Miejscowość
PIWNICZNA-ZDRÓJ
Rozpoczęcie działalności
2013-02-20
Organ reprezentujący
ZARZĄD FUNDACJI
Email
kontakt@dobratradycja.pl
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY DLA M.ST.WARSZAWY W WARSZAWIE,XII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
OŚWIADCZENIA WOLI W IMIENIU FUNDACJI W PRZYPADKU ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO SKŁADAJĄ PRZYNAJMNIEJ DWAJ CZŁONKOWIE ZARZĄDU DZIAŁAJĄCY ŁĄCZNIE, LUB W PRZYPADKU ZARZĄDU JEDNOOSOBOWEGO PREZES ZARZĄDU.
Organ nadzoru
RADA FUNDACJI
Cel działania
DZIAŁALNOŚĆ NA RZECZ PODTRZYMYWANIA I PROMOCJI POLSKIEJ TRADYCJI KULINARNEJ. DZIAŁALNOŚĆ NA RZECZ PROMOCJI DOBRYCH WZORCÓW W DZIEDZINIE ROLNICTWA, EKOLOGII, OCHRONY ŚRODOWISKA. DZIAŁANIE NA RZECZ INTEGRACJI ŚRODOWISK PRODUCENTÓW I WYTWÓRCÓW ŻYWNOŚCI I NAPOJÓW, TWÓRCÓW I ORGANIZATORÓW FESTIWALI, KONKURSÓW, TURNIEJÓW I INNYCH IMPREZ PROMUJĄCYCH TRADYCYJNE PRODUKTY REGIONALNE I LOKALNE ORAZ SZEROKO POJĘTY DOBRY SMAK. WSPIERANIE PRODUCENTÓW PRODUKTÓW ROLNYCH I ŚRODKÓW SPOŻYWCZYCH W INFORMOWANIU KUPUJĄCYCH I KONSUMENTÓW O CECHACH PRODUKTÓW I ŚRODKÓW SPOŻYWCZYCH I ZWIĄZANEJ Z NIMI PRODUKCJI ROLNEJ BY TYM SAMYM ZAPEWNIĆ: A) UCZCIWĄ KONKURENCJĘ - ROLNIKOM I PRODUCENTOM PRODUKTÓW ROLNYCH I ŚRODKÓW SPOŻYWCZYCH MAJĄCYCH CECHY I WŁAŚCIWOŚCI STANOWIĄCE WARTOŚĆ DODANĄ; B) DOSTĘP KONSUMENTÓW DO WIARYGODNYCH INFORMACJI NA TEMAT TYCH PRODUKTÓW; C) PRZESTRZEGANIE PRAW WŁASNOŚCI INTELEKTUALNEJ D) INTEGRALNOŚĆ RYNKU WEWNĘTRZNEGO. DZIAŁALNOŚĆ W ZAKRESIE OCHRONY I PROMOCJI POLSKIEGO DZIEDZICTWA KULTUROWEGO I PROMOWANIE IDEI ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU. DZIAŁANIA NA RZECZ EDUKACJI KULINARNEJ, EKOLOGICZNEJ I KULTURALNEJ. DZIAŁANIA NA RZECZ PROMOCJI POLSKIEJ TRADYCJI I KULTURY ORAZ DZIEDZICTWA KULINARNEGO W KRAJU I ZA GRANICĄ. DZIAŁANIA NA RZECZ WSPÓŁPRACY MIĘDZYREGIONALNEJ I MIĘDZYNARODOWEJ. DZIAŁANIE NA RZECZ PROPAGOWANIA W KRAJU I ZA GRANICĄ IDEI SZEROKO ROZUMIANEJ "KULINARNEJ MAPY POLSKI" ZE SZCZEGÓLNYM UWZGLĘDNIENIEM TURYSTYKI KULINARNEJ. WSKAZYWANIE I PROMOWANIE DOBRYCH WZORCÓW W DZIEDZINIE SZEROKO ROZUMIANYCH KULINARIÓW I GASTRONOMII. DZIAŁANIA NA RZECZ REALIZACJI INICJATYW PROMUJĄCYCH KULTURĘ STOŁU. PROPAGOWANIE MIEJSC I OBSZARÓW ORAZ ZWIĄZANYCH Z NIMI DOBRYCH WZORCÓW I TRADYCJI W ZAKRESIE TURYSTYKI. CIĄG DALSZY CELU DZIAŁANIA W § 6 STATUTU FUNDACJI.