Rozpoczęcie działalności
2013-11-04
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma prawna
STOWARZYSZENIE
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY DLA WROCŁAWIA FABRYCZNEJ WE WROCŁAWIU, VI WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
1. W PRZYPADKU ZARZĄDU JEDNOOSOBOWEGO SAMODZIELNIE PREZES ZARZĄDU 2. W PRZYPADKU ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO DO SKŁADANIA OSWIADCZEŃ W IMIENIU STOWARZYSZENIA WYMAGANE JEST WSPÓŁDZIAŁANIE PREZESA ZARZĄDU I JEDNEGO Z CZŁONKÓW ZARZĄDU BĄDŹ DWÓCH WICEPREZESÓW ZARZĄDU
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
1. OCHRONA ZDROWIA, POLEGAJĄCA NA PROPAGOWANIU PRODUKCJI I SPOŻYCIU ZDROWEJ NATURALNEJ ŻYWNOŚCI POWSTAJĄCEJ Z TRADYCYJNIE PRZETWARZANEGO MLEKA PRZEZ SEROWARÓW FARMERSKICH I ZAGRODOWYCH. 2. DZIAŁALNOŚĆ OŚWIATOWA W ŚRODOWISKU KONSUMENTÓW, MAJĄCA NA CELU UKAZYWANIE RÓŻNIC, W TYM DLA WARTOŚCI ODŻYWCZEJ I WALORÓW SMAKOWYCH, POMIĘDZY PRODUKTAMI MLECZNYMI WYTWARZANYMI TRADYCYJNIE PRZEZ SEROWARÓW FARMERSKICH I ZAGRODOWYCH A ŻYWNOŚCIĄ PRZEMYSŁOWĄ. 3. DZIAŁALNOŚĆ OŚWIATOWA I NAUKOWA W ŚRODOWISKU SEROWARÓW FARMERSKICH I ZAGRODOWYCH, MAJĄCA NA CELU POSZUKIWANIE, ROZPOWSZECHNIANIE I ROZWÓJ METOD TRADYCYJNEGO, NIEPRZEMYSŁOWEGO PRZETWARZANIA MLEKA. 4. INTEGRACJA OSÓB ZAINTERESOWANYCH TRADYCYJNYMI, NIEPRZEMYSŁOWYMI SPOSOBAMI PRZETWARZANIA MLEKA. 5. POSZUKIWANIE, PROMOWANIE I ROZWIJANIE WYSOKIEJ JAKOŚCI PRODUKCJI MLEKA, PRZYJAZNEJ ŚRODOWISKU NATURALNEMU, UWZGLĘDNIAJĄCEJ PRAWA KONSUMENTA DO NATURALNYCH, SMACZNYCH I ZDROWYCH PRODUKTÓW ORAZ PRAWA ZWIERZĄT DO GODNEGO ŻYCIA W WARUNKACH PRODUKCYJNO-HODOWLANYCH. 6. PROMOCJA ZDROWEGO STYLU ŻYCIA PO PRZEZ WSKAZANIE NATURALNEGO, ZDROWEGO I RÓŻNORODNEGO POŻYWIENIA JAKO FUNDAMENTALNEGO CZYNNIKA ZDROWIA I BYTU CZŁOWIEKA ORAZ WSKAZANIE SILNYCH ZWIĄZKÓW POMIĘDZY TYM BYTEM A ŚRODOWISKIEM NATURALNYM. 7. OCHRONA TRADYCYJNYCH, WYSOKIEJ JAKOŚCI PRODUKTÓW NATURALNYCH I PRZECIWSTAWIANIE ICH PRODUKTOM GENETYCZNIE MODYFIKOWANYM. 8. PROMOCJA I WSPIERANIE ROZWOJU AGROTURYSTYKI, TURYSTYKI WIEJSKIEJ I EKOTURYSTYKI, OPARTYCH NA REGIONALNEJ TOŻSAMOŚCI KULINARNEJ I TRADYCJI WYTWARZANIA PRODUKTÓW LOKALNYCH– SERÓW FARMERSKICH I ZAGRODOWYCH. 9. KOORDYNACJA DZIAŁAŃ W ZAKRESIE AGROTURYSTYKI, TURYSTYKI I EKOTURYSTYKI OPARTEJ NA REGIONALNEJ TOŻSAMOŚCI KULINARNEJ I TRADYCJI WYTWARZANIA PRODUKTÓW LOKALNYCH – SERÓW FARMERSKICH I ZAGRODOWYCH. 10. STWARZANIE WARUNKÓW DO POWSTAWANIA I PROMOWANIA PRODUKTÓW TURYSTYCZNYCH W OBSZARZE AGROTURYSTYKI, TURYSTYKI WIEJSKIEJ I EKOTURYSTYKI, OPARTYCH NA REGIONALNEJ TOŻSAMOŚCI KULINARNEJ I TRADYCJI WYTWARZANIA PRODUKTÓW LOKALNYCH – SERÓW FARMERSKICH I ZAGRODOWYCH.