SĄD REJONOWY DLA WROCŁAWIA FABRYCZNEJ WE WROCŁAWIU, VI WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DLA WAŻNOŚCI OŚWIADCZENIA WOLI, JAK RÓWNIEŻ WSZELKICH PISM W PRZEDMIOCIE PRAW I OBOWIĄZKÓW MAJĄTKOWYCH I NIEMAJĄTKOWYCH, WYMAGANE SĄ PODPISY DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU: PREZESA I WICEPREZESA LUB PREZESA I INNEGO CZŁONKA ZARZĄDU.
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
1. PROMOWANIE I DBANIE O KULINARNE TRADYCJE DOLNEGO ŚLĄSKA; 2. PROMOWANIE PRODUKTÓW I PRODUCENTÓW Z REGIONU DOLNEGO ŚLĄSKA; 3. ODKRYWANIE ZAPOMNIANYCH ASPEKTÓW ZWIĄZANYCH Z KUCHNIĄ DOLNEGO ŚLĄSKA; 4. INTEGRACJA SPOŁECZNOŚCI BLOGERSKIEJ WOJEWÓDZTWA DOLNOŚLĄSKIEGO; 5. PODNOSZENIE KWALIFIKACJI I UMIEJĘTNOŚCI BLOGERÓW Z TERENU DOLNOŚLĄSKIEGO; 6. PROMOWANIE IDEI PISANIA BLOGÓW; 7. WSPIERANIE BLOGERÓW ZRZESZONYCH W RAMACH STOWARZYSZENIA; 8. DZIAŁALNOŚĆ W ZAKRESIE TWORZENIA KULTURY BLOGERSKIEJ; 9. KSZTAŁTOWANIE I ROZWIJANIE SPOŁECZEŃSTWA OBYWATELSKIEGO; 10. WSPÓŁPRACA Z ORGANIZACJAMI I INSTYTUCJAMI KRAJOWYMI I ZAGRANICZNYMI; 11. ROZWIJANIE KULTURY, EDUKACJI ORAZ INICJATYW SPOŁECZNYCH I GOSPODARCZYCH; 12. PODEJMOWANIE I WSPIERANIE PROROZWOJOWYCH INICJATYW WE WROCŁAWIU I WOJEWÓDZTWIE DOLNOŚLĄSKIM; 13. KSZTAŁTOWANIE TWÓRCZYCH I OBYWATELSKICH POSTAW WŚRÓD WSZYSTKICH GRUP WIEKOWYCH; 14. INNE DZIAŁANIA W SFERZE POŻYTKU PUBLICZNEGO.
Branże
Opis
Prowadzenie Dolnośląskiego Magazynu Kulinarnego jako pierwszego magazynu online w regionie.
Publikacja sezonowych numerów z przepisami i regionalnymi potrawami.
Organizacja projektów kulinarnych, angażujących autorów i lokalnych twórców.
Inicjatywy wspierające, takie jak specjalne numery poświęcone pomocy Ukrainie.
Promowanie dolnośląskich tradycji kulinarnych oraz inspiracja dla społeczności gastronomicznej.
dolnośląskiej kultury kulinarnej poprzez działalność swojego magazynu online – Dolnośląskiego Magazynu Kulinarnego. Jako pierwszy tego typu serwis w regionie, oferuje bogaty zbiór przepisów kulinarnych, opracowań dotyczących lokalnych potraw oraz artykułów, które przyczyniają się do zachowania i promocji kulinarnych tradycji Dolnego Śląska. Magazyn Kocioł wydaje różnorodne numery sezonowe, prezentując najnowsze dania, przepisy, a także reportaże o regionalnych smakach. Stowarzyszenie angażuje również autorów i entuzjastów kuchni, organizując projekty takie jak specjalny numer poświęcony pomocy Ukrainie, gdzie zebrano przepisy od 70 gości, co świadczy o ich otwartości i chęci do współpracy w trudnych czasach. Misją STOWARZYSZENIA KOCIOŁ jest nie tylko promocja własnych przepisów, ale także inspiracja dla innych do eksplorowania dolnośląskich bogactw kulinarnych oraz integracja społeczności związanych z gastronomią.
Powiązania
Historia powiązań
Udziałowcy
Struktura udziałów jest niedostępna dla tej spółki