Rozpoczęcie działalności
2010-12-15
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY DLA ŁODZI ŚRÓDMIEŚCIA W ŁODZI, XX WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
KAŻDY Z CZŁONKÓW ZARZĄDU MOŻE REPREZENTOWAĆ FUNDACJĘ SAMODZIELNIE
Cel działania
1.POPULARYZACJA SZTUKI KULINARNEJ ZE SZCZEGÓLNYM UWZGLĘDNIENIEM KUCHNI REGIONALNEJ, 2.POMOC MŁODYM UTALENTOWANYM KUCHARZOM W UZYSKANIU ŚWIATOWEJ EDUKACJI I WYKSZTAŁCENIA KULINARNEGO, 3.POPULARYZACJA WIEDZY I UMIEJĘTNOŚCI KULINARNYCH W SPOŁECZEŃSTWIE, 4.POPULARYZOWANIE W 100% REGIONALNYCH PRODUKTÓW ORAZ SZTUKI KULINARNEJ W ŚWIECIE, 5.STAŁE EDUKOWANIE KUCHARZY Z ZAKRESU ŚWIATOWEJ SZTUKI KULINARNEJ, 6.EDUKACJA AMATORÓW SZTUKI KULINARNEJ, 7.BUDOWANIE KULTURY KULINARNEJ SPOŁECZEŃSTWA.