska poprzez organizację spotkań, biesiad oraz wydarzeń kulturalnych, co czyni ją istotnym graczem na polskim rynku branży gastronomicznej i hotelarskiej.
Powiązania
Historia powiązań
Udziałowcy
Struktura udziałów jest niedostępna dla tej spółki
Podobne organizacje do
POLSKA IZBA GOSPODARCZA RESTAURATORÓW I HOTELARZ