Miejscowość
PIOTRKÓW TRYBUNALSKI
Adres
UL. KAROLINOWSKA, 10
Rozpoczęcie działalności
2016-02-18
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY DLA ŁODZI ŚRÓDMIEŚCIA W ŁODZI, XX WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
1. OŚWIADCZENIA WOLI W IMIENIU FUNDACJI W PRZYPADKU ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO SKŁADAJĄ PRZYNAJMNIEJ DWAJ CZŁONKOWIE ZARZĄDU DZIAŁAJĄCY ŁĄCZNIE, LUB W PRZYPADKU ZARZĄDU JEDNOOSOBOWEGO PREZES ZARZĄDU. 2. W SPRAWACH DOTYCZĄCYCH ZATRUDNIANIA PRACOWNIKÓW ORAZ W SPRAWACH NIE ZWIĄZANYCH Z ZACIĄGANIEM ZOBOWIĄZAŃ MAJĄTKOWYCH POWYŻEJ 5000 ZŁ - OŚWIADCZENIA WOLI W IMIENIU FUNDACJI W PRZYPADKU ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO MOŻE SKŁADAĆ JEDNOOSOBOWO PREZES FUNDACJI
Organ nadzoru
RADA FUNDACJI
Cel działania
1.DZIAŁALNOŚĆ NA RZECZ PODTRZYMYWANIA I PROMOCJI POLSKIEJ TRADYCJI KULINARNEJ. 2.DZIAŁALNOŚĆ NA RZECZ PROMOCJI DOBRYCH WZORCÓW W DZIEDZINIE ROLNICTWA, EKOLOGII, OCHRONY ŚRODOWISKA. 3.DZIAŁANIE NA RZECZ INTEGRACJI ŚRODOWISK PRODUCENTÓW I WYTWÓRCÓW ŻYWNOŚCI I NAPOJÓW, TWÓRCÓW I ORGANIZATORÓW FESTIWALI, KONKURSÓW, TURNIEJÓW I INNYCH IMPREZ PROMUJĄCYCH POLSKĄ KULTURĘ I POLSKIE TRADYCJE, TRADYCYJNE PRODUKTY REGIONALNE I LOKALNE ORAZ SZEROKO POJĘTY DOBRY SMAK. 4.WSPIERANIE PRODUCENTÓW PRODUKTÓW ROLNYCH I ŚRODKÓW SPOŻYWCZYCH W INFORMOWANIU KUPUJĄCYCH I KONSUMENTÓW O CECHACH PRODUKTÓW I ŚRODKÓW SPOŻYWCZYCH I ZWIĄZANEJ Z NIMI PRODUKCJI ROLNEJ BY TYM SAMYM ZAPEWNIĆ: A)UCZCIWĄ KONKURENCJĘ - ROLNIKOM I PRODUCENTOM PRODUKTÓW ROLNYCH I ŚRODKÓW SPOŻYWCZYCH MAJĄCYCH CECHY I WŁAŚCIWOŚCI STANOWIĄCE WARTOŚĆ DODANĄ, B)DOSTĘP KONSUMENTÓW DO WIARYGODNYCH INFORMACJI NA TEMAT TYCH PRODUKTÓW, C)PRZESTRZEGANIE PRAW WŁASNOŚCI INTELEKTUALNEJ, D)INTEGRALNOŚĆ RYNKU WEWNĘTRZNEGO. 5.DZIAŁALNOŚĆ W ZAKRESIE OCHRONY I PROMOCJI POLSKIEGO DZIEDZICTWA KULTUROWEGO I PROMOWANIE IDEI ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU. 6.DZIAŁANIA NA RZECZ EDUKACJI KULINARNEJ, EKOLOGICZNEJ I KULTURALNEJ. 7.DZIAŁANIA NA RZECZ PROMOCJI POLSKIEJ TRADYCJI I KULTURY ORAZ DZIEDZICTWA KULINARNEGO W KRAJU I ZA GRANICĄ. 8.DZIAŁANIA NA RZECZ WSPÓŁPRACY MIĘDZYREGIONALNEJ I MIĘDZYNARODOWEJ. 9.WSKAZYWANIE I PROMOWANIE DOBRYCH WZORCÓW W DZIEDZINIE SZEROKO ROZUMIANYCH KULINARIÓW I GASTRONOMII. 10.PROPAGOWANIE MIEJSC I OBSZARÓW ORAZ ZWIĄZANYCH Z NIMI DOBRYCH WZORCÓW I TRADYCJI W ZAKRESIE TURYSTYKI. 11.PROWADZENIE PROJEKTÓW MAJĄCYCH NA CELU WSPIERANIE TURYSTYKI, W TYM TURYSTYKI REGIONALNEJ I KULINARNEJ. 12.DZIAŁANIA NA RZECZ ODNAJDYWANIA I PROMOCJI INICJATYW, PRZEDSIĘWZIĘĆ, OSÓB I PRODUKTÓW MAJĄCYCH WKŁAD W ROZWÓJ KULTURY KULINARNEJ. 13.ROZWÓJ, SZERZENIE I PROPAGOWANIE KULTURY I SZTUKI O WYSOKICH WALORACH ARTYSTYCZNYCH W POLSCE, ZWŁASZCZA W MIEJSCOWOŚCIACH Z OGRANICZONĄ OFERTĄ KULTURALNĄ. 14.DZIAŁALNOŚĆ DOBROCZYNNA I CHARYTATYWNA.