Rozpoczęcie działalności
2015-11-19
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY DLA KRAKOWA ŚRÓDMIEŚCIA W KRAKOWIE, XI WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
OŚWIADCZENIA WOLI W IMIENIU FUNDACJI SKŁADAJĄ DWAJ CZŁONKOWIE ZARZĄDU DZIAŁAJĄCY ŁĄCZNIE, Z TYM ZASTRZEŻENIEM, ŻE W SPRAWACH DOTYCZĄCYCH ZATRUDNIANIA PRACOWNIKÓW ORAZ W SPRAWACH NIE ZWIĄZANYCH Z ZACIĄGANIEM ZOBOWIĄZAŃ MAJĄTKOWYCH POWYŻEJ 1.000,00 ZŁOTYCH OŚWIADCZENIA WOLI W IMIENIU FUNDACJI MOŻE SKŁADAĆ JEDNOOSOBOWO PREZES FUNDACJI.
Organ nadzoru
RADA FUNDACJI
Cel działania
1.PROMOCJA, WSPIERANIE I INICJOWANIE DZIAŁAŃ MAJĄCYCH NA CELU UPOWSZECHNIANIE ZDROWEGO ŻYWIENIA W SZCZEGÓLNOŚCI WŚRÓD DZIECI I MŁODZIEŻY. 2.PROWADZENIE DZIAŁALNOŚCI W ZAKRESIE EDUKACJI PROZDROWOTNEJ I KULINARNEJ DZIECI I MŁODZIEŻY ORAZ UPOWSZECHNIANIE W MŁODYM POKOLENIU ZASAD ZDROWEGO ODŻYWIANIA. 3.WSZELKIE DZIAŁANIA, W SZCZEGÓLNOŚCI WŚRÓD DZIECI I MŁODZIEŻY NA RZECZ ZWIĘKSZENIA ZAINTERESOWANIA KUCHNIĄ POLSKĄ I REGIONALNĄ ORAZ ZASOBAMI PRZYRODY KTÓRE SŁUŻĄ ZDROWEMU ODŻYWIANIU. 4.PROMOCJA I UPOWSZECHNIANIE WIEDZY O POLSKIEJ TRADYCJI KULINARNEJ W SZCZEGÓLNOŚCI DOTYCZĄCEJ REGIONU MAŁOPOLSKI POPRZEZ EKOTURYSTYKĘ ORAZ WSZELKIEGO RODZAJU IMPREZY KULTURALNE, KONKURSY, WARSZTATY, KONFERENCJE, SEMINARIA ITP. KIEROWANE DO SPOŁECZNOŚCI I MŁODYCH POKOLEŃ. 5.WSZELKIE DZIAŁANIA NA RZECZ PROMOWANIA ZDROWEJ KUCHNI I ODŻYWIANIA, PIELĘGNOWANIA DOROBKU W ZAKRESIE KUCHNI POLSKIEJ, KUCHNI REGIONALNEJ ORAZ ZAKORZENIONEJ W POLSKIEJ TRADYCJI KULINARNEJ KUCHNI INNYCH NARODÓW. 6.WSPÓŁPRACA Z OSOBAMI FIZYCZNYMI I PRAWNYMI W ORGANIZOWANIU STAŻY, PRAKTYK ZAWODOWYCH, SZKOLEŃ, WARSZTATÓW, KONKURSÓW I KONFERENCJI DLA UCZNIÓW, STUDENTÓW, PRAKTYKÓW ORAZ WSZELKICH OSÓB I PODMIOTÓW ZAJMUJĄCYCH SIĘ ZAWODOWO KUCHNIĄ, ZDROWYM ODŻYWIANIEM, ZIELARSTWEM, CUKIERNICTWEM, WINIARSTWEM, UPRAWĄ I WYTWARZANIEM SUROWCÓW I PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH, W TYM PRODUKTÓW REGIONALNYCH ORAZ WYTWARZANIEM DÓBR MATERIALNYCH SŁUŻĄCYCH TYM DZIEDZINOM. 7.WSPIERANIE WYMIANY DOŚWIADCZEŃ ŚRODOWISK ZWIĄZANYCH ZE ZDROWYM ODŻYWIANIEM, PRZEKAZYWANIE HISTORII O KULINARNYCH PRODUKTACH POLSKICH I PRODUKTACH REGIONU ORAZ O ZWIĄZANEJ Z NIMI TRADYCJI. 8.WSPIERANIE WSPÓŁPRACY POMIĘDZY WYTWÓRCAMI PRODUKTÓW REGIONALNYCH MIĘDZY INNYMI W RAMACH SZKOLEŃ KADR KUCHARZY, CUKIERNIKÓW, ZIELARZY I WINIARZY W SZCZEGÓLNOŚCI WŚRÓD MŁODYCH POKOLEŃ. CIĄG DALSZY W §7 STATUTU FUNDACJI.