Województwo
WIELKOPOLSKIE
Rozpoczęcie działalności
2010-05-14
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Email
polskaakademiasmaku@gmail.com
Forma prawna
STOWARZYSZENIE
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY POZNAŃ - NOWE MIASTO I WILDA W POZNANIU, VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO REPREZENTOWANIA STOWARZYSZENIA W TYM SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI I ZACIĄGANIA ZOBOWIĄZAŃ FINANSOWYCH UPOWAŻNIONY PREZES ZARZĄDU DZIAŁAJĄCY WSPÓLNIE Z PRZYNAJMNIEJ JEDNYM DODATKOWYM CZŁONKIEM ZARZĄDU.
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
1. DZIAŁALNOŚĆ NA RZECZ PODTRZYMYWANIA I PROMOCJI TRADYCJI KULINARNEJ; 2. DZIAŁALNOŚĆ NA RZECZ PROMOCJI DOBRYCH WZORCÓW W DZIEDZINIE EKOLOGII I OCHRONY ŚRODOWISKA; 3. DZIAŁANIA NA RZECZ INTEGRACJI ŚRODOWISK PRODUCENTÓW I WYTWÓRCÓW ŻYWNOŚCI I NAPOJÓW , TWÓRCÓW I ORGANIZATORÓW FESTIWALI, KONKURSÓW, TURNIEJÓW I INNYCH IMPREZ PROMUJĄCYCH TRADYCYJNE PRODUKTY REGIONALNE I LOKALNE ORAZ SZEROKO POJĘTY DOBRY SMAK; 4. DZIAŁALNOŚĆ W ZAKRESIE OCHRONY I PROMOCJI DZIEDZICTWA KULTUROWEGO I PROMOWANIE IDEI ZRÓWNOWAŻOWEGO ROZWOJU; 5. DZIAŁANIA NA RZECZ EDUKACJI KULTURALNEJ I PROMOCJI KULTURY; 6. DZIAŁANIA NA RZECZ WSPÓŁPRACY MIĘDZYREGIONALNEJ I MIĘDZYNARODOWEJ; 7. WSKAZYWANIE I PROMOWANIE DOBRYCH WZORCÓW W DZIEDZINIE KULINARIÓW; 8. DZIAŁANIA NA RZECZ REALIZACJI INICJATYW PROMUJĄCYCH KULTURĘ STOŁU; 9. PROPAGOWANIE DOBRYCH WZORCÓW W ZAKRESIE KULTURY, KULINARIÓW, OCHRONY ŚRODOWISKA I TURYSTYKI; 10. PROWADZENIE PROJEKTÓW MAJĄCYCH NA CELU WSPIERANIE TURYSTYKI, W TYM TURYSTYKI REGIONALNEJ I KULTURALNEJ; 11. DZIAŁANIA NA RZECZ ODNAJDYWANIA I PROMOCJI INICJATYW, PRZEDSIĘWZIĘĆ, PRODUKTÓW I OSÓB MAJĄCYCH WKŁAD W ROZWÓJ KULTURY KULINARNEJ; 12. DZIAŁALNOŚĆ DOBROCZYNNA; 13. INSPIROWANIE, WSPIERANIE I UZUPEŁNIANIE DZIAŁAŃ ADMINISTRACJI RZĄDOWEJ I SAMORZĄDOWEJ W DZIEDZINACH POZOSTAJĄCYCH W ZAINTERESOWANIU STOWARZYSZENIA.