Rozpoczęcie działalności
2010-05-15
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY DLA ŁODZI ŚRÓDMIEŚCIA W ŁODZI, XX WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI I PODPISYWANIA W IMIENIU FUNDACJI UPOWAŻNIONY JEST A. PREZES ZARZĄDU JEDNOOSOBOWO, B. POZOSTALI CZŁONKOWIE ZARZĄDU ŁĄCZNIE.
Organ nadzoru
RADA NADZORCZA
Cel działania
1. PROPAGOWANIE METOD I SPOSOBÓW PRODUKCJI TRADYCYJNYCH WĘDLIN ORAZ ZDROWEJ EKOLOGICZNEJ ŻYWNOŚCI, MIĘDZY INNYMI SERÓW, PIECZYWA, NALEWEK ORAZ INNYCH WYROBÓW DOMOWYCH I REGIONALNYCH; 2. ZBIERANIE I ARCHIWIZACJA RECEPTUR ORAZ UDOSTĘPNIANIE ICH OSOBOM ZAINTERESOWANYM; 3. PIELEGNOWANIE I PROMOCJA REGIONALNYCH PRZEPISÓW PRODUKCJI WĘDLIN; 4. KULTYWOWANIE TRADYCJI WYROBU WĘDLIN W WARUNKACH DOMOWYCH; 5. UPOWSZECHNIANIE METOD CHOWU I HODOWLI EKOLOGICZNEJ ORAZ OCHRONY ZWIERZĄT; 6. OCHRONA, WZBOGACANIE I ODTWARZANIE RODZIMYCH RAS ZWIERZĄT; 7. URUCHAMIANIE LOKALNEGO PRZETWÓRSTWA PRODUKTU MARKOWEGO; 8. DZIAŁANIE NA RZECZ AKTYWNEJ POLITYKI W ZAKRESIE PROPAGOWANIA LOKALNYCH I REGIONALNYCH WYROBÓW WĘDLINIARSKICH, KULINARNYCH; 9. PROMOWANIE INICJATYW GOSPODARCZYCH DOTYCZĄCYCH PRODUKTÓW REGIONALNYCH, POPIERANIE KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO ORAZ DOSKONALENIA ZAWODOWEGO PRODUCENTÓW I PRACOWNIKÓW; 10. SZKOLENIE OSÓB CHĘTNYCH POZNANIA TAJNIKÓW MASARSTWA W WARUNKACH DOMOWYCH; 11.DZIAŁANIE NA RZECZ NAUKI, EDUKACJI, OŚWIATY I WYCHOWANIA.