Rozpoczęcie działalności
2016-05-18
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY DLA WROCŁAWIA FABRYCZNEJ WE WROCŁAWIU, VI WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
1. DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI W IMIENIU FUNDACJI, W SPRAWACH MAJĄTKOWYCH I NIEMAJĄTKOWYCH, REPREZENTOWANIA FUNDACJI NA ZEWNĄTRZ, ZAWIERANIA UMÓW I UDZIELANIA PEŁNOMOCNICTW UPOWAŻNIENI SĄ WSZYSCY CZŁONKOWIE ZARZĄDU DZIAŁAJĄCY ŁĄCZNIE, 2. W SPRAWACH, W KTÓRYCH STRONĄ UMOWY JEST CZŁONEK ZARZĄDU FUNDACJĘ REPREZENTUJE INNY CZŁONEK ZARZĄDU.
Cel działania
1. WSPIERANIE I UPOWSZECHNIANIE KULTURY FIZYCZNEJ I SPORTU WŚRÓD DZIECI, MŁODZIEŻY, OSÓB DOROSŁYCH I DOJRZAŁYCH A TAKŻE NIEPEŁNOSPRAWNYCH, 2. PROPAGOWANIE SPORTOWEGO STYLU ŻYCIA ORAZ SPĘDZANIA CZASU WOLNEGO NA AKTYWNOŚCI RUCHOWEJ, 3. OCHRONA I PROMOCJA ZDROWIA POPRZEZ AKTYWNOŚĆ RUCHOWĄ, 4. EDUKOWANIE W ZAKRESIE PROFILAKTYKI PROZDROWOTNEJ, KULTURY FIZYCZNEJ I ROZWOJU SPORTOWEGO, 5. UPOWSZECHNIANIE TURYSTYKI I KRAJOZNAWSTWA JAKO FORMY REKREACJI RUCHOWEJ I SPORTU, 6. PRZECIWDZIAŁANIE UZALEŻNIENIOM I PATOLOGIOM SPOŁECZNYM POPRZEZ PROPAGOWANIE I WSPIERANIE KULTURY FIZYCZNEJ I SPORTU, 7. WYRÓWNYWANIE SZANS ROZWOJU DZIECI I MŁODZIEŻY W ZAKRESIE SPORTU I KULTURY, 8. INTEGRACJA OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH W SPOŁECZEŃSTWIE, 9. PROMOCJA I ORGANIZACJA WOLONTARIATU, 10. POSZERZANIE WIEDZY I UMIEJĘTNOŚCI Z ZAKRESU PROWADZENIA ZAJĘĆ SPORTOWYCH I REKREACYJNYCH, PEDAGOGIKI I RESOCJALIZACJI, WŚRÓD OSÓB ZATRUDNIONYCH W SEKTORZE USŁUG ZWIĄZANYCH Z SZEROKĄ ROZUMIANĄ EDUKACJĄ I SPORTEM, 11. INICJOWANIE, WSPIERANIE I ORGANIZOWANIE DZIAŁAŃ NA RZECZ UPOWSZECHNIANIA SZEROKO ROZUMIANEJ EDUKACJI, KULTURY I SZTUKI, 12. PODEJMOWANIE DZIAŁAŃ WSPOMAGAJĄCYCH DOSTĘP DO DÓBR PUBLICZNYCH W RÓŻNYCH DZIEDZINACH ŻYCIA SPOŁECZNEGO (TAKICH JAK: EDUKACJA, KULTURA, INFORMACJA, INTEGRACJA, OCHRONA ZDROWIA, PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ), 13. WSPIERANIE DZIAŁAŃ NA RZECZ POKONYWANIA BARIER SPOŁECZNYCH I INTEGRACJI OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH, 14. KULTYWOWANIE I PROPAGOWANIE TRADYCJI I WZORCÓW KULINARNYCH Z RÓŻNYCH REGIONÓW ŚWIATA, 15. KREOWANIE NAWYKÓW ZDROWEGO ŻYWIENIA.