Rozpoczęcie działalności
2014-02-26
Organ reprezentujący
ZARZĄD FUNDACJI
Email
fundacjahoreca@gmail.com
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY W LUBLIN-WSCHÓD W LUBLINIE Z SIEDZIBĄ W ŚWIDNIKU, VI WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
W PRZYPADKU ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO OŚWIADCZENIA WOLI W IMIENIU FUNDACJI SKŁADAJĄ DWAJ CZŁONKOWIE ZARZĄDU LUB CZŁONEK ZARZĄDU Z PEŁNOMOCNIKIEM, JEDNAKŻE OŚWIADCZENIA NIE POWODUJĄCE ZE STRONY FUNDACJI ROZPORZĄDZENIA ANI ZOBOWIĄZANIA MAJĄTKOWEGO, KAŻDY Z CZŁONKÓW ZARZĄDU MOŻE SKŁADAĆ SAMODZIELNIE.
Cel działania
1. KULTYWOWANIE NARODOWYCH I REGIONALNYCH TRADYCJI KULINARNYCH. 2. UZUPEŁNIANIE WIEDZY I UMIEJĘTNOŚCI ZAWODOWYCH W ZAKRESIE GASTRONOMII. 3. ORGANIZOWANIE ORAZ POMOC W PRZEPROWADZANIU POKAZÓW, SZKOLEŃ, KONKURSÓW I WYSTAW. 4. DĄŻENIE DO ZAPEWNIENIA WŁAŚCIWYCH WARUNKÓW ZAWODOWYCH KUCHARZOM I CUKIERNIKOM, ZARÓWNO NA TERENIE ZAKŁADÓW PRACY, JAK I POZA NIMI W RÓŻNYCH FORMACH. 5. INTEGROWANIE CAŁEGO ŚRODOWISKA ZWIĄZANEGO Z GASTRONOMIĄ ORAZ OSÓB WSPÓŁPRACUJĄCYCH Z NIM. 6. POPRAWIANIE WARUNKÓW POLSKIEJ GASTRONOMII. 7. KREOWANIE DOBRYCH KULINARNYCH WZORCÓW POZA GRANICAMI RZECZPOSPOLITEJ. 8. ROZWIJANIE RODZIMEJ GASTRONOMII. 9. DZIAŁANIE NA RZECZ ORGANIZACJI, KTÓRYCH CELAMI STATUTOWYMI JEST SZEROKO POJĘTA DZIAŁALNOŚĆ MAJĄCA NA CELU UMACNIANIA POLSKIEJ TRADYCJI KULINARNEJ. 10. PROMOWANIE I WSPIERANIE POLSKIEJ GASTRONOMII W KRAJU I ZAGRANICĄ. 11. UPOWSZECHNIANIE WIEDZY O GASTRONOMII. 12. OCHRONA INTERESÓW ZAWODOWYCH I GOSPODARCZYCH ŚRODOWISK ZWIĄZANYCH Z GASTRONOMIĄ. 13. PROMOWANIE WYDAWNICTW FACHOWYCH. 14. PROMOWANIE REGIONALNYCH, TRADYCYJNYCH I EKOLOGICZNYCH PRODUKTÓW. 15. DZIAŁANIE NA RZECZ ORGANIZACJI NGO, A W SZCZEGÓLNOŚCI SPÓŁDZIELNI SOCJALNYCH W ZAKRESIE DORADZTWA GOSPODARCZEGO, MARKETINGOWEGO. 16. PROMOWANIE EKONOMII SPOŁECZNEJ. 17. WSPIERANIE MŁODYCH TALENTÓW W ZAKRESIE SPORTU I KULTURY, ORGANIZACJA IMPREZ I TURNIEJÓW SPORTOWYCH, ORGANIZACJA WYDARZEŃ KULTURALNYCH. 18. MANAGEMENT SPORTOWY. 19. AKTYWIZACJA WSZYSTKICH OSÓB DO AKTYWNEGO SPORTU. 20. PROPAGOWANIE BUDOWNICTWA EKOLOGICZNEGO, TWORZENIE FABLABÓW.