Rozpoczęcie działalności
2017-12-28
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY DLA ŁODZI ŚRÓDMIEŚCIA W ŁODZI, XX WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Postępowanie likwidacyjne
Tak
Organ nadzoru
RADA FUNDACJI
Cel działania
GŁÓWNYM CELEM FUNDACJI JEST SZERZENIE ŚWIADOMOŚCI ŻYWIENIA SPOŁECZEŃSTWA ORAZ PRZYCZYNIANIE SIĘ DO ROZWOJU ZRÓWNOWAŻONEGO ROLNICTWA, PRODUKCJI I USŁUG GASTRONOMICZNYCH POPRZEZ ROZWIANIE IDEI SUWERENNOŚCI ŻYWIENIOWEJ, DZIEDZICTWA KULINARNEGO, ŻYWNOŚCI TRADYCYJNEJ I REGIONALNEJ, FOOD DESINGU, SLOW FOOD. CELE STATUTOWE FUNDACJI DOTYCZĄ: 1. WSPÓLNOTOWOŚCI, INICJATYW SPOŁECZNYCH, ŚWIADOMOŚCI - INICJOWANIA I WSPIERANIA INICJATYW OBYWATELSKICH NA RZECZ ŚWIADOMOŚCI ŻYWIENIOWEJ, - DZIAŁAŃ NA RZECZ OŚWIATY I DZIAŁALNOŚCI NAUKOWEJ, - PODEJMOWANIE DZIAŁAŃ, WSPOMAGAJĄCYCH ROZWÓJ WSPÓLNOT I SPOŁECZNOŚCI LOKALNYCH, - UPOWSZECHNIANIA ŚWIADOMOŚCI OBYWATELSKIEJ, KULTUROWEJ, DZIEDZICTWA KULINARNEGO, - ROZWOJU STRATEGII, PROGRAMÓW I PROJEKTÓW EDUKACYJNYCH, KULINARNO - ARTYSTYCZNYCH, - PROMOWANIA ZDROWEGO STYLU ŻYCIA, 2. POMOCY SPOŁECZNEJ - OCHRONY ZDROWIA I POMOCY SPOŁECZNEJ, - WSPIERANIA I NIESIENIA POMOCY [ŻYWIENIOWEJ] OSOBOM NAJBARDZIEJ POTRZEBUJĄCYM BĘDĄCYM W TRUDNEJ SYTUACJI ŻYCIOWEJ ORAZ WYRÓWNYWANIE SZANS TYCH OSÓB, - PODEJMOWANIA DZIAŁAŃ NA RZECZ INTEGRACJI I REINTEGRACJI OSÓB ZAGROŻONYCH WYKLUCZENIEM SPOŁECZNYM, NIEPEŁNOSPRAWNYCH, OSÓB W WIEKU EMERYTALNYM, - AKTYWIZACJI ZAWODOWEJ OSÓB BEZROBOTNYCH, 3. PRZEDSIĘBIORCZOŚCI I INNOWACYJNEGO PODEJŚCIA DO ZRÓWNOWAŻONEGO ROLNICTWA, PRODUKCJI, USŁUG GASTRONOMICZNYCH - PODEJMOWANIA DZIAŁAŃ NA RZECZ ROZWOJU ZRÓWNOWAŻONEJ EKOLOGII, ROLNICTWA, USŁUG GASTRONOMICZNYCH, PRODUKCJI, - PODEJMOWANIA DZIAŁAŃ NA RZECZ OCHRONY ŚRODOWISKA, - ROZWIJANIA, WDRAŻANIA, PROMOCJI INNOWACYJNYCH ROZWIĄZAŃ TECHNICZNYCH, TECHNOLOGICZNYCH, MARKETINGOWYCH, DESINGU W EKOLOGII, ROLNICTWIE, USŁUGACH GASTRONOMICZNYCH, PRODUKCJI.