SĄD REJONOWY KATOWICE-WSCHÓD W KATOWICACH, VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
W PRZYPADKU ZARZĄDU JEDNOOSOBOWEGO SPÓŁKĘ REPREZENTUJE PREZES ZARZĄDU JEDNOOSOBOWO. W PRZYPADKU ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ W IMIENIU SPÓŁKI UPRAWNIONY JEST KAŻDY CZŁONEK ZARZĄDU JEDNOOSOBOWO.
Wykorzystanie świeżych, naturalnych składników w potrawach.
Oferowanie różnorodnych przepisów inspirowanych kuchniami świata.
Wygodne i komfortowe zamawianie posiłków z dostawą.
Food Fighters to nowoczesna firma cateringowa, która wychodzi naprzeciw potrzebom osób ceniących sobie jakość i różnorodność kulinarną. Główną ofertą FoodForFoodies jest catering dostosowany do preferencji foodie'ego, co oznacza, że każdy posiłek przygotowywany jest z myślą o wyjątkowych smakach i estetyce podania. W asortymencie znajdują się różnorodne linie dietetyczne, m.in. klasyka kuchni europejskiej, dania wegetariańskie, potrawy dla osób aktywnych, a także opcje dostosowane do potrzeb osób z cukrzycą czy na diecie ketogenicznej. Food Fighters świadczy usługi dostosowane do każdych potrzeb klientów, co pozwala na odkrywanie smaków z różnych zakątków świata oraz smaków klasycznych, które przywołują wspomnienia domowych obiadów. Ich podejście do jakości potraw opiera się na wykorzystaniu świeżych, naturalnych składników i autorskich przepisów, które zachwycają smakiem. W firmie szczególną uwagę zwraca się na wykonanie potraw bez kompromisów w jakości, która zapewnia klientom nie tylko satysfakcję, ale także zdrowe odżywianie. Istotną częścią działalności jest także wygoda zamawiania, co czyni posiłki łatwo dostępnymi i komfortowymi w codziennym życiu.
Podstawowe wyniki finansowe
Organizacja Kuchnia produkcyjna kobyłka osiągnęła 2 075 758 zł przychodów.
Przychody operacyjne wyniosły 2 075 758 zł. Pozostałe przychody to 0 zł.
Całkowite koszty wyniosły 3 681 327 zł.
Strata netto wyniosła 1 605 569 zł.
Spółka wykazuje
rosnące
przychody w czasie.
Średni wzrost przychodów wynosi 345 960 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała przychody na poziomie:
• 2 075 758 zł w 2023 roku.
• 1 220 000 zł w 2022 roku.
• 270 843 zł w 2021 roku.
Zyski spółki mają malejącą
tendencję w czasie.
Średni spadek zysków wynosi -267 595 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja osiągała zyski na poziomie:
• -1 605 569 zł w 2023 roku.
• -2 551 675 zł w 2022 roku.
• -131 694 zł w 2021 roku.
EBIT i EBITDA
EBIT Kuchnia produkcyjna kobyłka wynosi -1,47 mln zł.
EBITDA Kuchnia produkcyjna kobyłka wynosi -1,29 mln zł.
Wycena
Wartość organizacji powstaje na podstawie kluczowych parametrów finansowych, z wykorzystaniem różnych modeli wyceny. Ostatecznie określa się minimalną, maksymalną i średnią wycen.
Szacunkowa wycena organizacji Kuchnia produkcyjna kobyłka wynosi 1 383 838 zł.
W zależności od przyjętego modelu estymacji, wycena organizacji mieści się pomiędzy
0 zł a 5 189 394 zł.
Wartość organizacji
powiększa się
w czasie.
Przeciętny wzrost wartości firmy wynosi 230 640 zł rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat wartość firmy wynosiła:
• 1 383 838 zł w 2023 roku.
• 813 333 zł w 2022 roku.
• 411 931 zł w 2021 roku.
Ryzyko niewypłacalności
Ryzyko niewypłacalności dla organizacji Kuchnia produkcyjna kobyłka wynosi 7,1%. To oznacza, że firma ma szansę 7,1% na zamknięcie z powodu postępowania upadłościowego, restrukturyzacyjnego lub układowego w ciągu dwóch lat od zadanego roku.
Ryzyko niewypłacalności
rośnie
w czasie.
Przeciętny
wzrost
ryzyka w czasie wynosi 1,172% rocznie.
Na przestrzeni ostatnich lat ryzyko niewypłacalności wynosiło:
• 7,1% w 2023 roku.
• 9,7% w 2022 roku.
• 0,22% w 2021 roku.
Wynagrodzenia
Łączna kwota wynagrodzeń wyniosła 766 823
zł.
Koszty operacyjne Kuchnia produkcyjna kobyłka wyniosły 3 543 424
zł.
Wynagrodzenia stanowią 22%
kosztów operacyjnych.
Całkowite wynagrodzenia w organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost wynagrodzeń wynosi
127 804 zł rocznie.
W ostatnich latach łączne wynagrodzenia wynosiły:
• 766 823 zł w 2023 roku
• 872 382 zł w 2022 roku
• 602 zł w 2021 roku
Udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych
rośnie w czasie. Średni wzrost udziału wynosi
3.6 punktu procentowego rocznie.
W ostatnich latach udział wynagrodzeń w kosztach operacyjnych wynosił:
•
22% w 2023 roku
•
24% w 2022 roku
•
0% w 2021 roku
Bilans
Całkowita wartość aktywów Kuchnia produkcyjna kobyłka wyniosła 1 021 656 zł.
a
ktywa trwałe to 623 212 zł.
a
ktywa obrotowe to 398 443 zł.
Całkowita wartość pasywów wyniosła 1 021 656 zł.
k
apitał (fundusz) własny to -2 362 102 zł.
z
obowiązania i rezerwy na zobowiązania to 3 383 758 zł.
Organizacja
powiększa
całkowitą wartość aktywów w czasie.
Średni wzrost wartości aktywów wynosi 170 276 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja wykazała sumę bilansową aktywów na poziomie:
• 1 021 656 zł w 2023 roku.
• 1 296 949 zł w 2022 roku.
• 564 434 zł w 2021 roku.
Rentowność
Wskaźnik rentowności aktywów (ROA) wyniósł -157%.
Wskaźnik rentowności kapitału własnego (ROE) wyniósł 68%.
Marża operacyjna wyniosła -71%.
Marża netto wyniosła -77%.
Rentowność aktywów (ROA) organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -26.2 punktu procentowego rocznie.
Rentowność kapitału własnego (ROE) organizacji
poprawia się w czasie. Średnia poprawa wskaźnika rentowności wynosi 11.3 punktu procentowego rocznie.
Marża operacyjna organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -11.8 punktu procentowego rocznie.
Marża netto organizacji
pogarsza się w czasie. Średni spadek wskaźnika rentowności wynosi -12.8 punktu procentowego rocznie.
Zadłużenie
Zobowiązania Kuchnia produkcyjna kobyłka wyniosły 3 383 758 zł.
Dla porównania wartość aktywów wyniosła 1 021 656 zł.
Zobowiązania w stosunku do wartości aktywów (wskaźnik zadłużenia) to 331%.
Całkowite zobowiązania organizacji
rosną w czasie. Średni wzrost zobowiązań wynosi 563 960 zł rocznie.
W ostatnich latach organizacja posiadała zobowiązania o wartości:
• 3 383 758 zł w 2023 roku
• 2 053 482 zł w 2022 roku
• 255 942 zł w 2021 roku
Wskaźnik zadłużenia
obniża się w czasie.
W ostatnich latach współczynnik zadłużenia wynosił:
• 331% w 2023 roku
• 158% w 2022 roku
• 45% w 2021 roku
Podatek dochodowy
Organizacja Kuchnia produkcyjna kobyłka wykazała przychody na poziomie 2 075 758 zł.
Organizacja zarobiła -1 605 569 zł brutto (przed opodatkowaniem).
Podatek dochodowy wyniósł 0 zł.
W rezultacie osiągnięty zysk netto wyniósł -1 605 569 zł.
Podatek dochodowy odpowiadał za -0% zysku brutto.
Podatek dochodowy obciążający organizację
nie zmienia się w czasie.
W ostatnich latach wysokość podatku dochodowego wynosiła:
• 0 zł w 2023 roku
• 0 zł w 2022 roku
• 0 zł w 2021 roku