Cel działania
CELEM FUNDACJI SĄ: -WSPIERANIE ROZWOJU TURYSTYKI REGIONU,-INICJOWANIE, ORGANIZOWANIE I WSPOMAGANIE PLANÓW ROZWOJU I MODERNIZACJI INFRASTRUKTURY TURYSTYCZNEJ REGIONU,-INICJOWANIE, ORGANIZOWANIE I KOORDYNOWANIE DZIAŁAŃ W ZAKRESIE PLANOWANIA I REALIZACJI IMPREZ/WYDARZEŃ TURYSTYCZNYCH,USŁUG TURYSTYCZNYCH I INNYCH PRODUKTÓW TURYSTYCZNYCH REGIONU,-PLANOWANIE I INSPIROWANIE MARKETINGU TOWARÓW I USŁUG TURYSTYCZNYCH,-INTEGRACJA ŚRODOWISK TURYSTYCZNYCH REGIONU,-WSPIERANIE ROZWOJU TURYSTYKI, ZWŁASZCZA EKOTURYSTYKI, AGROTURYSTYKI, ETNOTURYSTYKI I TURYSTYKI KONNEJ,-PROWADZENIE TRENINGÓW SPORTOWYCH ORAZ ZAJĘĆ SPORTOWYCH I REKREACYJNYCH DLA DZIECI, MŁODZIEŻY I DOROSŁYCH,-INICJOWANIE, ORGANIZOWANIE I WSPIERANIE PRZEDSIĘWZIĘĆ NA RZECZ ROZWOJU SPORTU, W TYM SPORTU KONNEGO,-ORGANIZACJA ZAWODÓW, TURNUSÓW, KOLONII, PÓŁKOLONII, BIWAKÓW ORAZ OBOZÓW JAZDY KONNEJ,-UPOWSZECHNIANIE KULTURY FIZYCZNEJ I SPORTU WŚRÓD DZIECI I MŁODZIEŻY, W SZCZEGÓLNOŚCI POPRZEZ POPULARYZOWANIEJEŹDZIECTWA KONNEGO ORAZ REKREACJI KONNEJ,-ORGANIZACJA IMPREZ/WYDARZEŃ SPORTOWYCH PROMUJĄCYCH W REGIONIE KULTURĘ FIZYCZNĄ I OSIĄGNIĘCIA SPORTOWE REGIONU,-UPOWSZECHNIANIE SPORTU ZWŁASZCZA W ŚRODOWISKACH WIEJSKICH,-DZIAŁANIE NA RZECZ ZACHOWANIA I PIELĘGNOWANIA DZIEDZICTWA KULINARNEGO, APITERAPII I MEDYCYNY LUDOWEJ ORAZ PROMOCJITRADYCYJNYCH PRODUKTÓW I USŁUG,-DZIAŁANIE NA RZECZ KULTURY I SZTUKI ORAZ OCHRONY DÓBR KULTURY I DZIEDZICTWA NARODOWEGO, W SZCZEGÓLNOŚCI UTRZYMANIATOŻSAMOŚCI LOKALNEJ I REGIONALNEJ,-KRZEWIENIE I ROZWÓJ KULTURY REGIONU, ZWŁASZCZA WŚRÓD DZIECI I MŁODZIEŻY,-ZACHOWANIE I OCHRONA MATERIALNEGO I NIEMATERIALNEGO DZIEDZICTWA KULTUROWEGO REGIONU,-ORGANIZACJA IMPREZ/WYDARZEŃ KULTURALNYCH PROMUJĄCYCH DOROBEK KULTUROWY REGIONU,-PROMOCJA AKTYWNOŚCI FIZYCZNEJ ORAZ SPORTU W SPOŁECZEŃSTWIE, PRZEDE WSZYSTKIM WŚRÓD DZIECI I MŁODZIEŻY,-PROMOCJA DZIEDZICTWA ORAZ WSZELKICH TRADYCJI JAK RÓWNIEŻ ZWYCZAJÓW I OBYCZAJÓW REGIONU,-PROMOWANIE PRODUKTÓW TURYSTYCZNYCH I KULTURALNYCH REGIONU,-PROMOCJA TURYSTYCZNA REGIONU I DZIAŁANIA NA RZECZ AKTYWIZACJI SPOŁECZNOŚCI LOKALNEJ W ZAKRESIE TWORZENIA PRODUKTÓWTURYSTYCZNYCH,-OCHRONA I PROMOCJA ZDROWIA, PROPAGOWANIE ZDROWEGO STYLU ŻYCIA,-PROMOCJA POSTAW EKOLOGICZNYCH ORAZ IDEI ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU,-UPOWSZECHNIANIE WIEDZY NA TEMAT NOWOCZESNEJ GOSPODARKI PASIECZNEJ, PROPAGOWANIA NAJNOWSZYCH METOD ORAZSPOSOBÓW PROWADZENIA GOSPODARSTW PASIECZNYCH, A TAKŻE WDRAŻANIA NOWOCZESNYCH METOD CHOWU I HODOWLI PSZCZÓŁ,-PROMOCJA, POPULARYZOWANIE I UKAZYWANIE WAŻNEJ ROLI PSZCZOŁY MIODNEJ, JAKO INTEGRALNEGO SKŁADNIKA ŚRODOWISKANATURALNEGO, JEJ ZNACZENIA W EKOSYSTEMIE, ORAZ ZACHOWANIA RÓŻNORODNOŚCI BIOLOGICZNEJ OWADÓW PSZCZOŁOWATYCH, A TAKŻEPOPRAWY BAZY POŻYTKOWEJ PSZCZÓŁ,-PROPAGOWANIE PSZCZELARSTWA I POSTAW SPRZYJAJĄCYCH JEGO ROZWOJOWI,-DZIAŁANIE NA RZECZ POPULARYZOWANIA I PROMOWANIA POLSKIEGO MIODU PSZCZELEGO ORAZ INNYCH POLSKICH PRODUKTÓWPSZCZELICH WŚRÓD SPOŁECZEŃSTWA, ZE SZCZEGÓLNYM UWZGLĘDNIENIEM DZIECI I MŁODZIEŻY,-PROMOCJA ZATRUDNIANIA I AKTYWIZACJI ZAWODOWEJ OSÓB POZOSTAJĄCYCH BEZ PRACY I ZAGROŻONYCH BEZROBOCIEM,-PROWADZENIE ZAJĘĆ ANIMALOTERAPII: DOGOTERAPII, HIPOTERAPII, FELINOTERAPII, ZOOTERAPII,-FIZJOTERAPIA I REHABILITACJA ZWIERZĄT, DOMOWYCH, PRACUJĄCYCH, SPORTOWYCH,-HODOWLA ZWIERZĄT, DOMOWYCH, PRACUJĄCYCH, SPORTOWYCH,-AZYL DLA ZWIERZĄT POTRZEBUJĄCYCH POMOCY,-OCHRONA ZWIERZĄT ORAZ OCHRONA DZIEDZICTWA PRZYRODNICZEGO REGIONU,-ORGANIZOWANIE I PROWADZENIE WYDARZEŃ, KURSÓW, SZKOLEŃ I WARSZTATÓW Z TEMATYKI: ANIMALOTERAPII, OCHRONY ZWIERZĄT,ŚRODOWISKA, EKOLOGII, PRZYRODY, PRACY Z OSOBAMI NIEPEŁNOSPRAWNYMI, UZALEŻNIONYMI, CHORYMI, OCHRONY DZIEDZICTWAKULTUROWEGO I PRZYRODNICZEGO, TEMATYKI SPORTOWEJ, PRACY ZE ZWIERZĘTAMI I INNYMI ODPOWIADAJĄCYMI REALIZACJĄ DZIAŁAŃFUNDACJI,-CZYNNA OCHRONA RÓŻNORODNOŚCI BIOLOGICZNEJ REGIONU, POPRZEZ M. IN. ZAPYLANIE PRZEZ PSZCZOŁY ORAZ ODDZIAŁYWANIEZAPYLACZY NA ROŚLINY STANOWIĄCE DZIEDZICTWO AGRARNE REGIONU, W TYM ROŚLINY STANOWIĄCE BOGACTWO GENETYCZNE REGIONU, WSZCZEGÓLNOŚCI POPRZEZ NASADZENIA ROŚLIN MIODODAJNYCH,-DZIAŁANIA EDUKACYJNE,