SĄD REJONOWY POZNAŃ - NOWE MIASTO I WILDA W POZNANIU, IX WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
W PRZYPADKU ZARZĄDU JEDNOOSOBOWEGO OŚWIADCZENIA W IMIENIU SPÓŁKI SKŁADA CZŁONEK ZARZĄDU. W PRZYPADKU ZARZĄDU SKŁADAJĄCEGO SIĘ Z DWÓCH LUB WIĘKSZEJ LICZBY OSÓB DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ W IMIENIU SPÓŁKI JEST WYMAGANE WSPÓŁDZIAŁANIE DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU ALBO JEDNEGO CZŁONKA ZARZĄDU ŁĄCZNIE Z PROKURENTEM.
Doradztwo w zakładaniu i zarządzaniu lokalami gastronomicznymi
Opracowywanie modeli biznesowych i ofert sprzedażowych
Rekrutacja pracowników i prowadzenie szkoleń specjalistycznych
Tworzenie i wdrażanie strategii marketingowych
Nadzorowanie standardów pracy w restauracjach
Restauratorzy Food Consulting to firma specjalizująca się w doradztwie gastronomicznym, oferująca kompleksowe wsparcie na każdym etapie rozwoju lokalu gastronomicznego. Ich usługi obejmują opracowywanie koncepcji oraz modeli biznesowych, a także skuteczne zarządzanie restauracją. Zespół Restauratorzy Food Consulting ma na celu nie tylko pomoc w zakładaniu nowych miejsc, ale także nadzorowanie standardów pracy oraz rekrutację pracowników. Ciekawym aspektem działalności firmy jest to, że oferują oni dostosowane do potrzeb klientów programy szkoleniowe, które pomagają rozwijać kompetencje zespołów w branży gastronomicznej. Dodatkowo, eksperci firmy zajmują się budowaniem marki lokalu, tworząc i wdrażając strategie marketingowe, które pomagają wyróżnić je na tle konkurencji poprzez estetykę wnętrz, atmosferę oraz komunikację z klientami.
Podstawowe wyniki finansowe
Organizacja Restauratorzy food consulting osiągnęła 236 877 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 236 875 zł. Pozostałe przychody to 2 zł.
Całkowite koszty wyniosły 136 483 zł.
Zysk netto wyniósł 100 392 zł.
Spółka wykazuje
rosnące
przychody w czasie.
Średni wzrost przychodów wynosi 59 219 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 236 877 zł w 2021 roku.
• 126 361 zł w 2020 roku.
• 209 886 zł w 2019 roku.
Zyski spółki mają również rosnącą
tendencję w czasie.
Średni wzrost zysków wynosi 25 098 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• 100 392 zł w 2021 roku.
• -30 991 zł w 2020 roku.
• 75 180 zł w 2019 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Restauratorzy food consulting wynosi 100 tys. zł.
EBITDA Restauratorzy food consulting wynosi 100 tys. zł.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Restauratorzy food consulting wynosi 669 652 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
110 166 zł a 1 405 490 zł.
Wartość organizacji
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost wartości firmy wynosi 167 413 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 669 652 zł w 2021 roku.
• 121 196 zł w 2020 roku.
• 500 842 zł w 2019 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Restauratorzy food consulting wynosi 0,03%. To oznacza, że firma ma szansę 0,03% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
maleje
w czasie.
Przeciętny
spadek
ryzyka w czasie wynosi -0,011% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 0,03% w 2021 roku.
• 0,02% w 2020 roku.
• 0,00% w 2019 roku.
Wynagrodzenia
Łączna kwota wynagrodzeń wyniosła 39 166
zł.
Koszty operacyjne Restauratorzy food consulting wyniosły 136 376
zł.
Wynagrodzenia stanowią 29%
kosztów operacyjnych.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost wynagrodzeń wynosi
9792 zł rocznie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 39 166 zł w 2021 roku
• 42 292 zł w 2020 roku
• 59 676 zł w 2019 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
rośnie w czasie. Średni wzrost udziału wynosi
7.2 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
29% w 2021 roku
•
27% w 2020 roku
•
48% w 2019 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Restauratorzy food consulting wyniosła 341 700 zł.
a
ktywa trwałe to 132 156 zł.
a
ktywa obrotowe to 209 544 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 341 700 zł.
k
apitał (fundusz) własny to 146 888 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 194 812 zł.
Organizacja
powiększa
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni wzrost wartości aktywów wynosi 85 425 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 341 700 zł w 2021 roku.
• 135 520 zł w 2020 roku.
• 99 987 zł w 2019 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł 29%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł 68%.
Marża operacyjna wyniosła 42%.
Marża netto wyniosła 42%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 7.3 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 17.1 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 10.6 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 10.6 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Restauratorzy food consulting wyniosły 194 812 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 341 700 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 57%.
Całkowite zobowiązania organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 48 703 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 194 812 zł w 2021 roku
• 86 246 zł w 2020 roku
• 19 722 zł w 2019 roku
Wskaźnik zadłużenia
obniża się w czasie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 57% w 2021 roku
• 64% w 2020 roku
• 20% w 2019 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Restauratorzy food consulting wykazała przychody na poziomie 236 877 zł.
Organizacja zarobiła 100 392 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 0 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł 100 392 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za 0% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
nie zmienia się w czasie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 0 zł w 2021 roku
• 0 zł w 2020 roku
• 7741 zł w 2019 roku
Organizacja Restauratorzy food consulting wykazała zysk netto większy niż 84% organizacji z branży "Obiekty noclegowe turystyczne i miejsca krótkotrwałego zakwaterowania".
Organizacja wykazała przychód większy niż 64% organizacji z branży.
Organizacja posiadała aktywa o wartości większej niż 61% organizacji z branży.
Organizacja wykazała wskaźnik długu większy niż 50% organizacji z branży.
Organizacja wykazała marżę netto większą niż 91% organizacji z branży.
Organizacja wykazała marżę operacyjną większą niż 90% organizacji z branży.
Organizacja wykazała rentowność aktywów (ROA) większą niż 84% organizacji z branży.
Organizacja wykazała rentowność kapitału własnego (ROE) większą niż 78% organizacji z branży.
Organizacja zapłaciła podatek dochodowy większy niż 0% organizacji z branży.
Udział organizacji w rynku wyniósł 0.02%.
Zysk netto na tle rynku
powiększa się w czasie.
W 2021 był on wyższy niż 84% organizacji w branży.
Przychody na tle rynku
powiększają się w czasie.
W 2021 były wyższe niż 64% organizacji w branży.
Wartość aktywów na tle rynku
powiększa się w czasie.
W 2021 była ona wyższa niż 61% organizacji w branży.
Wskaźnik zadłużenia na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2021 był wyższy niż 50% organizacji w branży.
Marża netto na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2021 była wyższa niż 91% organizacji w branży.
Marża operacyjna na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2021 była wyższa niż 90% organizacji w branży.
Rentowność aktywów (ROA) na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2021 była wyższa niż 84% organizacji w branży.
Rentowność kapitału własnego (ROE) na tle rynku
zmniejsza się w czasie.
W 2021 była wyższa niż 78% organizacji w branży.
Podatek dochodowy na tle rynku
nie zmienia się w czasie.
W 2021 był on wyższy niż 0% organizacji w branży.
Udział w rynku
powiększa się w czasie.
W 2021 wynosił on 0.02%.