Organ reprezentujący
ZARZĄD ZWIĄZKU
Forma prawna
ZWIĄZEK ZAWODOWY
Sposób reprezentacji
1. DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI W SPRAWACH MAJĄTKOWYCH UPRAWNIENI SĄ PRZEWODNICZĄCY I INNE OSOBY UPOWAŻNIONE PRZEZ ZARZĄD ZWIĄZKU 2. DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI WYMAGANE JEST ŁĄCZNE DZIAŁANIE DWÓCH OSÓB 3. W SPRAWACH PRZEKRACZAJĄCYCH ZAKRES ZWYKŁEGO ZARZĄDU, A ZWŁASZCZA NABYWANIA, ZBYWANIA, PRZEKAZYWANIA LUB LIKWIDACJA TRWAŁYCH ŚRODKÓW MAJĄTKOWYCH, WYMAGANA JEST UCHWAŁA WALNEGO ZEBRANIA
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
CELEM ZWIĄZKU JEST OBRONA PRAW, GODNOŚCI I INTERESÓW PRACOWNIKÓW SPÓŁDZIELNI GASTRONOMICZNEJ W ŁODZI W TYM: 1) OBRONA INTERESÓW ZAWODOWYCH, MATERIALNYCH, SOCJALNYCH I KULTURALNYCH PRACOWNIKÓW I ICH RODZIN 2) OBRONA PRAW PRACOWNICZYCH W ZAKRESIE WYKONYWANEJ PRACY ZAWODOWEJ, WYNAGRADZANIA, WARUNKÓW SOCJALNO-BYTOWYCH ORAZ BEZPIECZEŃSTWA I HIGIENY PRACY 3) HARMONIZOWANIE DZIAŁAŃ KIEROWNICTWA SPÓŁDZIELNI Z INTERESAMI PRACOWNIKÓW 4) ODDZIAŁYWANIE NA RZECZ DEMOKRATYZMU, PRAWORZĄDNOŚCI, SPRAWIEDLIWOŚCI SPOŁECZNEJ, KOLEŻEŃSKIEJ SOLIDARNOŚCI W STOSUNKACH MIĘDZYLUDZKICH 5) KSZTAŁTOWANIE ETYKI ZAWODOWEJ I SUMIENNEGO STOSUNKU DO OBOWIĄZKÓW PRACOWNICZYCH 6) INICJOWANIE I POPIERANIE DZIAŁAŃ NA RZECZ STWORZENIA PRACOWNIKOM WARUNKÓW PODNOSZENIA KWALIFIKACJI ZAWODOWYCH I ADAPTACJI SPOŁECZNO-ZAWODOWEJ MŁODYCH PRACOWNIKÓW 8) KSZTAŁTOWANIE AKTYWNYCH POSTAW DZIAŁANIA DLA DOBRA RZECZPOSPOLITEJ POLSKIEJ 9) UMACNIANIE RODZINY I OCHRONA ŻYCIA RODZINNEGO