Adres
UL. WESTERPLATTE, 18
Rozpoczęcie działalności
2019-04-03
Organ reprezentujący
ZARZĄD FUNDACJI
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY DLA KRAKOWA ŚRÓDMIEŚCIA W KRAKOWIE, XI WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI W IMIENIU FUNDACJI UPOWAŻNIENI SĄ PREZES ZARZĄDU FUNDACJI DZIAŁAJĄCY ŁACZNIE Z CZŁONKIEM ZARZĄDU FUNDACJI LUB DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU FUNDACJI DZIAŁAJĄCYCH ŁĄCZNIE.
Cel działania
1. EDUKOWANIE I ZWIĘKSZANIE ŚWIADOMOŚCI SPOŁECZNEJ W ZAKRESIE PRODUKCJI RZEMIEŚLNICZEJ. 2. EDUKOWANIE I ZWIĘKSZANIE ŚWIADOMOŚCI SPOŁECZNEJ W ZAKRESIE ZDROWEGO ODŻYWIANIA. 3. PROMOWANIE ZDROWEJ I RZEMIEŚLNICZO WYTWORZONEJ ŻYWNOŚCI (Z UWZGLĘDNIENIEM ODPOWIEDNIEJ ŻYWNOŚCI DLA GRUP WIEKOWYCH: DOROSŁYCH, DZIECI, OSÓB STARSZYCH, SPORTOWCÓW ITP.). 4. EDUKACJA DZIECI W ZAKRESIE RACJONALNEGO ODŻYWIANIA. 5. EDUKACJA DZIECI W ZAKRESIE METOD WYTWARZANIA PRODUKTÓW RZEMIEŚLNICZYCH. 6. WSPIERANIE DZIAŁAŃ NA RZECZ ZMIANY ZŁYCH NAWYKÓW ŻYWIENIOWYCH. 7. PROMOWANIE SPOŻYWANIA NISKOPRZETWORZONYCH I ŚWIEŻYCH PRODUKTÓW SPOZYWCZYCH WYTWARZANYCH METODAMI RZEMIEŚLNICZYMI. 8. WSPIERANIE INNOWACYJNOŚCI W RZEMIOŚLE. 9. PROMOWANIE STOSOWANIA NOWYCH TECHNOLOGII W BRANŻY PRODUKCJI SPOŻYWCZEJ I GASTRONOMICZNEJ W CELU PODNIESIENIA JAKOŚCI ŻYCIA I ZDROWIA SPOŁECZEŃSTNA. 10. PODEJMOWANIE DZIAŁAŃ W CELU ZACHOWANIA ZDROWYCH, TRADYCYJNYCH METOD PRODUKCJI RZEMIEŚLNICZEJ. 11. PROMOWANIE CERTYFIKACJI PRODUKTÓW RZEMIEŚLNICZYCH I EKOLOGICZNYCH. 12. ORGANZOWANIE KAMPANII SPOŁECZNYCH KRZEWIĄCYCH WIEDZĘ O INNOWACYJNYCH ROZWIĄZANIACH TECHNOLOGICZNYCH W BRANŻACH PRODUKCJI SPOŻYWCZEJ I GASTRONOMICZNEJ. 13. PROMOWANIE DOBRYCH PRAKTYK RZEMIEŚLNICZYCH I GASTRONOMICZNYCH. 14. INTEGROWANHE I AKTYWIZACJA ŚRODOWISKA ZAWODOWEGO ZWIĄZANEGO Z RYNKIEM PRODUCENTÓW RZEMIEŚLNICZYCH, EKOLOGICZNEGO WYTWARZANIA ŻYWNOŚCI ORAZ GASTRONOMII. 15. PROMOWANIE MIASTA KRAKOWA I WOJEWÓDZTWA MAŁOPOLSKIEGO JAKO MIEJSCA PRODUKCJI RZEMIEŚLNICZEJ. 16. PROMOWANIE DZIAŁALNOŚCI CECHU RZEMIOSŁ SPOŻYWCZYCH I PRODUKTÓW JEGO CZŁONKÓW. 17. PROMOWANIE DZIEDZICTWA CECHOWEGO. 18. SPRAWOWANIE PIECZY NAD ZACHOWANIEM HISTORII KRAKOWSKIEGO RZEMIOSŁA SPOŻYWCZEGO. 19. ORGANIZOWANIE KONKURSÓW, TURNIEJÓW, WYSTAW I POKAZÓW ZWIĄZANYCH Z RZEMIOSŁEM. 20. ORGANIZOWANIE DZIAŁALNOŚCI KULTURALNEJ I OŚWIATOWEJ ZWIĄZANEJ Z RZEMIOSŁEM I CECHAMI RZEMIEŚLNICZYMI..(CIĄG DALSZY W §2 STATUTU FUNDACJI)