SĄD REJONOWY DLA M.ST.WARSZAWY W WARSZAWIE,XIV WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI W IMIENIU IZBY UPOWAŻNIENI SĄ DWAJ CZŁONKOWIE ZARZĄDU ŁĄCZNIE.
Organ nadzoru
RADA IZBY
Cel działania
1) PROMOWANIE ŻYWNOŚCI EKOLOGICZNEJ ORAZ INICJOWANIE DZIAŁAŃ NA RZECZ ZAPEWNIENIA WYŻSZEJ JAKOŚCI PRODUKTÓW DOSTĘPNYCH NA RYNKU 2) DZIAŁANIE NA RZECZ AKTYWNEJ POLITYKI W ZAKRESIE WPROWADZANIA EKOLOGICZNYCH PRODUKTÓW DO OBROTU GOSPODARCZEGO 3) PROMOWANIE INICJATYW GOSPODARCZYCH CZŁONKÓW, POPIERANIE KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO ORAZ DOSKONALENIA ZAWODOWEGO PRODUCENTÓW I PRACOWNIKÓW 4) INFORMOWANIE O WALORACH PRODUKTÓW EKOLOGICZNYCH 5) REPREZENTOWANIE I OCHRONA INTERESÓW SWOICH CZŁONKÓW. 6) UDZIELANIE WSPARCIA W ROZWIĄZYWANIU PROBLEMÓW PRAWNYCH, ORGANIZACYJNYCH I EKONOMICZNYCH. 7) WYSTĘPOWANIE WE WSPÓLNYM IMIENIU DO ORGANÓW WŁADZ PAŃSTWOWYCH, ORGANÓW WŁADZ SAMORZĄDU TERYTORIALNEGO ORAZ INNYCH ORGANIZACJI 8) OCENIANIE FUNKCJONOWANIA PRAWA W ZAKRESIE PROWADZENIA DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ SZCZEGÓLNIE W DZIEDZINIE PRODUKTÓW EKOLOGICZNYCH 9) PRZEDKŁADANIE POSTULATÓW DOTYCZĄCYCH SPÓJNOŚCI, PRZEJRZYSTOŚCI I SPRAWNOŚCI STANOWIONEGO PRAWA 10) KSZTAŁTOWANIE I UPOWSZECHNIANIE DOBREGO OBYCZAJU ORAZ DOSKONALENIE NORM RZETELNEGO POSTĘPOWANIA W OBROCIE GOSPODARCZYM 11) ORGANIZOWANIE I STWARZANIE WARUNKÓW DO ROZSTRZYGANIA SPORÓW W DRODZE POSTĘPOWANIA POLUBOWNEGO I POJEDNAWCZEGO ORAZ UCZESTNICZENIE NA ODRĘBNYCH ZASADACH W POSTĘPOWANIU SĄDOWYM W ZWIĄZKU Z DZIAŁALNOŚCIĄ GOSPODARCZĄ SWOICH CZŁONKÓW 12) ORGANIZOWANIE WSZELKICH UPRZEDNIO NIE WYMIENIONYCH DZIAŁAŃ UŁATWIAJĄCYCH I POPRAWIAJĄCYCH WARUNKI PROWADZENIA PRZEZ CZŁONKÓW DZIAŁALNOŚCI 13) WSPÓŁORGANIZOWANIE I ORGANIZOWANIE DZIAŁALNOŚCI KULTURALNEJ, SPORTOWEJ, TURYSTYCZNEJ, REKREACYJNEJ I TYM PODOBNEJ INTEGRUJĄCEJ ŚRODOWISKO CZŁONKÓW IZBY 14) PROMOCJA EKSPORTU POLSKIEJ ŻYWNOŚCI EKOLOGICZNEJ
Reprezentowanie sektora żywności ekologicznej w Polsce
Edukacja społeczeństwa na temat zdrowych produktów ekologicznych
Lobbying za dostępnością eko żywności w szkołach i placówkach publicznych
Wsparcie rolników w przekształceniu produkcji z konwencjonalnej na ekologiczną
Promocja certyfikacji produktów ekologicznych oraz zdrowego stylu życia
przedstawicieli sektora certyfikowanej żywności ekologicznej, obejmując rolników, producentów, przetwórców oraz sprzedawców. Celem izby jest promowanie zrównoważonego stylu życia oraz szeroka edukacja społeczeństwa o zdrowotnych walorach żywności ekologicznej. PIŻE wyróżnia się na tle innych organizacji dzięki aktywności w obszarze certyfikacji produktów ekologicznych oraz zaangażowaniu w lobbying na rzecz wprowadzania bio produktów do szkół i innych instytucji. Dzięki partnerstwu z Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi, PIŻE opiniuje legislacyjne projekty dotyczące żywności ekologicznej i uczestniczy w działaniach promujących modę na zdrowe, ekologiczne produkty. Organizacja również prowadzi działania edukacyjno-promocyjne, mające na celu rozwój rynku bio żywności i wspieranie rolników przy przestawianiu produkcji z konwencjonalnej na ekologiczną. W skład zarządu wchodzą doświadczeni specjaliści w dziedzinie ekologii i żywności, co wzmacnia misję PIŻE i jej działania na rzecz polskiej branży eko żywności.
Powiązania
Historia powiązań
Udziałowcy
Struktura udziałów jest niedostępna dla tej spółki
Podobne organizacje do
POLSKA IZBA ŻYWNOŚCI EKOLOGICZNE