Województwo
WIELKOPOLSKIE
Rozpoczęcie działalności
2011-10-01
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma prawna
STOWARZYSZENIE
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY POZNAŃ - NOWE MIASTO I WILDA W POZNANIU, VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI W IMIENIU STOWARZYSZENIA, W TYM W SPRAWACH MAJĄTKOWYCH, UPRAWNIONY JEST PREZES LUB DWÓCH INNYCH CZŁONKÓW ZARZĄDU DZIAŁAJĄCYCH ŁĄCZNIE
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
A) PROMOCJA TURYSTYKI I REKREACJI W SZCZEGÓLNOŚCI TURYSTYKI KULINARNEJ B) WSPÓŁPRACA W RAMACH AKCJI CHARYTATYWNYCH LUB ICH ORGANIZACJA C) PROMOCJA ZDROWEGO STYLU ŻYCIA, ZWŁASZCZA ZDROWEGO ODŻYWIANIA D) PROPAGOWANIE WYSOKIEJ KULTURY JEDZENIA E) PROMOCJA TURYSTYKI KULINARNEJ F) POSZERZANIE ŚWIADOMOŚCI KULINARNEJ ZWŁASZCZA WŚRÓD UCZNIÓW SZKÓŁ I STUDENTÓW UCZELNI WYŻSZYCH G) PROMOCJA KUCHNI, TRADYCJI I OBYCZAJÓW REGIONALNYCH H) ZWIĘKSZANIE ZASOBÓW WIEDZY NA TEMAT TURYSTYKI KULINARNEJ I) INICJOWANIE I ROZWIJANIE WZAJEMNYCH RELACJI W BRANŻY TURYSTYCZNEJ I GASTRONOMICZNEJ J) ROZWIJANIE KLASYCZNYCH I NOWOCZESNYCH FORM TURYSTYKI KULINARNEJ K) ZWIĘKSZANIE ZAINTERESOWANIA TURYSTYKĄ KULINARNĄ L) INTEGRACJA ŚRODOWISK GASTRONOMICZNYCH I TURYSTYCZNYCH Ł) PODNOSZENIA KWALIFIKACJI I UMIEJĘTNOŚCI DLA PRZYSZŁYCH I OBECNYCH PRACOWNIKÓW LOKALI GASTRONOMICZNYCH, ZWŁASZCZA STUDENTÓW M) KULTYWOWANIE NARODOWYCH I REGIONALNYCH TRADYCJI KULINARNYCH I CUKIERNICZYCH N) UZUPEŁNIANIE WIEDZY I UMIEJĘTNOŚCI ZAWODOWYCH CZŁONKÓW STOWARZYSZENIA O) ROZWIJANIE I KSZTAŁTOWANIE WZORCÓW RACJONALNEGO ŻYWIENIA W SPOŁECZEŃSTWIE P) POZNAWANIE TRADYCJI KULINARNYCH INNYCH NARODÓW