Cel działania
1)ORGANIZOWANIE ORAZ POMOC W PRZEPROWADZANIU POKAZÓW, SZKOLEŃ, KURSÓW, KONKURSÓW I WYSTAW O TEMATYCE GASTRONOMICZNEJ ORAZ W ZAKRESIE STANDARDÓW OBSŁUGI KLIENTA W BRANŻY GASTRONOMICZNEJ, 2)PROMOWANIE WŁAŚCIWYCH WZORCÓW W ZAKRESIE PROWADZENIA DZIAŁALNOŚCI HOTELARSKIEJ ORAZ GASTRONOMICZNEJ, A W SZCZEGÓLNOŚCI W ZAKRESIE OBSŁUGI KLIENTA, 3)POPRAWIANIE WARUNKÓW POLSKIEJ GASTRONOMII, 4)INTEGROWANIE ŚRODOWISKA PRACOWNIKÓW Z BRANŻY HOTELARSKIEJ I GASTRONOMICZNEJ, 5)DĄŻENIE DO ZAPEWNIENIA WŁAŚCIWYCH WARUNKÓW ZAWODOWYCH PRACOWNIKÓW Z BRANŻY HOTELARSKIEJ GASTRONOMICZNEJ, 6)KULTYWOWANIE NARODOWYCH I REGIONALNYCH TRADYCJI KULINARNYCH, 7)PROMOWANIE I WSPIERANIE POLSKIEGO HOTELARSTWA I GASTRONOMII W KRAJU I ZAGRANICĄ, 8)OCHRONA INTERESÓW ZAWODOWYCH I GOSPODARCZYCH ŚRODOWISK ZWIĄZANYCH Z HOTELARSTWEM I GASTRONOMIĄ, 9)WSPIERANIE ROZWOJU HOTELI I RESTAURACJI, KTÓRYCH DZIAŁALNOŚĆ KORESPONDUJE Z POLSKĄ TOŻSAMOŚCIĄ I REGIONALNYM DZIEDZICTWEM KULTUROWYM, 10)ŁĄCZENIE I WSPIERANIE INICJATYW LOKALNYCH W ZAKRESIE PROMOWANIA REGIONALNYCH TRADYCJI HOTELARSKICH I GASTRONOMICZNYCH, 11)ORGANIZOWANIE POMOCY FINANSOWEJ, RZECZOWEJ, EDUKACYJNEJ, MEDYCZNEJ, PSYCHOLOGICZNEJ, PRAWNEJ WYCHOWAWCZEJ I KULTURALNEJ DZIECIOM I MŁODZIEŻY, MALTRETOWANYM, UBOGIM, CHORYM, NIEPEŁNOSPRAWNYM, A ZWŁASZCZA DZIECIOM I MŁODZIEŻY Z DOMÓW DZIECKA. 12)ZAPEWNIENIE BEZPIECZNEGO SCHRONIENIA W SPECJALISTYCZNYCH OŚRODKACH WSPARCIA DLA DZIECI DOTKNIĘTYCH PRZEMOCĄ W RODZINIE, OPUSZCZONYCH, CHORYCH I UBOGICH, 13)ORGANIZOWANIE WYPOCZYNKU LETNIEGO I ZIMOWEGO W MIEJSCU ZAMIESZKANIA, WYJAZDOWYCH FORM I TURNUSÓW REHABILITACYJNYCH DZIECIOM I MŁODZIEŻY, A ZWŁASZCZA TYM, Z DOMÓW DZIECKA, 14)PODEJMOWANIE I WSPIERANIE DZIAŁAŃ W ZAKRESIE SZERZENIA OŚWIATY WŚRÓD DZIECI, MŁODZIEŻY MAJĄCYCH DO NIEJ UTRUDNIONY DOSTĘP, 15)INFORMOWANIE SPOŁECZEŃSTWA O POTRZEBACH I PROBLEMACH RODZIN DOTKNIĘTYCH PRZEMOCĄ, RODZIN UBOGICH ZAGROŻONYCH DYSFUNKCJAMI SPOŁECZNYMI, 16)INNE DZIAŁANIA NIE WYMIENIONE POWYŻEJ, A MAJĄCE NA CELU POMOC I POPRAWĘ SYTUACJI PODOPIECZNYCH FUNDACJI, 17)EDUKACJA, INNOWACJA I ROZWÓJ O CHARAKTERZE OGÓLNYM, W TYM O CHARAKTERZE EKONOMICZNYM, SPORTOWYM I KULTURALNYM, 18)EDUKACJA, INNOWACJA I ROZWÓJ W ZAKRESIE EKOLOGII, OCHRONY ŚRODOWISKA I ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU, W SZCZEGÓLNOŚCI W OBSZARZE NOWYCH TECHNOLOGII I ROZWIĄZAŃ, 19)WZMACNIANIE SPOŁECZEŃSTWA OBYWATELSKIEGO POPRZEZ WYRÓWNYWANIE SZANS ROZWOJU INDYWIDUALNEGO ORAZ WSPIERANIE GOSPODARKI WOLNORYNKOWEJ, 20)WSPIERANIE ROZWOJU POLSKIEJ PRZEDSIĘBIORCZOŚCI POPRZEZ UPOWSZECHNIENIE POZAFORMALNEJ EDUKACJI WŚRÓD MŁODZIEŻY I PRZEDSIĘBIORCÓW, 21)PODNOSZENIE ŚWIADOMOŚCI SPOŁECZEŃSTWA POPRZEZ DZIAŁANIA Z ZAKRESU OGÓLNEJ WIEDZY I EDUKACJI PROSPOŁECZNEJ, 22)ZWIĘKSZENIE AKTYWNOŚCI OBYWATELSKIEJ, 23)WYRÓWNYWANIA SZANS I NIWELOWANIE BARIER POPRZEZ ŁĄCZENIE PRZEDSIĘBIORCZOŚCI ZE SPOŁECZNĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, 24)BUDOWANIE SPOŁECZEŃSTWA OPARTEGO NA INNOWACJI POŁĄCZONEJ Z TROSKĄ O ŚRODOWISKO, 25)WYRÓWNYWANIE SZANS EDUKACYJNYCH WŚRÓD DZIECI I MŁODZIEŻY, OSÓB BEZROBOTNYCH, OSÓB WYKLUCZONYCH SPOŁECZNIE, 26)BUDOWANIE SOLIDARNOŚCI MIĘDZYPOKOLENIOWEJ, 27)NIESIENIE POMOCY HUMANITARNEJ I CHARYTATYWNEJ, 28)PROMOWANIE I ROZWÓJ ZDROWEGO STYLU ŻYCIA, 29)OCHRONA I PROMOCJA ZDROWIA PSYCHICZNEGO I EMOCJONALNEGO W DOBIE PANDEMII C0VID-19, 30)ROZWIJANIE I ORGANIZACJA POWSZECHNEJ KULTURY ŻYCIA, ROZWIJANIE INICJATYW EDUKACYJNYCH, OŚWIATOWO WYCHOWAWCZYCH I OPIEKUŃCZYCH, 31)PROMOCJA INFORMACJI TURYSTYCZNEJ ORAZ DZIAŁAŃ ZWIĄZANYCH Z TURYSTYKĄ, 32)INSPIROWANIE, AKTYWIZACJA SPOŁECZNA I ZAWODOWA, PORADNICTWO ORAZ WSPIERANIE OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH, OSÓB "50 PLUS", UZALEŻNIONYCH, BEZROBOTNYCH, WYKLUCZONYCH SPOŁECZNIE I ICH RODZIN A TAKŻE WYTWORZENIE ATMOSFERY WZAJEMNEGO ZAUFANIA I SZACUNKU DO WW. OSÓB, 33)PODEJMOWANIE DZIAŁAŃ MAJĄCYCH NA CELU WSPARCIE, PROMOWANIE I ROZWÓJ SEKTORA HOTELARSKIEGO ORAZ GASTRONOMICZNEGO (HORECA), 34)KSZTAŁTOWANIE SPOŁECZNEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI, 35)PODNIESIENIE POZIOMU KAPITAŁU LUDZKIEGO W POLSCE.