Ratuje niewykorzystany chleb, tworząc z niego użyteczne surowce
Prowadzi badania naukowe i współpracuje z instytucjami badawczymi
Redystrybuuje know-how i udostępnia receptury innym producentom
Edukacja i działania na rzecz zwiększenia świadomości konsumentów
Stawia na produkcję lokalną i globalne projektowanie
Młynarczyk, której misją jest przekształcanie resztek chleba w użyteczne surowce, aby zapobiec marnotrawstwu żywności. Firma opracowuje i udostępnia innowacyjne rozwiązania technologiczne, które pozwalają wykorzystać czerstwy chleb w różnych branżach przemysłowych, czy to do produkcji nowych wypieków, napojów probiotycznych, przypraw o smaku umami, czy nawet kosmetyków i biodegradowalnych opakowań. REBREAD działa w trzech głównych obszarach: prowadzi badania naukowe, redystrybuuje swoje know-how oraz edukuje konsumentów na temat zrównoważonego rozwoju i gospodarki cyrkularnej. Firma stale współpracuje z uczelniami oraz ośrodkami badawczymi, dzieląc się swoją wiedzą i rozwiązaniami z innymi producentami na całym świecie. Jednym z kluczowych aspektów działalności REBREAD jest promowanie idei zero waste, co jest zgodne z zasadami gospodarki obiegu zamkniętego. Organizacja angażuje lokalne społeczności i buduje przestrzeń do wymiany doświadczeń, by walczyć z globalnym problemem marnowania jedzenia. Dzięki takim działaniom, REBREAD nie tylko ratunek dla marnowanego chleba, ale także przyczynia się do ochrony zasobów naturalnych i redukcji emisji gazów cieplarnianych.
Powiązania
Historia powiązań
Udziałowcy
Rebread
posiada 100 udziałów, które stanowią 100% firmy.