Województwo
WIELKOPOLSKIE
Miejscowość
SŁUPIA POD BRALINEM
Rozpoczęcie działalności
2015-05-15
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY POZNAŃ - NOWE MIASTO I WILDA W POZNANIU, IX WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
OŚWIADCZENIA WOLI W IMIENIU FUNDACJI, SKŁADAJĄ DWAJ CZŁONKOWIE ZARZĄDU DZIAŁAJĄCY ŁĄCZNIE. W SPRAWACH DOTYCZĄCYCH ZATRUDNIANIA PRACOWNIKÓW ORAZ W SPRAWACH NIE ZWIĄZANYCH Z ZACIĄGANIEM ZOBOWIĄZAŃ MAJĄTKOWYCH POWYŻEJ 5.000 (PIĘĆ TYSIĘCY) ZŁOTYCH - OŚWIADCZENIA WOLI W IMIENIU FUNDACJI MOŻE SKŁADAĆ JEDNOOSOBOWO PREZES FUNDACJI.
Organ nadzoru
RADA FUNDACJI
Cel działania
CELAMI FUNDACJI JEST: 1 OPIEKA NAD SPUŚCIZNĄ HANNY SZYMANDERSKIEJ, 2. PROMOCJA POLSKIEGO DZIEDZICTWA KULINARNEGO, 3. PEŁNA EDUKACJA MŁODZIEŻY W SZKOŁACH O PROFILU GASTRONOMICZNYM ORAZ MŁODZIEŻY STUDIUJĄCEJ KIERUNKI ZWIĄZANE Z ŻYWIENIEM CZŁOWIEKA, 4. NA PODSTAWIE DOROBKU PIŚMIENNICZEGO HANNY SZYMANDERSKIEJ, KRZEWIENIE WIEDZY O DZIEDZICTWIE KULINARNYM, REGIONALIZMIE, PRODUKCIE LOKALNYM I TRADYCYJNYM, 5. TWORZENIE I REALIZACJA PROGRAMÓW WSPÓŁDZIAŁANIA INSTYTUCJI, ORGANIZACJI I OSÓB FIZYCZNYCH POLSKICH, ZAGRANICZNYCH ORAZ MIĘDZYNARODOWYCH, 6. ROZWIJANIE I UMACNIANIE POSTAW NASTAWIONYCH NA AKTYWNE WSPÓŁDZIAŁANIE W ROZWOJU SPOŁECZEŃSTWA OBYWATELSKIEGO.