Rozpoczęcie działalności
2023-04-27
Organ reprezentujący
ZARZĄD STOWARZYSZENIA
Forma prawna
STOWARZYSZENIE
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY DLA ŁODZI ŚRÓDMIEŚCIA W ŁODZI, XX WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
JEŻELI ZARZĄD JEST JEDNOOSOBOWY, OŚWIADCZENIA WOLI W IMIENIU STOWARZYSZENIA SKŁADA JEDYNY CZŁONEK ZARZĄDU. JEŚLI ZARZĄD JEST WIELOOSOBOWY, DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI WYMAGANE JEST WSPÓŁDZIAŁANIE DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU.
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
A. PROMOCJA POLSKIEJ GASTRONOMII, POLSKICH KUCHARZY ORAZ POLSKICH PRODUKTÓW I POLSKICH PRODUCENTÓW W POLSCE I ZA GRANICĄ; B. KULTYWOWANIE NARODOWYCH I REGIONALNYCH TRADYCJI KULINARNYCH; C. DZIAŁANIA PROMOCYJNE I EDUKACYJNE DOTYCZĄCE DZIAŁALNOŚCI RYNKU GASTRONOMICZNEGO W POLSCE, W TYM DZIAŁALNOŚĆ PROMOCYJNA SZEFÓW KUCHNI, HOTELI, RESTAURACJI, PODMIOTÓW PROWADZĄCYCH DZIAŁALNOŚĆ CATERINGOWĄ ORAZ SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH; D. PROMOCJA POLSKIEJ GASTRONOMII NA TARGACH W KRAJU I ZA GRANICĄ; E. KSZTAŁTOWANIE I ROZWIJANIE WZORCÓW RACJONALNEGO ŻYWIENIA ORAZ EDUKACJA SPOŁECZEŃSTWA W ZAKRESIE WALKI Z OTYŁOŚCIĄ; F. WSPIERANIE W ROZWOJU SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH; G. WSPIERANIE, ROZWÓJ I PROMOCJA POLSKIEJ TURYSTYKI W POLSCE I ZA GRANICĄ.